Deputatul Ionel Arsene: venit modest, dar donatii consistente la PSD. Familia liderului PSD a castigat, in 2012, 21.760 de lei, dar a donat PSD 33.000 de lei. O publicatie locala, "Mesagerul de Neamt", arata ca deputatul Ionel Arsene, seful filialei judetene a PSD, nu poate justifica donatiile consistente facute propriului partid, pentru ca acestea par sa-i depaseasca veniturile declarate. In declaratia de avere depusa in 2013 - care cuprinde veniturile din 2012 - Arsene arata ca a castigat 1.566 de lei de la Camera Deputatilor si 9.658 de lei de la firma Rotercom Prestige. La aceste sume, s-au adaugat veniturile sotiei - 10.536 de lei, de la aceeasi firma. Totalul este de 21.760 de lei. Cu toate acestea Arsene si-a permis sa doneze catre PSD 33.000 lei, oferiti in doua transe. Donatia a fost inregistrata in Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 177/01.04.2013, arata "Mesagerul de Neamt". In plus, Arsene are de platit rate la imprumuturi de 180.000 de euro la BCR, la care se adauga 62.000 lei si 5.000 euro luati de la la BancPost, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Un vicepresedinte PNL lauda Guvernul Ponta: "Ordonanta Executivului, categoric un lucru bun". Vicepresedintele PNL, Sorin Frunzaverde, sustine ca Ordonanta de Urgenta prin care Guvernul Ponta reglementeaza raporturile dintre firmele aflate in insolventa si stat este, categoric, un lucru bun. Frunzaverde, care sustinea schimbarea legii insolventei, s-a aratat satisfacut de actiunile Guvernului. "E singura solutie de a salva foarte multe intreprinderi care odata au fost de marca pentru industria romaneasca. E singura solutie pentru a continua activitatea de productie in companiile acestea. Sunt circa 28 de companii de acest gen. E un lucru bun, categoric. Aceasta solutie a fost aplicata si in Statele Unite ale Americii si in Europa de Vest", a declarat Frunzaverde, pentru stiripesurse.ro. Secretarul General al PNL, Rares Manescu, a convocat, pentru vineri, Biroul Politic National al formatiunii, respectiv Delegatia Permanenta, anuntaAdevarul.

PDL il reclama pe Ponta la Comisia de la Venetia. PDL a anuntat ca va sesiza Comisia de la Venetia, dupa ce Avocatul Poporului a respins solicitarea democrat-liberalilor privind sesizarea Curtii Constitutionale in legatura cu OUG 12/2014 referitoare la alegerile partiale, informeaza Mediafax. Liderul deputatilor PDL, Tinel Gheorghe, a distribuit ziaristilor textul scrisorii grupului PDL din Camera Deputatilor adresate Comisiei de la Venetia. In scrisoare, PDL arata ca "in Romania se continua incalcarea flagranta si fara nicio limita a principiului constitutional al statului de drept de catre majoritatea parlamentara a USD formata din PSD, UNPR si PC, precum si de guvernul condus de Victor Ponta", informeazaRomania Libera.

"USL traieste", ilegal in jumatate din Romania. Folosirea mesajului "USL traieste" in campania electorala pentru europarlamentare a fost declarata ilegala de BEC, pentru jumatate dintre judetele tarii. In perioada urmatoare, urmeaza sa fie solutionate contestatiile si pentru celelalte judete. Chiar daca au castigat la BEC razboiul pentru USL cu PSD, cei din PNL se plang ca in teritoriu bannerele si afisele cu mesajul "USL traieste" continua sa fie folosite in campanie. Biroul Electoral Central a dat noi decizii nefavorabile Aliantei PSD - PC - UNPR, prin care interzice folosirea sintagmei "USL traieste" in campania electorala pentru europarlamentare, in mai multe judete. In prezent, in aproximativ jumatate dintre judetele tarii exista o astfel de decizie definitiva si obligatorie a BEC, scrieGandul.

Alegeri europarlamentare 2014. Negoita, obligat sa puna la loc afisele PDL si sa le dea jos pe ale PSD. Democrat-liberalii din organizatia sector 3 l-au parat institutiilor abilitate pe primarul PSD Robert Negoita ca a dispus ilegal distrugerea materialelor electorale ale PDL. Bannerele, pe care angajatii ADP sector 3 le-au dat jos de pe stalpi, fusesera, insa, amplasate cu aprobarea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu. Biroul Electoral de Sector a acceptat sesizarea facuta de PDL referitoare la abuzul comis de Negoita. In plus, Biroul Electoral a dispus si inlaturarea materialelor de campanie ale PSD cu mesajul "USL traieste". "Ii cerem primarului evazionist Robert Negoita sa remonteze, imediat, materialele de campanie ale PDL. Daca are, totusi, chef sa distruga ceva, Negoita ar trebui sa distruga materialele mincinoase ale PSD!", a declarat Mihai Atanasoaei, purtatorul de cuvant al PDL Bucuresti. Potrivit democrat liberalilor, Negoita le-a facut o paguba de 20.000 de euro, anuntaEVZ.

Cum impinge PSD motiunea PNL dincolo de alegerile europarlamentare. PNL a depus, marti, o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta 3. Desi conducerea Parlamentului trebuia sa hotarasca pana acum data dezbaterii documentului, sedinta s-a amanat din lipsa de cvorum, iar prevederile Regulamentului au devenit, pentru parlamentari, ceva mai flexibile. Liberalii cred, insa, ca sunt sabotati de PSD, in plina campanie electorala. Conform Regulamentului sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului, motiunea se prezinta Birourilor Permanente si se comunica Guvernului de catre presedintele Camerei in ziua in care a fost depusa. Marti, vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu anunta ca a depus motiunea de cenzura semnata de parlamentari PNL, PDL, PPDD si PMP. Conducerea Parlamentului s-a reunit, intr-adevar, marti seara, pentru a discuta motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta. Decizia referitoare la organizarea dezbaterilor a fost amanata, insa, pe motiv ca nu s-a indeplinit cvorumul necesar. Cu toate acestea, in cazul in care la viitoarea sedinta se va constata, din nou, ca nu sunt prezenti destui alesi, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca va lua o decizie in lipsa colegilor, informeazaAdevarul.