Emil Boc: PNL si PDL ar trebui sa faca fuziune prin comasare, nu prin absorbtie. Fostul presedinte al PDL Emil Boc, a declarat ca nu este de dorit o fuziune prin absorbtie a democrat-liberalilor cu PNL, ci una prin comasare. El a mai spus ca noua formatiune infiintata ar putea sa nu poarte numele niciunuia dintre partidele pe care le are in componenta. "O fuziune prin comasare ar lasa deschisa poarta pentru toata lumea de pe partea dreapta sa vina intr-un mare partid de dreapta. O fuziune prin absorbtie, din punctul meu de vedere, nu este cea mai buna solutie, dar este decizia celor care pana la urma isi asuma o asemenea raspundere, (...) vor fi sensibilitati afectate, cel putin in PDL, daca se va decide sa se mearga pe varianta PNL, si ar inchide optiunea altor formatiuni de dreapta de a putea sa se coaguleze intr-un mare partid", a declarat Emil Boc, citat de Agerpres. Acesta considera ca partidele care ar intra in componenta noii formatiuni politice ar trebui sa isi pastreze identitatea deoarece fiecare vine cu un portofoliu propriu si cu un numar de procente castigate la ultimele alegeri, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Klaus Iohannis, presedinte interimar al PNL: E inadmisibil ca un parlamentar sa nu fie anchetat. Presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a vorbit la Adevarul Live despre planurile sale in fruntea partidului, despre fuziunea cu PDL, dar si despre proiectul de tara nascut din viitoarea constructie de dreapta "Adevarul": Domnule Iohannis, premierul Ponta a facut o declaratie, spunand ca ati fi produsul unei conspiratii a anumitor structuri care au legatura cu Traian Basescu. Klaus Iohannis: Este o afirmatie nefericita, ca sa nu spun altceva. Daca vine un politician de provincie care nu cunoaste pe nimeni si vorbeste de structuri oculte poate fi acceptat. Dar daca vine premierul unei tari europene si povesteste la televizor despre structuri oculte, trebuie sa reactionez. Omul ori nu e informat, ori este informat si, daca ceva nu e in regula, trebuia sa vina sa spuna despre ce e vorba. Daca stie si foloseste sintagme de acest tip, afirmatia trebuie sa fie falsa. Pe langa asta, nu vad ce treaba avea premierul sa ma puna intr-o categorie de oameni. Nu suntem in competitie directa, nici domnia sa nu e candidat, nici eu nu sunt. Nu inteleg aceasta cutuma de a face atacuri la persoana. Integral inAdevarul.

Ce spune Liviu Dragnea despre intrarea PPDD la guvernare. Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seara, la Putna, ca este posibil ca PPDD sa primeasca ministere daca va intra la guvernare, mentionand ca o decizie in acest sens va fi luata dupa discutiile cu PPDD si dupa o decizie in Biroul Permanent National al PSD. Liviu Dragnea a declarat ca zilele urmatoare va purta discutii cu reprezentanti ai PPDD si ca exista posibilitatea ca acest partid sa intre la guvernare "Daca din discutiile pe care le voi purta cu PPDD zilele urmatoare va reiesi ca si lucru bun sa intre la guvernare, vom discuta in Biroul Permanent National al PSD si vom lua o decizie. Cert este ca in teritoriu am inceput deja sa incercam sa realizam majoritati cu cei de la PPDD pentru ca, din pacate, netinand cont de vointa cetatenilor din 2012, exprimata in alegerile locale, cand s-a votat cu lista USL, cei de la PNL, pe posturile obtinute pe baza acelei aliante, vor sa schimbe majoritatile politice in conditiile in care atunci cetatenii nu au votat PDL", a spus Liviu Dragnea, informeazaRomania Libera.

Liderul deputatilor PNL, George Scutaru: PSD vrea sa puna mana pe Curtea de Conturi pentru a ascunde modul in care foloseste banul public. PSD vrea sa controleze Curtea de Conturi, institutie cu un rol decisiv in controlul alocarii banilor publici, a declarat liderul deputatilor PNL, George Scutaru. Acesta a argumentat ca PSD nu a mai dat niciun loc din cele sase posturi de consilieri la Curtea de Conturi opozitiei. "Tragem un serios semnal de alarma cu privire la faptul ca baronii PSD vor sa controleze Curtea de Conturi, institutie cu un rol decisiv in controlul alocarii banilor publici. Astazi s-a petrecut un lucru foarte grav si anume instituirea unui regim dictatorial in Parlament de catre PSD care nu a mai dat niciun loc din cele sase posturi de consilieri la Curtea de Conturi, al caror mandat expira in acest an", a spus Scutaru. Liderul deputatilor PNL a adaugat ca modalitatea de alocare a acestor posturi reprezinta un cadou pentru cei precum Mazare, Oprisan sau Duicu, sa poata dormi linistiti atunci cand Curtea de Conturi vine sa ii verifice, scrieEVZ.

UNPR, cheia actualei guvernari. Parlamentarii din formatiunea lui Gabriel Oprea activeaza acum in grupul PSD. Insa daca ar decide sa iasa de la guvernare, ar schimba majoritatea parlamentara si ar rasturna actuala guvernare. PSD tocmai negociaza cu PPDD pentru a-si intari si mai mult majoritatea parlamentara, dupa ce liberalii au iesit de la guvernare. In acest moment, Guvernul Ponta este sutinut in Parlament de voturile PSD-PC-UDMR. Insa partidul care conteaza cu adevarat in aceasta ecuatia politica este UNPR, partid inghitit, momentan, de PSD. Parlamentarii din formatiunea vicepremierului Gabriel Oprea nu formeaza un grup separat in Parlament, ci activeaza in grupul PSD, anuntaAdevarul.