Dragnea vrea monopol PSD in ministerele-cheie. Vicepremierul se teme de scurgerile de informatii si le-a cerut ministrilor sa scape de "cartitele" de la PNL si PDL. Colegii i-au cerut sa dea el insusi exemplu in ministerul sau. La Comitetul Executiv al PSD de la Orastie, unul dintre subiectele aprinse a fost mentinerea in conducerea ministerelor-cheie a multor "cartite" de la PNL sau chiar de la PDL. Au fost vizate mai ales Transporturile, Munca, Economia si Finantele, dar si Dezvoltarea, ne-au declarat surse din PSD si PNL. Astfel, vicepremierul Liviu Dragnea le-ar fi cerut ministrilor sa ia masuri urgente pentru eliminarea "intrusilor". Motivul: acestia sunt "cartite care pun bete in roate". Ministrii nu s-au aratat prea entuziasmati de planul de epurare si i-au cerut lui Dragnea sa fie el insusi primul care da exemplu, pe motiv ca in Ministerul Dezvoltarii ar fi ramas multi oameni de pe vremea cand PDL era la putere, scrie EVZ.

Politic showFoto: Colaj foto

Surse: PNL, in discutii cu partidul lui MRU, in vederea unei fuziuni. Surse politice liberale au declarat, pentru "Adevarul", ca PNL se pregateste sa fuzioneze cu Forta Civica, formatiunea condusa de fostul premier Mihai Razvan-Ungureanu. "Se doreste asta si se discuta in partid, e inevitabila o astfel de fuziune", au declarat surse politice din PNL. La Congresul PNL de la sfarsitul saptamanii trecute, liberalii i-au invitat, de asemenea, pe liderii PDL Vasile Blaga, Catalin Predoiu, Anca Boagiu, dar si pe Mihai Razvan-Ungureanu. Potrivit surselor citate, senatorul PNL Crin Antonescu s-a impotrivit, initial, unei colaborari cu Ungureanu, in timp ce actualul presedinte al partidului, Klaus Iohannis, a optat pentru fuziune. De altfel, in cadrul reuniunii PNL, MRU i s-a adresat lui Iohannis in limba germana si i-a transmis prietenia sa. "Casa parinteasca pentru mine este PNL", a mai spus MRU, emotionat, scrie Adevarul.

Tariceanu a lansat Partidul Liberal Reformator. "Va anunt candidatura mea la presedintia Romaniei". Congresul PLR va avea loc pe 26 iulie. Tariceanu si-a anuntat candidatura la prezidentiale si lansarea Partidului Liberal Reformator. Fostul presedinte al PNL, Calin Popescu Tariceanu, si-a lansat astazi Partidul Liberal Reformator, evenimentul fiind organizat la Institutul de Studii Liberale din Bucuresti. "Este un loc simbolic, aici este sediul Institutului de Studii liberale, un loc mai potrivit nu se putea gasi. Spatiul nu este adecvat pentru o lansare sau o conferinta de presa asa incat va rog sa respirati usor sa nu facem caldura si sa putem sa ajungem la bun sfarsit. Va dati seama ca pentru mine nu este un moment lipsit de emotie", a spus Tariceanu la inceputul discursului sau, scrie Gandul.

Ponta: Toti liderii politici importanti din Romania sunt devotati si proamericani. Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la receptia de Ziua Independentei de la Ambasada SUA, ca mesajele pe care administratia americana le-a transmis societatii romanesti privind importanta respectarii statului de drept, a transparentei si a combaterii coruptiei sunt "rezonabile si binevenite". "Este al treilea an cand reprezint Guvernul si poporul roman la receptia de Ziua Independentei si pot sa spun ca, fata de anul 2012, anul acesta este mai insorit", a spus Ponta in debutul discursului sau, pe care l-a sustinut in limba engleza. Premierul a tinut sa promita ca va fi prezent si anul viitor la aceasta sarbatoare si si-a exprimat convingerea ca si Duane Butcher va fi prezent, in ciuda noului job pe care il incepe. Premierul a declarat ca Romania a dovedit, prin sacrificiile soldatilor sai, ca este un parter de incredere, scrie Romania libera.

Antonescu, despre duelul cu Iohannis: Daca stateam pe un pres, meritam sa-mi fie tras de sub picioare. Senatorul PNL Crin Antonescu a vorbit joi seara, in cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Romania TV, despre teme de actualitate de pe scena politica romaneasca, precum incercarea lui Calin Popescu Tariceanu de a atrage cat mai multi liberali in noul sau proiect, insa si despre evenimente politice din trecut. Despre referendumul din 2012: "Am avut un referendum cu un rezultat zdrobitor. Vin acum de la Ambasada americana, unde s-a organizat ceremonia anuala. Tineti minte ca, in 4 iulie 2012, la ceremonia din acel an, a participat si premierul Ponta. Ar fi recunoscut un ambasador SUA niste oameni care au dat o lovitura de stat? Basescu sustine ca am dat o lovitura de stat ca sa punem mana pe justitie. Ce explicatie are ca oamenii care au preluat puterea si puteau sa influenteze dosare, nu au facut-o?", scrie Adevarul.

Pregateste Predoiu ceva? Prezidentiabilul PDL a inregistrat la OSIM doua sloganuri electorale. Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a depus la OSIM cereri pentru inregistrarea marcilor "Candidez pentru tine!" si "Fiecare om conteaza!", informeaza mediafax.ro. Cererile au fost depuse in 25 iunie, aspect extrem de interesant in contextul in care in acest moment se vorbeste despre un candidat comun la prezidentiale sustinut de PNL si PDL, iar acesta nu se anunta a fi Predoiu. Catalin Predoiu a fost desemnat de PDL anul trecut pentru a candida la Presedintia Romaniei, dar atat Klaus Iohannis cat si Crin Antonescu, ambii interesati de cursa pentru Cotroceni, sunt mai bine cotati in sondaje decat prezidentiabilul PDL, care nu a reusit sa depaseasca 11% in topul increderii, scrie EVZ.

PP-DD si PLR au intrat in Guvern. Oamenii sprijiniti de Dan Diaconescu si Calin Popescu Tariceanu, care si-a lansat ieri propriul partid, sunt rasplatiti de Victor Ponta cu functii in esalonul doi al Executivului. Aflat in relatii tensionate cu UDMR si contestat in propriul partid de Liviu Dragnea, premierul Victor Ponta isi intareste relatiile cu formatiunile satelit. Strategia lui Ponta vizeaza PP-DD, cu care PSD a semnat un protocol de colaborare si Partidul Liberal Reformator (PLR) lansat, ieri, de Calin Popescu Tariceanu. Astfel, secretarul general al PP-DD, Liviu Neagu, a fost numit secretar general adjunct al Guvernului, prin hotarare a premierului Ponta. Neagu devine astfel primul oficial al PP-DD numit intr-o functie guvernamentala dupa incheierea protocolului politic intre PSD si PP-DD, scrie Romania libera.

Ponta, despre conflictul dintre Negoita si Ghita: O sa-i chem la "Iarta-ma"! Primarul Robert Negoita a declarat ca va incerca sa isi rezolve problemele cu al sau coleg de partid, deputatul PSD Sebastian Ghita, dar a evitat sa spuna concret daca va renunta la plangerea depusa impotriva acestuia, premierul Ponta adaugand ca ii va duce pe amandoi la emisiunea TV "Iarta-ma!". Primarul PSD al sectorului 3 din Bucuresti a preferat doar sa repete ca il va sprijini pe liderul PSD, premierul Victor Ponta in viitoarea campanie pentru presedintie. Premierul Victor Ponta si primarul Robert Negoita au inaugurat joi o noua cresa in sectorul 3, iar presa a profitat de ocazie pentru a-l intreba pe cel din urma daca a rezvolvat conflictul cu Sebastian Ghita. Initial, Negoita nu a dorit sa comenteze, dar a raspuns premierul Ponta in locul sau, scrie Gandul.