Nicolaescu: Motiunea de cenzura va fi prezentata incepand cu 5 mai tuturor fortelor parlamentare. PNL a finalizat textul motiunii de cenzura, urmand ca incepand cu 5 mai documentul sa fie prezentat tuturor fortelor politice parlamentare pentru adeziune si semnare, iar in saptamana 12-18 mai sa fie depus la Parlament pentru declansarea procedurilor, a anuntat azi vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu. "Am finalizat textul motiunii de cenzura, conform angajamentului asumat public de PNL. Motiunea este cu atat mai necesara cu cat PSD ne ofera in fiecare zi tot mai multe dovezi, nu doar in plan economic, ale unei guvernari proaste si corupte. Aceasta realitate in ansamblul sau nu poate ramane nesanctionata de catre PNL, care astazi reprezinta opozitia cea mai clara la PSD", a spus Nicolaescu intr-o conferinta de presa, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Batalia sloganurilor de campanie, prin ochii specialistilor. "Parca promoveaza Olimpiada sau Campionatul Mondial!" Specialistii contactati de "Adevarul" au aratat punctele forte, dar si ideile mai putin inspirate din sloganurile pentru alegerile europarlamentare adoptate de principalele partide. Campania electorala pentru alegerile europarlamentare a debutat, iar sloganurile de campanie ale partidelor incep, usor-usor, sa fie tot mai auzite. Unele partide au preferat sa zgandare coarda nationalista, altele au incercat sa se raporteze cat mai mult la Europa. Mai sunt si micile formatiuni de dreapta care au vrut sa socheze pentru a se face cunoscute. Asta cred, succint, analistul politic Remus Stefureac si sociologul Alfred Bulai. Va prezentam mai jos sloganurile electorale preferate de cele mai importante partide si analiza facuta cu seriozitate, dar si cu umor, anuntaAdevarul.

Parlamentarii se pregatesc de vacanta. Ce ordonante vrea sa adopte Guvernul in lipsa lor. Cat timp parlamentarii vor fi in vacanta, din iunie pana in septembrie, Guvernul intentioneaza sa reduca prin ordonanta arieratele unor companii din industria de aparare. De asemenea, Executivul intentioneaza sa ia noi decizii "pentru intarirea disciplinei bugetare". Masurile apar in proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante careva fi aprobata de Parlament dupa 25 mai, la revenirea senatorilor si deputatilor din campania electorala. Guvernul este pregatit ca, in vacanta parlamentara, sa adopte o ordonanta pentru diminuarea arieratelor bugetare ale unor operatori economici din industria de aparare, releva proiectul de lege prin care Executivul va cere mandatul Parlamentului sa adopte diferite acte normative in aceasta vacanta. Vacanta parlamentara este programata in intervalul iulie-august si, conform Constitutiei, Parlamentul poate adopta o lege speciala de abilitare a Guvernului pentru a emite, in aceste doua luni, ordonante in domenii care nu fac obiectul legilor organice, informeazaGandul.

Cum incearca parlamentarii sa scape de incompatibilitati. Mai multi parlamentari propun, printr-un proiect, ca functionarii publici parlamentari sa poata desfasura activitati in cadrul autoritatilor si institutiilor publice sau al regiilor autonome, in prezent fiind considerati incompatibili in acest caz. Potrivit legii statutului functionarilor publici parlamentari, acestia nu pot detine functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate, in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice si in cadrul cabinetului demnitarului, cu exceptia cazului in care raportul de serviciu este suspendat si nici in cadrul regiilor autonome sau al societatilor comerciale din sectorul public. Initiatorii propun modificarea acestei reglementari, astfel incat functionarii publici parlamentari sa nu se afle in incompatibilitate daca desfasoara activitati remunerate sau neremunerate in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice sau a regiilor autonome si societatilor comerciale din sectorul public. Se precizeaza, totusi, ca trebuie desemnati printr-un act administrativ, emis in conditiile legii, sa participe in calitate de reprezentanti ai autoritatii sau institutiei publice in cadrul unor organisme sau organe colective de conducere, scrieRomania Libera.

Radu Mazare deschide sezonul estival cu Victor Ponta, Liviu Dragnea si Dan Sova. Primarul Radu Mazare a anuntat astazi ca premierul Victor Ponta impreuna cu vicepremierul Liviu Dragnea si ministrul Transporturilor Dan Sova, vor face maine, o vizita la Constanta. Primul ministru va pleca apoi in Delta Dunarii. "Vine premierul maine la ora 10,00, se duce la podul de la Agigea, apoi in portul Constanta, probabil ca merg si eu, apoi in cartierul Henri Coanda unde o sa-i arat etapa a doua pe care vrem sa o facem. Dupa aia mergem la pasarela din Mamaia sa vada lucrarile" a explicat Radu Mazare inante de a intra in sediul politiei pentru a da raportul saptamanal. Cu aceasta ocazie primarul Constantei intentioneaza sa-i solicite premierului o Ordonanta de Urgenta pentru deblocare constructiilor, inclusiv in perioada 15 mai-15 septembrie, anuntaEVZ.

Un roman, in grupul celor care il vor consulta pe noul secretar general al NATO. Radu Magdin, CEO companiei de comunicare Smartlink, este unul dintre cei 15 tineri care vor prezenta noului Secretar General al NATO o strategie pentru intarirea legaturii transatlantice. "Suntem 15 oameni selectati din peste 300 de aplicanti. Eu sunt dsingurul roman din 12 nationalitati prezente in grup. Misiunea noastra este sa aducem idei proaspete pentru legatura transatlantica. Alianta isi cauta o misiune pentru secolul XXI. Situatia din Crimeea si Ucraina a accelerat procesul de regandire NATO", a declarat Radu Magdin, pentru "Adevarul". Grupul de lucru al Liderilor Emergenti NATO a fost desemnat de organizatia Atlantic Council, la cererea NATO, potrivit unui comunicat al organizatiei. Radu Magdin e CEO Smartlink Communications, a lucrat cinci ani la Bruxelles, din care trei in Parlamentul European, informeazaAdevarul.