Piedone, arma lui Voiculescu impotriva actualului sef al PC. Dan Voiculescu s-a suparat ca Daniel Constantin s-a indepartat de el, apropiindu-se de Victor Ponta. Din acest motiv vrea sa-l schimbe in fruntea PC cu primarul sectorului 4. Prim-vicepresedintele PC, Cristian Popescu Piedone este pe cale sa candideze impotriva presedintelui PC, Daniel Constantin, pentru sefia partidului, la Congresul ce va avea loc pe 26 aprilie. Potrivit surselor EVZ, presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu nu ar fi strain de aceasta miscare, in conditiile in care relatiile cu Daniel Constantin s-au racit in ultima vreme. Dan Voiculescu s-ar fi aratat deranjat si de faptul ca ministrul Agriculturii s-a indepartat de el in ultima vreme, preferand sa se apropie de seful Executivului, Victor Ponta, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

PNL nu mai are numarul de parlamentari necesar initierii unei motiuni de cenzura. PNL nu mai are, incepand de marti, numarul de parlamentari necesar pentru initierea unei motiuni de cenzura, demers anuntat de liberali in cazul in care Executivul nu ia masurile de reducere a CAS cu 5% si scutirea de impozit pe profitul reinvestit, pana pe 1 mai, astfel incat sa se aplice din iulie. Numarul parlamentarilor PNL a scazut marti la sub o patrime din numarul total al alesilor, prin anuntarea demisiilor din Senat ale liberalilor Victor Ciorbea si Iosif Secasan. Potrivit Constitutiei, pentru initierea unei motiuni de cenzura sunt necesare semnaturile a minimum o patrime din numarul parlamentarilor: "Motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii", scrieAdevarul.

Un parlamentar ar fi vizat in dosarul in care a fost retinut Mazare. Un parlamentar ar fi vizat in dosarul in care au retinuti, marti seara, primarul Constantei, Radu Mazare, si cel care i-a dat mita acestuia, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare. Sursele citate nu au mentionat numele parlamentarului, dar au explicat in schimb ca, urmare a faptului ca in dosar este vizat si acesta, propunerile de arestare preventiva vor fi judecate de instanta suprema. Primarul Constantei, Radu Mazare, este acuzat de procurorii anticoruptie ca a luat mita 175.000 de euro de la un reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinte sociale "Henri Coanda", pentru a o ajuta pe aceasta sa castige licitatie si pentru a mari, ulterior, valoarea contractului, informeazaGandul.

Victor Ciorbea, posibil sa fie numit Avocat al Poporului. PSD il sustine pe Victor Ciorbea pentru functia de Avocat al Poporului, au declarat, pentru mediafax.ro, surse politice. Plenul comun al celor doua Camere a aprobat saptamana trecuta numirea lui Misu Negritoiu in functia de presedinte, membru executiv al Consiliului ASF si a lui Victor Ciorbea in functia de membru neexecutiv al Consiliului ASF. Numirile in functie au fost facute pe durata ramasa a mandatului si se aplica de la 1 mai 2014. Votul a fost secret, cu buletine de vot. Parlamentarii PDL au parasit sedinta in semn de protest fata de nominalizarea lui Ciorbea. De altfel, PDL a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu aceasta numire, CC urmand sa ia in discutie sesizarea in 30 aprilie, scrieEVZ.

Oprisan, despre anchetele penale care vizeaza liderii locali ai PSD: Eu nu am niciun fel de emotie. Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a declarat, marti, in contextul perchezitiilor din Constanta, ca nu are niciun fel de emotie, dar ca presedintii Consiliilor Judetene, primarii si edilii ar trebui judecati in libertate, deoarece nu sunt pericole sociale. "Eu nu am niciun fel de emotie, povestea este una singura, pacat este de acest circ mediatic pe de o parte, pe de alta parte vreau sa va spun ca eu cred ca arestarea preventiva in Romania ar trebui sa fie vazuta in alt mod. Presedintii Consiliilor Judetene, primarii, edilii nu sunt pericole sociale, nu sunt oameni care sa puna probleme de acest gen cu comunitatile lor sau in Romania, fapt pentru care eu cred ca prezumtia de nevinovatie prevazuta de Constitutia Romaniei si situatia pe care eu am ridicat-o de facto sa puna lucrurile in asa maniera incat ei sa fie cercetati in libertate", a afirmat Oprisan, anuntaAdevarul.

PNL a stabilit candidatii la alegerile partiale: Silaghi vrea sa-si reia mandatul de deputat. Conducerea PNL a validat, marti, candidatii pentru alegerile parlamentare partiale care au loc pe 25 mai odata cu cele europarlamentare, intre acestia numarandu-se Ovidiu Silaghi, care doreste sa obtina din nou mandatul de deputat la care a renuntat pentru un post de europarlamentar. Candidatii PNL pentru alegerile partiale la Camera Deputatilor sunt Ovidiu Silaghi (Satu Mare), Alexandru Danaila (Galati), Sorin Stefoniu (Hunedoara)si Gheoghe Daniel (Ilfov). De asemenea, candidatii PNL pentru colegiile vacante de la Senat sunt Mihai Mazilu (Gorj) si Cristina Filip (Bucuresti). Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora a precizat ca la nivelul conducerii PNL urmeaza sa se mai decida asupra candidatului PNL pentru colegiul vacant de deputat din Timis, informeazaGandul.