Deputatul PC Ovidiu Raețchi: Voi vota cu bilele la vedere solicitarea DNA privind ridicarea imunității lui Titi Holban. PNL și PDL ar trebui să facă același lucru. Deputatul de Diaspora Ovidiu Alexandru Raetchi a declarat astazi faptul ca, in opinia sa, singurul mod in care mentalitatea Parlamentului si a coalitiei PSD-UNPR-PC in problema ridicarii imunitatii parlamentare la solicitarea DNA se va schimba este votul deschis, la vedere, din partea tuturor deputatilor si senatorilor care nu se opun demersurilor DNA. Acesta a afirmat că va vota cu bilele la vedere solicitarea DNA privind ridicarea imunității lui Titi Holban. “Singura solutie pentru a delegitima strategia celor care doresc sa evite subiectul in beneficiul parlamentarilor corupti este votul deschis, cu bilele la vedere. Si asta chiar cu prima ocazie – in cazul cererii de ridicare a imunitatii uneperistului Titi Holban. Daca deputatul Holban e considerat de parlamentari un martir al luptei politice – putem afirma asta si votand cu bilele la vedere”, a afirmat Raețchi, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Elena Udrea: Pentru PNL, Antonescu ar fi un candidat mai bun decat Iohannis. Elena Udrea a fost invitata, marti, la Adevarul Live, unde a discutat cu redactorul-sef Dan Marinescu despre cele mai recente evenimente de pe scena politica. Efectele scandalului Mircea Basescu-Bercea Mondial asupra candidatului PMP, Cristian Diaconescu, plecarea lui Teodor Baconschi din PMP, precum si sansele lui Ponta la Presedintie au fost numai cateva dintre subiectele dezbatute astazi. PMP este creatia lui Traian Basescu, iar scandalul este legat de familia presedintelui. Cat de tare va afecteaza acest scandal? Cu aceasta situatie nefericita in plan personal a cazut un mit: cum ca presedintele ar controla justitia. Acum demonstreaza cat de puternica si independenta a devenit Justitia astazi. Vorbesc despre presedintele Romaniei, care a dat dovada ca este un adevarat om de stat, a demonstrat ca intre justitie si fratele lui a ales sa sprijine justitia. Ca e vinovat sau nu este alta poveste. Avem o justitie puternica, avem un stat de drept care este aparat de presedinte si de cei din jurul sau. Aceste lucruri insa nu sunt ireversibile. Vedem din toamna ce se intampla. Integral inAdevarul.

Mircea Ionescu-Quintus pune cruce fuziunii PNL-PDL: "E nevoie de o alianta". Fostul presedinte al liberalilor, Mircea Ionescu-Quintus, sustine ca, cel putin procedural, o fuziune intre PDL si PNL nu este posibila, pentru ca nici liberalii, nici pedelistii nu pot renunta la nume si la valori. In replica, Crin Antonescu spune ca negocierile privind fuziunea trebuie sa continue, invocand in acest sens decizia Congresului liberalilor. Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, a declarat ca o fuziune intre PNL si PDL nu ar fi posibila pentru ca nici unul dintre cele doua partide nu poate renunta la nume si la valorile sale. "Am vazut insa atitudinea PDL ca are istorie si traditie, o fi avand-o, si ca nu pot renunta la nume. Iar noi, prin statutul nostru, se arata ca nu putem renunta la nume si la valorile partidului. In conditiile acestea, nu vad cum este posibila o fuziune", a declarat Quintus, contactat deGandul.

Oamenii cu care Crin Antonescu vrea să recucerească PNL. Reuniți în prima ședință a noului Birou Politic Național, liberalii au stabilit că vor face un sondaj de opinie pentru a stabili cine este mai potrivit pentru a fi prezidențiabilul partidului: Klaus Iohannis sau Crin Antonescu. Lupta dintre cei doi continuă. Reintrat în joc după demisia de la sfârșitul lunii mai, Crin Antonescu a reușit să-și păstreze câțiva oameni în poziții-cheie, deși Iohannis s-a străduit să-i elimine. De exemplu, pentru desemnarea preziden țiabilului PNL, liberalii au format ieri o comisie tehnică al cărei rol este de a stabili casa de sondare ce va face cercetarea de piață. Această decizie este în sine o dovadă a suspiciunii reciproce dintre cele două tabere. Componența comisiei este cât se poate de echilibrată: Eduard Hellvig (considerat unul dintre oamenii de încredere ai lui Klaus Iohannis), Dan Mihalache (unul dintre puținii liberali rămași loiali lui Crin Antonescu, care a fost numit ieri secretar general adjunct) și vicepreședintele PNL Dan Motreanu, liberal influent, dar discret și ponderat, scrieEVZ.

Cine ravneste la locul lui Ponta in PSD. Lupta pentru sefia PSD se anunta foarte dura, intrucat printre doritori sunt nume grele, precum vicepremierul Liviu Dragnea, Dan Sova si primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie. Ioan Rus s-ar afla si el in carti. Indiferent daca PSD castiga sau nu cursa prezidentiala, social-democratii vor trebui sa-si aleaga un nou presedinte dupa alegerile din 16 noiembrie. Miza este mare, intrucat cel care va castiga va avea in mainile sale atat fraiele partidului, cat si puterea economica, din calitatea de viitor sef al Guvernului. In prezent, lupta in partid se duce intre Liviu Dragnea si Dan Sova. Desi intre cei doi exista un conflict, ambii incearca, de fiecare data cand presa le ofera ocazia, sa lase impresia ca in partid este liniste si ca intreaga energie este canalizata catre castigarea alegerilor, anuntaAdevarul.