Blaga se debaraseaza de Predoiu si il inlocuieste cu MRU. Forta Civica a fost invitata in PDL, iar Mihai Razvan Ungureanu, presedintele formatiunii, ar putea face un tandem cu Klaus Iohannis. Presedintele Fortei Civice (FC), Mihai Razvan Ungureanu, este asteptat sa le dea un raspuns PDL-istilor in legatura cu fuziunea celor doua formatiuni. Luni a avut loc o ultima discutie informala intre MRU si liderii democrat-liberali, printre care Vasile Blaga si Gheorghe Falca, primarul Aradului. "Da, ne-am vazut cu MRU am servit masa. Noi i-am prezentat oferta noastra, de a intra in PDL, acum asteptam raspunsul lui, care va fi in scurt timp, pentru ca pe 26 iulie avem Congresul pentru fuziunea cu PNL", a spus Gheorghe Falca. Daca Ungureanu va accepta ca FC sa fuzioneze cu PDL va primi o functie de prim-vicepresedinte, asa cum a primit si Andrei Chiliman, dupa ce IRL a semnat protocolul de colaborare cu PDL-istii, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Discretul parlamentar roman cu 70 de terenuri si 12 case. Ati auzit pana acum de el? Peste 22 de milioane de euro are in conturi cel mai bogat parlamentar, in timp ce un alt deputat se lauda cu 70 de terenuri. La capitolul case, parlamentarul cu cel mai bogat portofoliu imobilar spune ca are 15 astfel de locuinte. Gandul a analizat declaratiile de avere ale tuturor alesilor din Parlamentul Romaniei. Va prezentam, mai departe, cele mai interesante topuri care au reiesit din aceasta analiza. Deputatul PSD Zisu Stanciu este parlamentarul cu cele mai multe terenuri. Nici mai mult, nici mai putin de 70 de terenuri a declarat pesedistul ca detine, cele mai multe fiind in judetele Ilfov, Ialomita si Dambovita. Zisu Stanciu nu sta rau nici la capitolul "Cladiri", potrivit declaratiei sale de avere avand 12 astfel de imobile (11 apartamente in Bucuresti si un spatiu comercial) si pozitionandu-se astfel pe locul trei in topul imobiliar al parlamentarilor. In conturi insa, doar 104.000 de euro, anuntaGandul.

Hans-Gert Pottering, fost sef al PE: Fuziunea PNL-PDL va fi spre binele Romaniei. Fostul presedinte al Parlamentului European Hans-Gert Pottering a declarat, marti, ca procesul unificarii dreptei, prin fuziunea PNL-PDL, va fi spre binele Romaniei, dupa mesajele date de Klaus Iohannis si Vasile Blaga, informeaza Mediafax. Pottering a vorbit, marti, la Bucuresti, in calitate de presedinte al Fundatiei "Konrad Adenauer", despre activitatea institutiei pe care o conduce, la momentul implinirii a 15 ani de activitate in Romania a filialei acestei fundatii. La evenimentul gazduit de fundatie au participat premierul Victor Ponta, presedintele PNL Klaus Iohannis, presedintele PDL Vasile Blaga, fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu. "Domnule prim-ministru Ponta, am vorbit deja de Guvern si Opozitie, eu nu vreau sa ma amestec, dar sunt convins ca fuziunea celor doua partide, si iata cei doi presedinti stau aici foarte amabili, acest lucru va fi spre binele Romaniei, deci nu va putea decat sa fie spre binele dumneavoastra", a afirmat Pottering, informeazaRomania Libera.

Lista europarlamentarilor romani care au fost alesi vicepresedinti in comisiile Parlamentului European. Patru europarlamentari romani din PSD, trei afiliati popularilor europeni (PPE) si Mircea Diaconu, afiliat liberalilor europeni (ALDE) au fost alesi vicepresedinti in comisiile in care vor activa in acest mandat, scrie euractiv.ro. Astfel, Iulian Winkler (UDMR, afiliat PPE) a fost ales vicepresedinte al Comisiei de Comert International (INTA). Siegfried Muresan (PMP, afiliat PPE) a fost ales vicepresedinte al Comisiei de Buget (BUDG). Un alt europarlamentar PMP, Cristian Preda, este noul vicepresedinte al Subcomisiei pentru drepturile omului (DROI). Din partea social-democratilor, Ioan Mircea Pascu a fost ales vicepresedinte al Comisiei Afaceri Externe, Dan Nica, vicepresedinte al Comisiei pentru Control Bugetar, Daciana Sarbu va fi vicepresedinte in Comisia pentru Mediu, sanatate publica si siguranta alimentara, iar Vasilica Dancila va fi vicepresedinte al Comisiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala, scrieEVZ.

Vasile Blaga: "Separat, PD-L si PNL nu au sanse sa castige alegerile prezidentiale". Presedintele PD-L, Vasile Blaga, a afirmat la postul Realitatea TV, ca formatiunea politica pe care o conduce si PNL nu ar avea, separat, nicio sansa reala in cadrul alegerilor prezidentiale, insa dupa fuziunea lor, persoana desemnata drept candidat va avea toate sansele sa il invinga pe Victor Ponta pentru functia suprema in stat. Vasile Blaga a precizat ca toti cei trei candidati sustinuti in competitia prezidentiala Catalin Predoiu, Crin Antonescu si Klaus Iohannis, au sanse la aceasta functie. "Vom candida ca si o alianta la alegerile prezidentiale, am decis in forurile noastre sa mergem cu un singur candidat al dreptei. Facem aceasta constructie pentru a avea sanse la prezidentiale si parerea mea este ca acel candidat pe care il vom sustine, indiferent ca este domnul Predoiu, domnul Klaus Iohannis, domnul Crin Antonescu, pentru ca ii spun doar pe cei care ii stim cu toti ca vor participa in doua etape in aceasta competitie, sunt oameni cu sanse de a castiga Presedintia Romaniei. Separat, aceste partide, niciunul dintre ele nu are sanse, deci sansele sunt mult mai mari impreuna", a declarat Vasile Blaga, anuntaAdevarul.