"Romania Liberala" se desparte de PNTCD. Initiativa Romania Liberala (IRL) a decis incetarea parteneriatului cu PNTCD, apreciind ca un comportament politic onest obliga la asumarea responsabilitatii presedintelui Aurelian Pavelescu pentru rezultatul slab la europarlamentare. "Optiunea pentru mentinerea PNTCD la periferia politicii romanesti, prin perpetuarea logicii conflictuale pe mize mici, determina IRL sa constate incetarea parteneriatului cu PNTCD. (...) Acest obiectiv este insa imposibil de realizat in conditiile mentinerii PNTCD ca partid inchis, periferic si macinat de conflicte absurde. IRL refuza sa intre in jocul razboiului pentru stampile, razboi care a generat dezastrul partidului lui Corneliu Coposu", se arata intr-un comunicat de presa al IRL, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Hotnews

PDL nu s-ar opune ca partidul rezultat dupa fuziunea cu liberalii sa se numeasca PNL. Democrat-liberalii ar putea accepta ca noul partid care ar rezulta din fuziunea PDL cu PNL sa se numeasca PNL, au declarat, luni, pentru Mediafax surse din PDL, mentionand ca toata lumea ar dori cat mai repede fuziunea, dar piedicile sunt legate de vacanta judecatoresca. "Exista un entuziasm pentru aceasta fuziune, toata lumea este de acord cu fuziunea si cu graba, dar inconvenientele sunt legate de partea tehnica. Fuziunea inseamna judecatorii, vacanta judecatoresca. Vointa politica exista, restul tine de piedici care exced cadrul partidului", au precizat sursele citate. In legatura cu denumirea noului partid care va rezulta din fuziunea PDL cu PNL, democrat-liberalii ar fi deschisi in a prelua numele de PNL. "Noi (cei de la centru-n.r.) nu avem nicio problema in a prelua numele de PNL, ramane de vazut in teritoriu cum se armonizeaza lucrurile", au mai spus sursele citate, anuntaGandul.

Calin Popescu Tariceanu a fost invitat sa se inscrie in PNL Ploiesti. Vicepresedintele PNL Prahova, Iulian Teodorescu, l-a invitat pe presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, sa se inscrie in organizatia municipala Ploiesti a liberalilor pentru ca fostul premier sa devina iarasi membru cu acte in regula al partidului, informeaza Romania TV. "Liberalii ploiesteni inteleg sa-l invite pe domnul Tariceanu sa faca parte din cei care sunt inscrisi in PNL. Ploiesti. L-am invitat nu datorita caracterului mesianic al domnului Tariceanu, ci pentru valoarea domniei sale", a spus Iulian Teodorescu. Acesta a precizat ca a vorbit personal cu presedintele Senatului, acesta spunandu-i ca se va gandi la oferta primita. Gratiela Gavrilescu, deputat PNL de Prahova, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca este impotriva "oricarei fuziuni, indiferent cu ce partid", ea aratand ca PNL nu trebuie sa isi piarda identitatea. Impotriva fuziunii PNL-PDL s-au mai pronuntat si alti parlamentari ai filialei liberale, informeazaAdevarul.

Senatorul PNL Paul Ichim a castigat procesul cu ANI. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) i-a dat dreptate senatorului PNL Paul Ichim in procesul cu Agentia Nationala de Integritate (ANI), care in 2009 il acuzase de incompatibilitate pentru ca detinea simultan functia de senator si pe aceea de sef al sectiei Chirurgie 3 din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Galati. Senatorul a contestat raportul de evaluare al ANI si la finalul a patru ani de procese castigate de Ichim la instantele din Bucuresti, in dosarul 13324/3/2011, magistratii ICCJ au respins ca nefondat recursul ANI impotriva sentintei nr 3736/05.02.2012. "Este o decizie finala, prin care subsemnatul este declarat ca nu s-a aflat in state de incompatibilitate. A fost un proces care a durat 4 ani si a facut savoare pentru unii sau altii", a declarat senatorul PNL, scrieRomania Libera.

Deputatul Mircia Muntean s-a inscris in PSD. Deputatul independent Mircia Muntean a anuntat ca s-a inscris in PSD si va adera la grupul social-democrat din Camera Deputatilor, renuntand la demersurile sale de a reveni in PDL, partid din randurile caruia a fost exclus in urma cu aproape un an si jumatate, scrie Agerpres. 'Am avut o foarte buna colaborare cu PDL, am obtinut cele mai bune scoruri atunci cand am putut sa o facem, cand am avut putere de decizie la nivelul organizatiei locale si judetene. Am fost exclus de aproape un an si jumatate din randurile PDL, anuntaEVZ.