Antonescu, scos de gruparea Iohannis din cursa pentru Cotroceni. Fostul sef al PNL a pierdut ieri doua batalii politice importante in fata tripletei Orban- Petrache- Atanasiu. Visul lui Crin Antonescu de a redeveni prezidentiabilul PNL este pe cale de a fi spulberat. Fostul presedinte al liberalilor a pierdut ieri, in sedinta conducerii PNL, cateva batali politice importante, care-l indeparteaza de scopul sau. Crin Antonescu a incercat, fara succes, sa-si convinga colegii ca, pentru desemnarea prezidentiabilului partidului, ar fi nevoie de o cercetare sociologica mai aprofundata, pe o perioada mai lunga de timp, care sa contina si focusgrupuri, si in care sa fie inclus si candidatul PDL Catalin Predoiu. In acest fel, Crin Antonescu spera sa obtina mai mult timp pentru a recupera din increderea electoratului, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Averea presedintelui: Traian Basescu are mai putini bani in conturi fata de 2012, insa are ceasuri, bijuterii si tablouri mai scumpe. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a notat in declaratia sa de avere pe 2013, publicata recent pe site-ul Administratiei Prezidentiale, ca are mai putini bani in conturi, fata de perioada 2012. Totodata seful statului a trecut in acte ca poseda valori mai mari la tablouri, bijuterii si ceasuri, potrivit Mediafax. Conform declaratiei de avere pentru anul fiscal 2013, semnata de presedintele Romaniei la 11 iunie 2014, Traian Basescu a notat un venit mediu din indemnizatii de 77.960 de lei, fata de 73.074 cat castigase anul trecut. In documente, seful statului noteaza ca are in prezent bijuterii in valoare de 25.000 de euro, cu 5.000 de euro mai mult decat avea in 2012. La fel, si la capitolul tablouri, Traian Basescu a scris in declaratia sa de avere ca are picturi in valoare de 19.000 de euro, cu 2.000 de euro mai mult decat avea in 2012, anuntaAdevarul.

Mihai Razvan Ungureanu: Rolul Elenei Udrea in politica este profund toxic. Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, luni, la Gandul live, ca rolul Elenei Udrea in politica este "profund toxic", mentionand ca unul dintre cei care au contribuit la despartirea de Traian Basescu a oamenilor de calitate care au lucrat cu acesta, in timp, este liderul PMP. El a spus ca Elena Udrea l-a atacat in ultima vreme in mod "injurios". "Sincer, cred ca rolul doamnei Udrea in politica este profund toxic", a spus Ungureanu, mentionand ca spera ca presedintele PMP a invatat o lectie din episoadele confruntarii cu el. Intrebat despre faptul ca Elena Udrea a fost sustinuta de Traian Basescu, Ungureanu a spus ca ii face presedintelui un merit din faptul ca a incercat sa promoveze oameni de valoare, in timp, mentionand insa ca acestia au plecat, informeazaGandul.

Mircea Diaconu a fost ales vicepresedinte al Comisiei de cultura si educatie din Parlamentul European. Europarlamentarul independent Mircea Diaconu, membru al grupului ALDE din Parlamentul European, a fost ales, astazi, vicepresedinte al Comisiei de cultura si educatie din PE, informaza Agerpres. Mircea Diaconu s-a declarat incantat de noua pozitie si a spus ca se va ocupa, din aceasta pozitie, de proiectele nefinalizate, printre care unul privind cinematografia. Potrivit aceleasi surse, fostul actor considera ca pozitia sa este un punct strategic din care "poate sa miste niste roti pentru cultura europeana". Din postura de candidat independent, Mircea Diaconu a fost ales in Parlamentul European cu 6,81% din voturile electoratului, scrieEVZ.

Cum se contrazice Kelemen Hunor in disputa cu MAE privind initiativa pentru protectia minoritatilor nationale. Desi a negat constant ca Ungaria ar fi amestecata in initiativa UDMR, pe langa Uniunea Europeana, privind protectia minoritatilor nationale, Kelemen Hunor se contrazice flagrant. Chiar liderul UDMR a anuntat, anul trecut, ca statul maghiar se va implica in strangerea semnaturilor necesare demersului. Scandalul a pornit de la interventia Romaniei de partea Comiei Europene in procesul deschis de UDMR la Curtea Europeana de Justitie (CEJ), ca urmarea a respingerii proiectului sau pentru protectia minoritatilor "Minority SafePack". Un demers similar a facut si Consiliul National Secuiesc (CNS) - impunerea unor standarde minimale legate de drepturile minoritatilor in UE. Cele doua initiative au drept scop crearea unei legislatii europene a minoritatilor, care sa duca la autonomia teritoriala pe criteriu etnic si a drepturilor colective. Comisia a respins insa ambele proiecte, deoarece Uniunea Europena nu are atributii pe drepturile omului, fiind o organizatie politica si economica. Drepturile minoritatilor sunt in competenta Consiliului Europei, iar tratatele privind minoritatile sunt ratificate de statele europene, anuntaAdevarul.