Crin Antonescu: L-am facut pe Ponta din mai nimic ditamai premierul. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, azi, la Buzau, la Delegatia Permanenta a partidului, ca PSD a ajuns la guvernare cu sprijinul liberalilor, iar Victor Ponta a fost facut din "mai nimic ditamai prim-ministru al Romaniei. "Cu inima curata, cu buna-credinta, ne-am dat mana cu acest partid, cu PSD, in speranta ca au invatat ceva din istoria ultimilor ani, ca au un conducator si o echipa tanara care au invatat din istoria propriului partid, am sperat ca dupa aceasta perioada a regimului Basescu nimanui nu-i va mai da prin cap sa faca tot ce au facut oamenii lui Basescu cu Romania. L-am facut pe Ponta prim-ministru, fara noi nici PSD, si nici Ponta nu ar fi venit la guvernare. Ce a facut PSD mai departe? Ce stiau, nu au invatat nimic, nu au nici cel mai mic sentiment de corectitudine, de recunostinta fata de niste oameni care i-au sprijinit cand le era greu, cand erau in opozitie, cand erau nedreptatiti de regimul Basescu. I-am adus la guvernare si l-am facut pe Ponta din mai nimic ditamai prim-ministrul", a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ilie Nastase, ademenit de PC pentru Senat. Odata cu alegerile europarlamentare din 25 mai, se vor desfasura alegeri partiale si pentru ocuparea unor posturi vacantate din Parlamentul national. Disputa cea mai interesanta se anunta in colegiul lasat liber de Dan Voiculescu, unde ar putea candida Ilie Nastase. Aflat in sectorul 4 condus de Cristian Popescu Piedone (PC), colegiul senatorial al lui Dan Voiculescu e vacant inca din ianuarie 2013, atunci cand fondatorul PC a demisionat pentru a treia oara din Senat, pentru a se feri de judecata Curtii Supreme in dosarul de coruptie in care e inculpat. Pentru ca locul revine de drept PC-ului, ca urmare a negocierilor care au avut loc in USL inainte de alegerile parlamentare din decembrie 2012, candidatul care va intra in lupta are sanse foarte mari sa ocupe un fotoliu in Senatul Romaniei, mai ales daca va avea girul primarului de sector. Insa acest post vacant de senator este vanat, indirect, atat de Dan Voiculescu, cat si de primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Surse politice sustin ca Voiculescu doreste sa-l arunce in cursa pe fostul tenismen Ilie Nastase, anuntaAdevarul.

Zece Baroni cu dosare penale. Mai multi presedinti de Consilii Judetene si primari sunt urmariti penal sau judecati pentru fapte de coruptie. Un sef de consiliu judetean, Constantin Nicolescu (PSD), si-a pierdut, deja mandatul, dupa o decizie defintiva de incompatibilitate. De cercetarile procurorilor nu a scapat nici macar vicepremierul Liviu Dragnea (PSD), cel mai puternic baron local din ultimii zece ani. Ofensiva procurorilor a continuat, in ultima perioada, desi au fost numeroase incercari de stopare a acesteia, in special prin modificarea legislatiei. Cea mai serioasa s-a petrecut in 10 decembrie 2013, cand Camera Deputatilor a modificat Codul Penal, eliminand actele administrative din sfera conflictului de interese. In plus, presedintii de consilii judetene vizati au atacat, verbal, DNA, informeazaRomania Libera.

Senator PSD: Parlamentul s-ar putea transforma in Adunare Constituanta la modificarea Constitutiei. Vicepresedintele Comisiei juridice din Senat, senatorul PSD de Suceava Ovidiu Dontu, a declarat, joi seara, ca in prima sedinta a Comisiei de revizuire a Constitutiei se va discuta posibilitatea ca Parlamentul sa se transforme in Adunare Constituanta daca se doreste o modificare de substanta. Dontu, membru al Comisiei de revizuire a Constitutiei, a declarat corespondentului Mediafax ca revizuirea Constitutiei nu se face in graba pentru a prinde un scrutin electoral si ca nu mai este un proiect politic, ci unul tehnic. El a mentionat ca acest proiect ramane comun al PSD si PNL si ca liderul PNL, Crin Antonescu, ramane in continuare presedintele Comisiei de revizuire, scrieGandul.

Guvernul din umbra al PDL a preferat sa nu iasa la lumina. S-au batut sa faca parte din el, dar nu si sa se faca remarcati dupa aceea. O parte dintre ministri guvernului alternativa al PDL au preferat sa ramana anonimi. In toamna anului trecut, dupa indelungi discutii, PDL reusea sa anunte guvernul alternativa. In culise chiar s-a dat o batalie pentru ocuparea fotoliilor de ministri din umbra. Apoi, cu unele exceptii, in umbra au ramas. Menirea membrilor cabinetului din umbra este de a monitoriza activitatea membrilor guvernului si de a taxa erorile acestora. Radu Carp este ministrul de Externe al guvernului alternativa, dar vocea sa nu a fost auzita, desi ar fi avut ocazia sa se pronunte pe evenimentele recente din Ucraina. Ministerul Apararii este condus de Marinica Dinca, senator de Dolj, care a facut doar figuratie in acest guvern, anuntaEVZ.

CNSAS a inceput sa verifice candidatii la europarlamentare. Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a primit, joi, de la Biroul Electoral Central (BEC) listele cu candidatii la alegerile europarlamentare din 25 mai si a inceput verificarea acestora. "Mentionam ca verificarile acestora (candidatilor, n.r.) au fost demarate cu maxima celeritate, urmand ca rezultatele sa fie facute publice, conform legii", se arata in comunicatul CNSAS. Biroul Electoral Central a facut publice, miercuri, listele de candidati depuse de alianta PSD-UNPR-PC, PNL, PDL, PMP, UDMR, PPDD, Forta Civica si PNTCD, Purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, a mentionat ca in cazul PNTCD a fost adoptata o decizie de admitere partiala a listei de candidati, informeazaAdevarul.