Klaus Iohannis sau Crin Antonescu? Ce spun sociologii. Cine va fi prezidentiabilul PNL: Klaus Iohannis sau Crin Antonescu? Aceasta este intrebarea la care liberalii spera sa raspunda prin sondajele de opinie comandate luni. In asteptarea rezultatelor, EVZ a consultat trei sociologi pentru a gasi un posibil raspuns la aceasta intrebare: Sebastian Lazaroiu, Mircea Kivu si Remus Stefureac. Remus Stefureac a declarat pentru EVZ ca, desi Antonescu are abilitati comunicationale net superioare lui Iohannis, lucru care i-ar putea fi util in contextul unei dezbateri cu Ponta, fostul lider al PNL are dezavantajul unei istorii sinuoase in raport cu premierul. "Klaus Iohannis are si el dezavantajul unei notorietati inca neconsolidate in anumite zone ale tarii, lucru deloc de neglijat", a mai subliniat Remus Stefureac, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Udrea strange semnaturi pentru candidatura lui Cristian Diaconescu. Presedintele PMP, Elena Udrea, a subliniat azi la Timisoara ca lunile iulie si august sunt dedicate consolidarii organizatiilor teritoriale ale partidului si strangerii de semnaturi pentru candidatura lui Cristian Diaconescu la prezidentiale. "Si aici in Timis, la fel ca in toate judetele tarii, multi tineri, multi oameni care n-au mai facut politica pana acum se inscriu in PMP. Partidul continua trendul pe care l-a inceput in aceasta primavara, demonstrand ca ramane un partid atractiv. Asa cum am stabilit imediat dupa alegerile europarlamentare, ne concentram extrem de serios pe intarirea organizatiilor noastre judetene, iar toti oamenii de dreapta care doresc sa ni se alature sunt bineveniti", a afirmat Elena Udrea. Liderul PMP a spus de asemenea ca PMP a inceput campania de strangere de semnaturi pentru candidatul sau prezidential, Cristian Diaconescu. "Dorim sa mobilizam din timp toate fortele partidului pentru batalia electorala din toamna si de aceea consideram ca nu e deloc devreme pentru aceasta activitate. In timp ce altii nici nu s-au hotarat asupra candidatului prezidential, noi demaram deja strangerea de semnaturi", a declarat Elena Udrea, anuntaAdevarul.

Organizatia de Femei a UDMR il critica pe Ponta. Vicepresedintele Organizatiei de Femei a UDMR, Horvath Anna, spune ca premierul Victor Ponta exclude o relatie de parteneriat si de participare in comun la guvernare prin atitudinea pe care o are privind initiativa cetateneasca sprijinita de UDMR, relateaza Mediafax. "Ceea ce voi sustine eu in sedinta de vineri a Consiliului Permanent al UDMR in legatura cu declaratia premierului Ponta, potrivit careia o problema de stat nu se negociaza, este ca interesul statului nu ar trebui vazut doar pe termen scurt si nici nu ar trebui sa se rezume la interesul majoritatii. Interesul statului se defineste prin consultari interne, acesta fiind un respect minimal al majoritatii fata de minoritate. Printr-o astfel de atitudine si lipsa de consultare si informare fata de reprezentantii in Parlament a acestor minoritati, sa adopti o pozitie oficiala a statului, cred ca este un precedent periculos. Si asta fara sa luam in considerare faptul ca suntem colegi de coalitie la guvernare. Este de nepermis sa adopti o astfel de pozitie cand e vorba de acele minoritati direct vizate prin initiativa cetateneasca. Cred ca Ponta exclude o relatie de parteneriat si de participare in comun la guvernare prin aceasta atitudine adoptata", a spus Horvath, informeazaRomania Libera.

Corneliu Vadim Tudor: Candidez la Presedintia Romaniei. Corneliu Vadim Tudor a anuntat miercuri ca va candida pentru Presedintie la alegerile din noiembrie, mizand pe electoratul "stabil" al Partidului Romania Mare. "Sa se termine cu impostura stanga-dreapta. Electoratul PRM e acelasi, a ramas stabil. Este vremea unei crize profunde care imi aminteste de anul 2000, cand am intrat in finala la alegerile prezidentiale", a declarat pentru Agerpres Corneliu Vadim Tudor, conformEVZ.

Mircea Geoana, vizita in SUA. Intalniri cu Victoria Nuland si Hoyt Yee. Mircea Geoana, Inalt Reprezentant al Guvernului, efectueaza o vizita in SUA, la invitatia Departamentului de Stat. In prima zi a vizitei la Washington, senatorul PSD a avut o serie de intalniri cu Victoria Nuland, adjunctul secretarului de Stat pentru Europa si Euroasia, si Hoyt Yee, asistentul Victoriei Nuland. "Convorbirile oficiale s-au concentrat asupra modalitatilor practice de dezvoltare si aprofundare a Parteneriatului Strategic romano-american in noul context regional si international si de crestere a contributiei Romaniei la stabilitatea, securitatea, dezvoltarea economica si independenta energetica a regiunii. Cu acest prilej, a fost prezentat si dezbatut proiectul strategic si economic al Guvernului privind rolul Romaniei ca Poarta a Europei pe Noul Drum al Matasii si a stadiului pregatirii conferintei internationale anuale - Bucharest Forum New Silk Road din 2-4 octombrie 2014", se arata intr-un comunicat de presa, anuntaAdevarul.