Andrei Chiliman: "Un candidat unic al dreptei poate sa invinga candidatul stangii". Prim-vicepresedintele PNL si-a exprimat, in cadrul emisiunii "Sub semnul intrebarii" de la postul B1 TV, increderea ca un candidat unic al dreptei poate invinge candidatul stangii la prezidentiale. "M-am intalnit cu Iohannis acum vreo saptamana si ceva, i-am spus ce urmeaza sa fac, mi-a expus si proiectul lui privind PNL, privind aceasta fuziune. I-am spus ca il sprijin neconditionat. Nu am avut nicio discutie privind un posibil candidat unic. O sa facem o analiza sociologica sa vedem care candidat e cel mai bine plasat in asa fel incat sa devina candidat unic al dreptei unite. Trebuie sa stim sa lasam toti de la noi in interesul public general. Romania are nevoie de un presedinte de dreapta in urmatorii patru ani", a afirmat liberalul. Andrei Chiliman a mai precizat ca cel care are cele mai multe sanse, potrivit acestei analize, trebuie sa mearga mai departe in cursa pentru Cotroceni. "Analizele arata clar ca un candidat unic al dreptei poate sa invinga candidatul stangii, Victor Ponta nu are de unde sa stranga atatea voturi incat sa ajunga presedinte", considera Chiliman, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Sova: "Nu s-a discutat sa preiau Justitia, dar sunt un soldat al partidului. Unde ma pune, acolo o sa fiu". Ministrul Dan Sova a declarat, marti, la Adevarul Live, ca nu s-a discutat posibilitatea ca el sa preia portofoliul Justitiei, insa a aratat ca, daca partidul va decide in acest sens, nu ar refuza. "Ma simt foarte bine la Transporturi. Normal ca prima mea meserie sau prima mea pasiune ramane Dreptul, dar nu a existat o asemenea discutie. Domnul Cazanciuc este un ministru foarte bun, care s-a achitat de obligatii foarte bine. In alta ordine de idei, eu, personal, totdeauna m-am considerat un soldat al partidului: unde spune partidul, acolo merg", a aratat Sova. De asemenea, el a explicat ca nu s-a pus problema unei remanieri guvernamentale, desi Executivul ramane fara un ministru. "Nu s-a discutat in niciun cadru despre remanierea Guvernului, domnul Voinea si domnul Gherghina sunt doi profesionisti excelenti. Imi pare rau ca pleaca din Guvern. Dansul si cu domnul Voinea erau responsabili cu cea mai deliccata parte a Guvernarii, ganditi-va ca trebuie sa ne indreptam spre Schengen si zona euro", a mai spus Sova, anuntaAdevarul.

Culita Tarata, baronul cu datorii de peste 200 milioane lei la stat. Companiile detinute de familia presedintelui Consiliului Judetean Neamt, Culita Tarata, au restante la bugetul public de milioane de lei. Firmele la care este actionara familia lui Culita Tarata primesc contracte de sute de mii de euro chiar din partea acestei institutii si subventii pentru agricultura de la stat, cu toate ca au datorii consistente catre bugetul Romaniei. O investigatie a "Romaniei libere", publicata saptamana trecuta, a aratat ca societati comerciale infiintate si administrate de Culita Tarata si transferate, ulterior, familiei sale au primit contracte din fonduri publice pentru furnizare produse agro-alimentare catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Neamt, precum si catre mai multe unitati sanitare. Respectivele contracte au fost incheiate tocmai datorita influentei pe care Culita Tarata o are in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Neamt, informeazaRomania Libera.

Victor Ponta pregateste in secret remanierea Guvernului. Sub pretextul numirii lui Liviu Voinea in conducerea BNR, PSD pregateste cateva schimbari in Guvern. Remanierea ar avea si un scop electoral, dar criticile venite dinspre FMI si UE joaca si ele un rol important in stabilirea listei de concedieri din Executiv. Pentru a-si reimprospata imaginea, inainte de alegerile prezidentiale, premierul Victor Ponta vrea sa recurga la o remaniere guvernamentala. Cel mai probabil, aceasta nu ar urma sa aiba loc acum, ci in toamna, fiind un bun prilej de a recastiga increderea electoratului, sustin surse din interiorul PSD. Primul vizat de remanierea guvernamentala, sub pretextul numirii in conducerea BNR, a fost ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea. Cel mai probabil, locul sau in Guvern urmeaza sa fie luat de Cristian Socol, consilier onorific al premierului Ponta. Socol a fost si presedinte al Fondului Roman de Contra- garantare si a avut constant aparitii in media, in apararea politicilor guvernului Ponta, scrieEVZ.

Cum se incheaga alianta dintre "Domnu' Dan" si "ciocoi". In teritoriu, acolo unde a fost posibil, capii PSD si PPDD, in functie de interes, au stabilit deja majoritati, fara ca Victor Ponta si Dan Diaconescu sa bata palma. In alte judete, liderii celor doua partide au respins din start o colaborare si s-au aliat cu rivalii de dreapta La nivel oficial, negocierile dintre PSD si PPDD s-au impotmolit, dupa ce UDMR si UNPR au strambat din nas cand s-a pus problema ca "partidul domnului Dan" sa fie cooptat la guvernare. Totusi, premierul Victor Ponta tare ar vrea si cele 30 de voturi ale PPDD din Parlament, plus alte majoritati pe plan local, asa ca a decis sa discute chiar el cu liderii PPDD o eventuala alianta. Luni, Ponta a trimis primele bezele catre electoratul lui Dan Diaconescu. "PPDD a obtinut in 2012 peste 10% din voturi, iar electoratul PPDD eu il consider un electorat important, care trebuie reprezentat. Eu nu ma rusinez cu electoratul PPDD, eu vreau sa reprezint acest electorat", a spus Ponta. In timp ce la Bucuresti tatonarile continua, in tara colaborarea PSD-PPDD functioneaza dupa un singur principiu: interesul personal. Acolo unde "ciocoii" din PSD a putut forma majoritati in consiliile judetene sau locale cu alesii PPDD, alianta deja functioneaza, anuntaAdevarul.