Mai multe organizatii ale Fortei Civice au ales PMP. Maii multe organizatii ale fostei FC, din diverse judete ale tarii, adera la Miscarea Populara, cele mai recente exemple fiind ale unor organizatii din Ialomita, Prahova, Suceava, Mures. "Partidul Miscarea Populara se dovedeste a fi cea mai buna alternativa pentru cei care vor sa faca o adevarata politica de dreapta. PMP este singurul partid care se opune cu adevarat PSD si singurul partid care isi respecta si promoveaza principiile. Cei care au crezut in Forta Civica, proiectul politic al dlui Mihai Razvan Ungureanu, sunt dezamagiti de leadershipul slab care a dus la rezultatul de 2% din alegerile europarlamentare si care, din neputinta de a creste acest proiect, a decis sa-i puna cruce", se arata intr-un comunicat al PMP, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cine a ramas pe dinafara la unirea dreptei: Tariceanu si Udrea, in fruntea listei. Sala Unirii din Palatul Parlamentului a reunit, sambata, patru formatiuni sub acelasi acoperis. Cele patru partide care si-au dat mana, PNL, PDL, Forta Civica si IRL s-au intalnit sub stindarul unificarii dreptei. Nu putini au fost, insa, cei care nu si-au gasit loc in noua constructie si care se revendica, de asemenea, ca fiind de dreapta. In ziua Congresului comun de fuziune PNL-PDL, Elena Udrea a reactionat, pe Facebook, si s-a aratat ingrijorata de soarta fostilor colegi democrat-liberali. "Astazi este o zi neagra in istoria politica postdecembrista. Partidul celor mai mari sperante si celor mai mari victorii electrale, PDL, dispare!", a scris presedintele PMP, Elena Udrea, pe contul sau de Facebook. Udrea, care a cerut in repetate randuri unificarea dreptei, nu a fost inclusa in cele din urma in acest proiect, din cauza disputelor sale cu mai multi membri PDL, dar si cu presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan-Ungureanu. Udrea si Ungureanu s-au duelat pe aceasta tema inclusiv pe blogurile "Adevarul".

De unde pleaca premierul in lupta pentru Cotroceni. Victor Ponta pleaca in cursa prezidentiala ca favorit, dupa aproape toate sondajele de opinie, dar diferenta pe care o are in fata principalului sau potential candidat, Klaus Iohannis, nu este prea linistitoare. Din cele cinci sondaje date publicitatii in luna iulie, patru il dau pe seful PSD drept castigator al turului doi al alegerilor prezidentiale, la o distanta cuprinsa intre 5,6% (sondajul INSCOP) si 10% (sondajul CSCI). Merita mentionat faptul ca institutul care a dat diferenta mai mare este condus de Dan Sultanescu, unul dintre consilierii premierului Victor Ponta. In sondajele CURS si IRSOP, diferenta dintre cei doi este de 6%, cu mentiunea ca la ultimul institut 8% din cei intervievati au spus "nu stiu" sau "nu raspund". Al cincilea sondaj, realizat de Biroul de Cercetari Sociale (BCS), condus de Bruno Stefan, inverseaza ordinea, dandu-l drept castigator al turului doi pe primarul Sibiului, cu 50,4% din voturi, informeazaRomania Libera.

Daniel Funeriu: Blaga i-a exploatat la maximum pe Monica Macovei si Catalin Predoiu. Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, comenteaza pe pagina sa de facebook, modul in care Vasile Blaga si-a salvat cariera politica, desi PDL a luat la europarlamentare cu 6% mai putin decat la legislativele din 2012. "Vasile Blaga a reusit un tur de forta remarcabil in doar un an de presedintie PDL: 1) A luat la europarlamentare cu 6% mai putin decat la parlamentarele din 2012, in opozitiefiind. Record istoric (negativ) din ultimii 14 ani. 2) A dizolvat PDL in PNL. De departe insa, a reusit printr-o abilitate politica de invidiat (nu e ironie) sa se dezica total de tot ceea ce inseamna reforma a Romaniei lasand impresia ca de fapt s-a dezis de... Elena Udrea", scrie Funeriu, pe facebook, conformEVZ.

Gusa: De frica baronilor, Victor Ponta nu promoveaza in PSD scenariul Maior - premier. Consultantul politic Cozmin Gusa a sustinut, in emisiunea Jocuri de Putere, difuzata de Realitatea TV, ca Victor Ponta nu sustine in partid varinta ca George Maior sa devina premier, in cazul in care el va ajunge presedinte, de frica baronilor. "Exista acest scenariu credibil conform caruia daca un candidat al PSD, astazi Victor Ponta, ar ajunge presedinte, nominalizat ca premier ar fi George Maior. Insa este un scenariu pe care Ponta nu il promoveaza in partid de frica baronilor. Pentru Ponta nu e convenabil sa promoveze aceasta idee pentru ca baronii care ii sustin structura de partid, structura parlamentara, nu pot sa fie comozi cu un George Maior premier. Baronii pot sa fie comozi cu un viitor premier despre care se presupune ca ar face ilegalitati care sa le aduca lor avantaje economice. Portret robot: Un Liviu Dragnea pentru ei este unt pe paine. Din acest punct de vedere, Maior nu poate sa fie un premier al PSD niciodata. Nu e credibil. Din punct de vedere politic, Maior nu poate fi votat de structura parlamentara a PSD care este in proportie de 90% baronizata", sustine Cozmin Gusa, anuntaAdevarul.