Politic show: De ce nu isi anunta Ponta candidatura la presedintie; PP-DD bagat la guvernare, dar pe usa din dos; Intrebarea la care NU a raspuns Ponta dupa ce a anuntat reducerea CAS. De ce s-au taiat microfoanele la Guvern
Proscrisii din PNL si-au facut fundatie. Tariceanu, impreuna cu alti liberali exclusi din PNL, au anuntat, cu surle si trambite, infiintarea unui nou partid liberal, insa, in final, au lansat doar un ONG cu nume cel putin pompos: "Grupul de Initiativa pentru pastrarea identitatii liberale". Grupuri pestrite de cetateni se indreptau, joi, in zona Pipera, catre un cunoscut hotel din Capitala, pentru a lua parte la evenimentul anuntat de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu: lansarea unui nou partid de orientare liberala, care sa concureze actualul PNL. Barbati imbracati lejer, in camasi inflorate, si doamne in rochii vaporoase, cu totii asteptau, vizibil entuziasmati, sosirea fostului premier, dar si a altor fosti sau actuali membri PNL, scrie Adevarul.
De ce nu isi anunta Ponta candidatura la presedintie. Varianta oficiala ar fi ca premierul Victor Ponta se concentreaza pe guvernare si ca nu ar dori "declansarea timpurie a campaniei electorale". In fapt, motivele sunt cu totul altele si tin de batalia interna din PSD. Din proprie initiativa, ministrul Dan Sova a iesit sa explice publicului de ce premierul Victor Ponta nu se grabeste sa-si anunte intrarea in cursa pentru Cotroceni. "Amanarea anuntului candidaturii are, in opinia mea, doua consideratii: pe de-o parte, amanarea declansarii unei campanii electorale cu mult inainte de vreme, stiut fiind ca stabilitatea economica a tarii poate fi amenintata, iar investitorii straini descurajati si, pe de alta parte...", scrie Romania libera.
Intrebarea la care NU a raspuns Ponta dupa ce a anuntat reducerea CAS. De ce s-au taiat microfoanele la Guvern. Reducerea CAS, prezentata timp de doi ani ca principala masura de stimulare a mediului de afaceri si anuntata si joi ca un mare succes, a fost explicata in fuga de premierul Ponta si ministrul Finantelor, cu microfoane retrase jurnalistilor care doreau sa adreseze intrebari si sunet in boxe taiat. Cei doi si-au facut iesirea precipitata fara a spune care este costul introducerii acestei masuri, cat este ea de sutenabila. Capabil in alte situatii sa vorbeasca zeci de minute in sir despre cartofi prajiti si alimente bio, premierul Victor Ponta a acceptat foarte putine intrebari ale presei..., scrie Gandul.
Lazaroiu: PSD a dat ordin pentru umflarea notelor de la BAC. Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu sustine ca PSD ar fi dat ordin pentru cresterea fortata a promovabilitatii la bacalaureat. "Se pregateste o noua frauda de anvergura nationala: cresterea ratei de promovare la bacalaureatul de anul acesta. Comisii de corectare au primit ordin sa umfle usor notele elevilor, in asa fel incat fie cat mai putin picati. Se pare ca ordinul a venit prin reteaua PSD. Eu am niste informatii in sensul asta. Nu ma surprinde. Ii stiu cum gandesc. Sunt alegeri prezidentiale: parintii multumiti, profesorii multumiti, noii votanti multumiti si ei. De fapt, tot sistemul sacrificat...", citeaza EVZ.
Zeci de mii de euro, pe luna, pentru vizitele alesilor. In luna martie, deputatii au cheltuit pentru vizitele in strainatate circa 183.000 lei, iar senatorii, 99.000 lei. Un total, deci, de 282.000 lei, adica peste 64.000 de euro. Cea mai scumpa deplasare la Senat, in luna martie, a fost una de sapte zile in Republica Chineza: 23.658 lei. In respectiva vizita oficiala a fost un singur ales, senatorul PSD Florea Voinea, iar "grosul" sumei l-a reprezentat transportul (circa 21.500 lei). Reamintim ca, in noiembrie 2013, cu ocazia vizitei facute in Romania si a alocutiunii sustinute in Parlament, premierul Chinei, Li Keqiang, declara ca Voinea ii este "prieten vechi", scrie Romania libera.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
Cum am renunțat la viața de ONG-ist boem care credea că Bucureștiul se salvează prin povești. Interviu cu Edmond Niculușcă, primul om pe care Nicușor Dan l-a angajat când a venit la Primărie
Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă