Candidatul preotilor la Parlamentul European. Desi Biserica interzice preotilor sa sustina un politician, Capsali recunoaste ca si-a strans semnaturile cu ajutorul lor. A strans peste 120.000 de semnaturi cu ajutorul preotilor si oamenilor din parohii si a devenit unul dintre candidatii indepedenti pentru alegerile europarlamentare. Iulian Capsali, care se defineste drept "candidatul familiei romanesti", s-a remarcat prin faptul ca militeaza impotriva avortului si a "ideologiei homosexuale". Sta intr-un apartament cu trei camere, are noua copii si spune ca nu se simte inca batran pentru a renunta la ideea de a mai avea si altii. "Las totul la voia Domnului", spune acesta intr-un interviu pentru Romania libera.

Politic showFoto: Colaj foto

Ilie Nastase, ademenit de PC pentru Senat. Odata cu alegerile europarlamentare din 25 mai, se vor desfasura alegeri partiale si pentru ocuparea unor posturi vacantate din Parlamentul national. Disputa cea mai interesanta se anunta in colegiul lasat liber de Dan Voiculescu, unde ar putea candida Ilie Nastase. Aflat in sectorul 4 condus de Cristian Popescu Piedone (PC), colegiul senatorial al lui Dan Voiculescu e vacant inca din ianuarie 2013, atunci cand fondatorul PC a demisionat pentru a treia oara din Senat, pentru a se feri de judecata Curtii Supreme in dosarul de coruptie in care e inculpat. Pentru ca locul revine de drept PC-ului, ca urmare a negocierilor care au avut loc in USL inainte de alegerile parlamentare din decembrie 2012, candidatul care va intra in lupta..., scrie Adevarul.

Vrea in Parlamentul European cu declaratii de avere false. EVZ a descoperit ca un fost consilier general al Capitalei, vicepresedinte al PP-DD si actual candidat la europarlamentare, a uitat sa declare bijuterii in valoare de 50.000 de euro si un apartament. Dupa ce "Evenimentul Zilei" a dezvaluit, ieri, ca Eduard Dumitrascu, proaspat ales de Parlament in functia de membru in Consiliul de Administratie al TVR, a depus in 2012 declaratii de avere dubioase in care atat el, cat si sotia figurau fara case, terenuri, masini, conturi bancare si cu venituri zero, desi au un copil in intretinere, astazi va prezentam un al membru PP-DD care a uitat sa treaca zeci de mii de euro in declaratiile de avere, scrie EVZ.

Zgonea: "Noi lucram cu Coelho. O carte o am tot timpul cu mine in geanta". Dupa ce s-a autoproclamat "coleg cu Mihai Viteazul", presedintele Camerei Deputatilor a vorbit astazi despre pasiunile sale literare. Un mesaj postat pe contul de Twitter despre care nu stia initial nimic a fost pretextul pentru a se declara public fanul lui Paulo Coelho. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a profitat astazi de o postare pe una dintre retelele de socializare, despre care nu stia initial nimic, pentru a-si face publice afinitatile literare si atasamentul fata de noile mijloace de comunicare. Dupa ce pe contul sau de Twitter a aparut, drept fotografie de coperta, un citat din Paulo Coelho, Zgonea s-a declarat fan, scrie Gandul.

MRU, prezidentiabilul rockstar: Fostul premier a cantat la concertul aniversar Bere Gratis. Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a publicat, pe contul personal de Facebook, mai multe fotografii in care apare intr-o ipostaza aparte: pe scena, alaturi de membrii trupei "Bere Gratis". "15 ani pentru formatia Bere Gratis inseamna 15 ani de prietenie. Am cantat impreuna la concertul aniversar de 15 ani. Multumesc, Mita! Multumesc, Robert! Multumesc, Radu! Multumesc, Neuro! Multumesc, Piticule! La multi ani si la cat mai multe aniversari!", le-a urat fostul premier membrilor formatiei rock. Ungureanu a publicat si o serie de fotografii in care apare pe scena, alaturi de cei de la "Bere Gratis", starnind uimirea in randul fanilor sai, scrie Adevarul.

Ponta, nou atac la Basescu: Se mai jeluieste pe la TV. Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca presedintele Traian Basescu nu mai face altceva in afara de a trimite scrisori si a se "jelui" la televizor, referindu-se la scrisoarea privind acciza la carburant. Intrebat de presa daca a citit scrisoarea pe care presedintele Traian Basescu a adresat-o presedintelui Camerei Deputatilor, premierul a sustinut ca nu, dar a tinut sa precizeze ca, prin actiunile sale, seful statului doreste promovarea electorala a Partidului Miscarea Populara. El a sustinut ca, prin ceea ce face, presedintele doreste sa pacaleasca opinia publica asa cum, in opinia sa, a mai facut-o anterior, scrie Romania libera.

O campanie mai fierbinte ca niciodata. Este posibil ca alegerile europene din acest an sa aduca la urne mai multi alegatori ca niciodata. Niciodata alegerile pentru Parlamentul European nu au fost in Romania atat de incordate. Au fost pana acum doua randuri de alegeri, in 2007 si apoi in 2009, dar de fiecare data am asistat la o simpla formalitate. Prezenta la urne a fost exact pe masura ambiantei. In 2007 s-au prezentat la urne 29,46%, iar in 2009 au fost chiar si mai putini: 27,67%. De asta data insa partidele s-au mobilizat intr-o maniera surprinzatoare, care aminteste mai curand de ambianta alegerilor legislative nationale, scrie EVZ.

Opinia lui Ponta despre Palatul Parlamentului: "Ar putea foarte bine sa fie utilizat pentru exploatari agricole". Invitat la o conferinta regionala a Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite la Bucuresti, premierul Victor Ponta le-a prezentat participantilor Casa Poporului, explicandu-le ca, "din pacate, este folosita pentru activitati politice", mai exact pentru lucrarile Parlamentului. Casa Poporului, in care isi desfasoara azi lucrarile Parlamentul, Curtea Constitutionala si in care se muta si Curtea Suprema, ar putea fi folosita oricand, in opinia premierului Victor Ponta, "pentru exploatari agricole". Astfel a incercat prim-ministrul sa le descrie dimensiunile Palatului Parlamentului invitatilor din strainatate la conferinta regionala a FAOUN, scrie Gandul.