Cozmin Gusa: Din nefericire, ramanem cu intrebarea: "Nu cumva Ponta a ramas indragostit de Udrea?". Comentand modul in care partidele si-au facut campanie electorala pentru alegerile europarlamentare de duminica, consultantul politici Cozmin Gusa a declarat, intr-o interventie la Realitatea TV, ca ideile slabe din campanie lasa locul unor interpretari cu iz de telenovela. In acest sens, Gusa a povestit un episod cu care s-a confruntat intr-o piata: "Tanti Margareta mi-a pus o intrebare: 'Nu cumva domnul Ponta e indragostit de Elena Udrea? Numai despre doamna Udrea vorbeste, de dimineata pana seara. Un om care vorbeste de atatea ori pe zi despre o doamna trebuie sa fie indragostit. O critica, dar asa faci cand vrei sa atragi atentia cuiva'". Consultantul politic considera ca s-a ajuns la asemenea interpretari din cauza ideilor electorale slabe din aceasta campanie electorala, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Euroalegeri in Romania: dreapta rasfirata, mai puternica decat stanga unita. Romania va trimite la Bruxelles mai multi eurodeputati de dreapta, fie ei liberali sau populari, decat de stanga, conform unei analize estimative Partidele de dreapta din Romania, desi multe si marunte, vor obtine, per total, la alegerile europarlamentare de duminica, mai multe voturi decat alianta de stanga (PSD-PC-UDMR). Asa arata un calcul estimativ bazat pe ultimul sondaj realizat de INSCOP la comanda ziarului "Adevarul", care a masurat optiunile de vot pentru euroalegeri. PSD, impreuna cu micii aliati din PC si UNPR, este cotat acum la 41%. Asta inseamna ca va trimite la Bruxelles, cu siguranta, 13 europarlamentari, in conditiile in care isi calculase 11 locuri eligibile. In plus, in functie de scorul electoral, social-democratii ar putea castiga chiar 14-15 mandate, un palmares important pentru Partidul Socialistilor si Democratilor (S&D), care se lupta cu popularii europeni pentru sefia Comisiei Europene, anuntaAdevarul.

Legea pentru linistea incompatibililor din administratia locala. Un singur vot ii desparte pe alesi de castigarea razboiului cu ANI. Un singur vot ii mai desparte pe alesii locali de castigarea razboiului cu ANI si de rezolvarea problemei incompatibilitatii. Intr-un proiect legislativ, aflat la vot final in Camera Deputatilor, se prevede ca primarii si sefii de Consilii Judetene nu vor mai putea fi declarati incompatibili pentru prezenta in Adunarile Generale ale Asociatiilor de Dezvoltare Intercomunitara (ADI). Agentia Nationala de Integritate nu a fost consultata si nu sustine adoptarea acestui proiect legislativ. Presedintii de Consilii Judetene si primarii vor putea participa in Adunarile Generale ale Asociatiilor de Dezvoltare Intercomunitara (ADI), se prevede intr-un proiect legislativ aflat la vot final in Camera Deputatilor, initiat de sase deputati PSD. Printre initiatori se afla Florin Iordache, cel care a coordonat in luna decembrie adoptarea, in secret in Comisia Juridica, a proiectelor de lege privind amnistia, gratierea si modificarile la Codul Penal, si liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Marian Neacsu. Proiectul are sanse mari sa fie votat dupa alegerile europarlamentare, pana pe 25 mai fiind putin probabil sa existe cvorum pentru votarea sa, informeazaGandul.

PNL, atacat cu fluturasi anti-Basescu la Timisoara. Timisoara s-a umplut ieri de pliante in culorile PNL, cu fotografia primarului Nicolae Robu alaturi de presedintele Traian Basescu si cu declaratii mai vechi si mai noi ale edilului banatean. Pe o parte a pliantului, Robu il acuza pe Traian Basescu de tot ce merge rau in aceasta tara, iar pe cealalta parte apar declaratii de la recenta vizita a presedintelui la Timisoara, ocazie cu care Robu a afirmat ca a discutat despre proiecte si ca seful statului i-a impartasit multe lucruri pozitive din experienta sa ca primar. Edilul timisorean acuza PSD de realizarea pliantelor respective, scrieEVZ.

PSD a impins motiunea PNL dupa europarlamentare. Zgonea: Dezbaterea va avea loc lunea viitoare. Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere au decis, luni, ca motiunea de cenzura depusa de PNL sa fie citita in plenul Parlamentului joi, iar dezbaterea sa aiba loc in 26 mai, imediat dupa alegerile europarlamentare, a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. Zgonea a precizat ca Birourile Permanente reunite au luat aceasta decizie, luni, cu 11 voturi "pentru", 8 voturi "impotriva" si 2 abtineri. Printre cei care s-au abtinu a fost si presedintele Senatului, fostul liberal Calin Popescu Tariceanu. "Nu am vrut sa inclin balanta intr-o directie sau alta, asa incat am lasat majoritatea si initiatorii sa hotarasca", a motivat Tariceanu. Presedintele Camerei Deputatilor a aratat ca la sedinta Birourilor Permanente reunite de luni, ca si la precedenta, membrii PSD, PC si UNPR au fost prezenti. El a aratat ca reprezentantii opozitiei trebuie sa inteleaga ca trebuie sa fie prezenti la sedinta pentru a asigura cvorumul, in conditiile in care sedinta Birourilor Permanente functioneaza in baza cvorumului. "Rog membrii opozitiei sa inteleaga ca domniile lor trebuie sa vina sa fie prezenti, ca de aceea si sunt platiti, nu trebuie sa vina guvernarea, noi cand eram in opozitie veneam noi toti ca sa putem sa avem cvorum", a spus Zgonea, anuntaAdevarul.