Mihai Sturzu, presedinte TSD: In septembrie vom anunta candidatura lui Victor Ponta. Liderul Tineretului Social Democrat, Mihai Sturzu, a discutat, in cadrul emisiunii Adevarul Live, despre actiunile TSD in perspectiva campaniei prezidentiale din toamna, dar si despre directiile de actiune ale PSD in perioada urmatoare. Despre intalnirea de la Orastie: Nu am luat eu decizia de a merge la Orastie, a fost luata in partid. A fost un loc foarte bun, au fost presedinti de organizatii din toata tara. Am plecat de acolo uniti si cu multe teme. O astfel de decizie, de a desemna prezidentiabilul, trebuie luata in forurile lui statutare. Oficial, candidatul PSD este Crin Antonescu pentru ca el a fost votat la ultimul Congres. Despre afirmatia lui Geoana: Geona a spus ca daca nu va candida Ponta, va intra in cursa interna. In momentul in care presedintele candideaza, este normal sa-l sustina si domnul Geoana. In septembrie vom anunta candidatura lui Victor Ponta si eu sunt pregatit sa plec in campanie. Integral inAdevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Liviu Robert Neagu (PP-DD) a fost numit secretar general adjunct al guvernului. Decizia a fost semnata astazi de premierul Victor Ponta, secretarul general al PP-DD inlocuind-o pe Ioana Lambru. Originar din Alexandria, judetul Teleorman, Liviu Robert Neagu a candidat la ultimele alegeri europarlamentare din partea PP-DD. Pentru ca postul de secretar general adjunct al Guvernului sa fie vacant, Andreea Ioana Lambru a fost numita secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului. Ea ocupa aceasta functie din noiembrie 2012, numita fiind atunci la propunerea PNL, anuntaEVZ.

Catalin Predoiu: "Organizatia Ponta Ghita" e gata sa acapareze toata economia romaneasca. Catalin Predoiu, candidatul PDL la alegerile prezidentiale, a declarat ca Romania poate atrage investitii straine numai daca politica romaneasca se va curata, un prim pas in acest sens fiind eliminarea organizatiei Ponta Ghita. "Votul Parlamentului in cazul Titi Holban confirma din nou ca majoritatea politicienilor traiesc intr-o lume paralela. Pentru a capata investitii, Romania trebuie sa dea semne clare ca politicienii nu le vor fura si "taxa" cu comisioane ilegale. Daca vrem investitii, cei care vor conduce politica romaneasca trebuie sa fie curati si credibili pe tema legii, justitiei, anticoruptiei si sa inteleaga lumea globala a businessului. Numai cu astfel de reprezentanti poti sa aduci investitii, bani si locuri de munca in Romania", a apreciat Catalin Predoiu, informeazaRomania Libera.

Cadoul lui Ponta pentru Avocatul Poporului: protocol, bani de cazare si transport fara limita, printr-o ordonanta de urgenta tinuta la secret. Printr-o ordonanta de urgenta dosita in mapa "suplimentara" si neanuntata public nici dupa adoptare, Guvernul a acordat cateva noi privilegii Avocatului Poporului. Intre acestea: decontarea cazarii in Bucuresti pentru ocupantul functiei si cei patru adjuncti ai sai, ca si a transportului din localitatea de domiciliu pana in Capitala, fara a se preciza nicio limita maxima in acest sens. Institutia a fost inclusa totodata, alaturi de Guvern, Parlament, Presedintie si CCR, pe lista scurta a exceptiilor de la interdictia impusa in 2012 pentru achizitii de protocol, "inclusiv zile aniversare" din ratiuni de economie la buget. In plus, pentru persoana care ocupa functia de Avocat al Poporului, in prezent detinuta de Victor Ciorbea, cei 5 ani de mandat vor fi asimilati de acum inainte vechimii in magistratura. Actul normativ aparut luni direct in Monitorul Oficial intra in vigoare in trei zile de la publicare. Potrivit Constitutiei, Avocatul Poporului este singura institutie care poate bloca la Curtea Constitutionala o ordonanta de urgenta a Guvernului. Spre deosebire de Guvernele anterioare, Cabinetele Ponta nu au simtit in cei doi ani de mandat aceasta sabie deasupra capului, scrieGandul.

Iohannis, despre revenirea lui Antonescu in cursa prezidentiala: Nu ne tragem presul de sub picioare. Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, la Realitatea TV, ca intre el si Crin Antonescu este o competitie amicala. "Nu ne tragem presul de sub picioare", a mai spus liderul liberal . Despre imunitatea parlamentara: Ieri, in Biroul Politic, am decis linia PNL in chestiunea imunitatii parlamentare: cand justitia cere o incuviintare, atunci parlamentarii liberali vor vota "pentru". E o decizie pe care am luat-o pentru a crea mai multa claritate. Azi, colegii mei au votat pentru incuviintare si de acum incolo, la toate solicitarile venite din partea justitiei, vom avea aceeasi atitudine. Am avut o discutie, dimineata, cu grupul nostru din Camera Deputatilor si am subliniat asta. Noi nu vrem sa ne constituim intr-un obstacol in calea justitiei, dar e prima data cand in conducerea PNL se ia un vot ferm pe aceasta chestiune. Vrem sa dam un semnal si pentru parlamentarii nostri, si pentru cei care vin in fata Parlamentului pentru astfel de solicitari, anuntaAdevarul.