Senatorul PSD Alexandru Mazare, fratele primarului din Constanta, ar fi luat o spaga de 40.000 de euro. Parlamentarul vizat in dosarul primarului Constantei este fratele acestuia, senatorul PSD Alexandru Mazare, cercetat pentru luare de mita dupa ce ar fi primit, si el, bani in contextul favorizarii firmei care a construit campusul de locuinte sociale "Henri Coanda", sustin surse judiciare. Primarul Constantei, Radu Mazare, a fost adus miercuri dupa-amiaza, incatusat, la ICCJ, pentru judecarea propunerii de arestarea preventiva formulate de procurorii DNA, in dosarul in care edilul este acuzat ca a primit 175.000 de euro pentru a favoriza firma care a construit campusul "Henri Coanda". Alexandru Mazare ar fi primit, intr-un cont off-shore, 40.000 de euro. Potrivit surselor citate de Mediafax, senatorul ar fi avut cunostinta de activitatea infractionala a fratelui sau si i-a oferit acestuia ajutorul.Alexandru Mazare este parlamentar din 2004. Inaintea alegerii ca senator, el a fost deputat, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ramona Manescu, despre candidatura lui Diaconu pentru PE: "Voturile PSD si PC vor fi suficiente". Candidata PNL la europarlamentare, Ramona Manescu, a declarat, cu referire la hotararea Curtii de Apel Bucuresti care ii permite actorului Mircea Diaconu sa candideze la alegerile europarlamentare din luna mai, ca "voturile PSD si PC" ii vor fi suficiente fostului membru PNL. "Din cate am inteles, Partidul Conservator l-a sustinut foarte tare si isi doreste ca domnul Diaconu sa ajunga in Parlamentul European, ca multi altii. Domnul Ponta am vazut ca a facut un apel la votantii PSD sa dea cat mai multe voturi pentru domnul Diaconu, pentru ca ei au deja destule, si am incredere ca voturile PC si PSD vor fi suficiente ca Diaconu sa intre in Parlamentul European", a spus Manescu, la finalul unei dezbateri pe tema rolului PE in viata tinerilor. In opinia sa, faptul ca PNL a refuzat sa ii acorde lui Diaconu un loc pe lista pentru europarlamentare nu este o greseala, deoarece legea in baza careia acesta poate candida este ambigua, anuntaAdevarul.

Revizuirea Constitutiei merge mai departe lovita "peste nas". Propunerea PDL facuta de senatorul Alin Tise de a se relua de la inceput procesul de revizuire a Constitutiei a fost respinsa miercuri cu o mare majoritate in Senat, dupa ce liberalii au votat alaturi de reprezentantii PSD si ai celorlalte partide din alianta guvernamentala. Astfel, Comisia parlamentara comuna de revizuire merge mai departe, si-a reluat activitatea si a stabilit ca 30 aprilie este termenul pana la care se pot depune amendamente de catre grupurile parlamentare, societatea civila, CSM la proiectul de modificare a Constitutiei pe baza observatiilor Comisiei de la Venetia si ale Curtii Constitutionale (CCR). Senatorul Ioan Chelaru (PSD) a mai precizat ca la sfarsitul sesiunii parlamentare va fi gata si raportul Comisiei de revizuire al carei vicepresedinte este. Nici vorba despre o reluare a procesului sau de ideea unei Adunari Constituante care ar putea aduce modificari mai profunde si necesare actualei Constitutii, informeazaPuterea.ro.

Orban: Cine voteaza cu Diaconu, da pe jumatate un vot PSD. Mandatul nu va fi validat, e un Don Quijote. Liberalul Ludovic Orban nu ii da nicio sansa lui Mircea Diaconu sa ajunga in Parlamentul European, afirmand ca acesta a primit dreptul sa candideze, dar Biroul Electoral Central nu ii va valida mandatul. Mai mult, Orban sustine ca voturile primite de Diaconu vor fi redistribuite, iar PSD "va lua partea leului". Deputatul PNL subliniaza ca social-democratii au blocat candidatura lui Diaconu la parlamentare, dar acum il incurajeaza in campania pentru Parlamentul European, scrieGandul.

Silaghi, decis sa obtina imunitate in Parlamentul Romaniei. Liberalul va candida la alegerile partiale din 25 mai, pentru un loc de deputat in Satu Mare. In caz de victorie, va avea o imunitate nou-nouta in fata procurorilor care il acuza de trafic de influenta. Dupa ce nu a obtinut un loc eligibil pe listele PNL pentru Parlamentul European, din cauza unor acuzatii de coruptie ce planau asupra sa, Ovidiu Silaghi va candida pentru un loc de deputat ramas vacant in Satu Mare, la alegerile partiale din 25 mai. Silaghi a demisionat din Parlamentul Romaniei in septembrie 2013, odata cu Eduard Hellvig, pentru a ocupa cele doua functii de europarlamentar ale PNL ramase vacante dupa ce Ramona Manescu si Cristian Busoi au preluat functii publice in Romania, anuntaEVZ.

Atac esuat al lui Grapini la adresa lui Macovei: "A facut mult rau Romaniei ca ministru de Finante". Fostul ministru delegat pentru IMM si Turism, Maria Grapini, a publicat un comentariu pe contul de Facebook al Monicai Macovei. Atacul lui Grapini nu a avut, insa, efectul scontat, dupa ce aceasta a afirmat ca europarlamentarul PDL ar fi detinut portofoliul Finantelor. "Monica Macovei a facut mult rau oamenilor din Romania, si inainte de 1989, si dupa. Inainte, ca procuror habotnic comunist (pentru tineri este bine de stiut ca au existat si exista procurori profesionisti, etici, morali), iar dupa 1989 s-a erijat in societatea civila ca sa poata sari in barca politica. A introdus vanatoarea de vrajitoare prin anumiti oameni din jutitie, dar grav este ca a initiat reglementari, ca ministru de finante, prin care cetateanul trebuie sa dovedeasca prin probe ca nu este vinovat, in loc ca justitia sa demonstreze prin probe ca este vinovat", a comentat Grapini. Greseala fostului ministru nu a ramas nesanctionata, iar comentatorii i-au reprosat gafa, in diverse feluri, informeazaAdevarul.