Iohannis, scos la incalzire pentru rocada cu Antonescu. PNL va merge la alegerile europarlamentare pe ideea tandemului Antonescu-Iohannis. In situatia in care Antonescu nu se ridica in sondaje, Iohannis ii va lua locul in postura de nou prezidentiabil al PNL. Liberalii se vor axa in campania electorala pentru alegerile europarlamentare pe tandemul Crin Antonescu-Klaus Iohannis. Pe de o parte, ideea tandemului nu poate fi folosita de PSD, in conditiile in care Ponta intarzie sa-si anunte candidatura la prezidentiale, iar candidatul PSD la functia de premier nu apare. Dar, mai ales, prin aceasta miscare se obtine cresterea notorietatii lui Klaus Iohannis, au declarat surse din PNL, pentru EVZ. Prim-vicepresidintele PNL, Klaus Iohannis, se afla la o notorietate de aproximativ 40%, potrivit sondajelor interne realizate de PNL. Se spera ca notorietatea acestuia va creste prin asocierea cu Crin Antonescu, intr-o prima faza, pentru ca, apoi, popularitatea sa sa se transfere asupra partidului, mai ales prin promovarea sa ca premier sustinut de PNL, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Traian Basescu: Nu cred ca vreo tara NATO ar fi atacata de Federatia Rusa. Ar fi razboi. Presedintele Traian Basescu a discutat, in studioul Adevarul Live, cu jurnalistii Dan Marinescu si Liviu Iolu, despre situatia din Ucraina, despre comisia de ancheta Nana, dar si despre prigoana baronilor locali. Pentru alegerile prezidentiale, Traian Basescu a avut un mesaj ferm: Nu votati un candidat controlat de baroni! "Sunt dezamagit de actiunile din regiune ale Federatiei Ruse. Federatia Rusa este un element de destabilizare a regiunii. Am spus-o si legat de Transnistria, si Osetia, si Nagorno Karabah.Toate aceste conflicte regionale sunt ca o salba de insecuritate in jurul Marii Negre. Ele pot fi rezolvate de la Moscova sau pot fi explodate in functie de nevoile Rusiei. Eu mi-am dorit o relatie corecta cu Rusia, dar trebuie sa acceptam realitatea. Eu asa vad lucrurile si nu poate sa ma convinga nici MAE rus, nici Putin. Rusia genereaza conflicte. In orice discutie cu demnitari rusi sau americani imi mentin pozitia. Relatia noastra cu Rusia functioneaza. Nu ne pupam, dar relatia nu este rupta.Utilizam ambasadele pentru a ne transmite mesaje.Consilierii mei s-au intalnit destul de mult cu ambasadorul Federatie Ruse la Bucuresti", a declarat Traian Basescu. Integral inAdevarul.

Ponta o numeste pe Ana Birchall ca Inalt Reprezentant pentru afaceri europene si parteneriat cu SUA. Premierul Victor Ponta a infiintat in cadrul Cancelariei sale un post de Inalt Reprezentant al Primului-Ministru pentru afaceri europene si parteneriat cu Statele Unite ale Americii si a decis ca postul sa fie ocupat de catre deputatul PSD Ana Birchall. Functia este onorifica si neremunerata, beneficiind insa de sprijinul financiar si logistic al Cancelariei, inclusiv prin acoperirea cheltuielilor de deplasare si cazare cu ocazia unor reuniuni internationale. Ana Birchall a urmat cursurile de masterat in drept la Yale Law School din SUA si a lucrat ca avocat colaborator la firma de avocatura White & Case LLP din New York, anuntaGandul.

Cum isi fac partidele campanie pe banii romanilor. Pana dupa 25 mai, parlamentarii vor lasa deoparte legile si cererile venite din partea DNA pentru a face campanie partidelor. Evident, pe banii contribuabililor, pentru ca vor incasa indemnizatia si diurna, vor folosi masinile Parlamentului si isi vor deconta benzina. Prin vointa actualei majoritati, Senatul nu va lucra in perioada 28 aprilie-26 mai. Adica aproape o luna de zile, fapt fara precedent in ultimii ani electorali. Deputatii si-au acordat si ei, pentru inceput, o saptamana de "vacanta", urmand ca programul din 7 mai incolo sa fie decis ulterior. De la conducerea Camerei superioare si pana la senatorul de rand, alesii se justifica in acelasi fel: "Lucram in teritoriu, nu este vacanta". Sa nu ne imaginam, insa, ca senatorii vor putea fi gasiti la cabinetele parlamentare, pentru a asculta pasurile alegatorilor. Nu, alesii vor face sustinut campanie. Mai putin colegilor candidati si mai mult partidului, pentru ca oricum este vot pe lista si pentru ca alegerile europarlamentare de peste o luna prezinta o miza mai ampla decat trimiterea la Bruxelles a unor reprezentanti. Sa nu uitam ca de rezultatele votului din 25 mai depind soarta unor lideri (precum Crin Antonescu) si strategia fiecarei formatiuni pentru marele test, cel al alegerilor prezidentiale, informeazaRomania Libera.

PSD a furat startul. In Ploiesti a inceput deja campania electorala. De la inceputul acestei saptamani, in mai multe cartiere din municipiul Ploiesti au fost amplasate panouri electorale de mari dimensiuni, cu mesaje prin care populatia este indemnata sa voteze alianta electorala PSD-UNPR-PC. Data la care, legal, incepe campania electorala pentru alegerile europarlamentare este 26 aprilie. Astfel, pe cele mai circulate artere rutiere din oras au fost montate panouri cu fotografia premierului Victor Ponta alaturi de sloganurile "Trimitem la Bruxelles oameni mandri ca sunt romani" si "Romania puternica in Europa", precum si cu sigla aliantei electorale PSD-UNPR-PC cu indemnul "voteaza". De asemenea, au fost amplasate panouri electorale cu sigla aliantei PSD-UNPR-PC pe fond alb, cu indemnul "voteaza" si cu sloganul "Romania puternica in Europa", scrieEVZ.

Senatorii vor sa-i scuteasca de penalitati pe datornicii la fisc. Senatul a adoptat tacit, miercuri, o ordonanta de urgenta prin care se propune, printre altele, reducerea penalitatilor pe care contribuabilii le datoreaza pentru plata cu intarziere a obligatiilor fiscale. Potrivit Mediafax, proiectul de aprobare a Ordonantei de urgenta 8/2014 pentru modificarea unor acte normative si alte masuri fiscal-bugetare avea ca termen de adoptare tacita 22 aprilie. marti, senatorii puterii nu s-au putut mobiliza la vot, astfel incat proiectul de adoptare a ordonantei a intrunit doar 71 de voturi, insuficiente pentru aprobarea unui act normativ cu caracter organic. Ordonanta de urgenta mai prevede ca rambursarea deconturilor cu suma negativa de TVA cu optiune de rambursare sa poata fi facuta cu control ulterior daca valoarea este de 45.000 de lei, fata de 10.000 de lei cat era anterior. Un alt articol al ordonantei, referitor la regulile privind controlul operativ si inopinat, arata ca acesta se efectueaza de catre inspectorii antifrauda, cu exceptia celor din cadrul Directiei de combatere a fraudelor, anuntaAdevarul.