Alesii s-au antrenat pentru vacanta pe banii statului. In luna mai, deputatii si-au ales delegatii numai prin Grecia si Turcia. Camera Deputatilor a scos din buzunar in luna mai nu mai putin de 190.668 de lei pentru deplasari exterene. Majoritatea in Grecia si Turcia. Multe dintre ele cu o agenda ce nu cuprindea subiecte atat de importante incat parlamentarii romani sa nu poata lipsi. Dar, vara fiind, o destinatie precum Grecia a devenit dintr-odata de nerefuzat. Asa se face ca deputatii au efectuat nu mai putin de cinci deplasari in aceasta tara. Iar in Turcia, trei. Satelitul Sentinel: Pe 7-8 mai, la Atena, au avut loc lucrarile Comisiei pentru afaceri politice si democratie a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, scrie EVZ.

Politic showFoto: Colaj foto

Predoiu cere prelungiri la batalia pentru Cotroceni. Candidatul PDL la presedintie, Catalin Predoiu, propune un nou sondaj, peste o luna de zile, sugerand amanarea termenului pentru desemnarea candidatului Aliantei Crestin Liberale (ACL) stabilit pentru 5 august. Liberalii resping propunerea lui Predoiu, cerand respectarea calendarului stabilit. Propunerea lui Catalin Predoiu vine in contextul in care, pana acum, el este depasit in sondajele de opinie de candidatul PNL Klaus Iohannis. Motivarea oficiala oferita de Catalin Predoiu este legata de necesitatea de a masura candidatul de dreapta in raport direct cu Victor Ponta. "Cred ca aceste sondaje trebuie reluate la un moment dat. Este normal sa facem o masuratoare o data pe luna", a declarat Predoiu, scrie Romania libera.

De ce a lipsit Geoana de la lansarea candidaturii lui Victor Ponta. Inaltul Reprezentant al Guvernului Ponta, senatorul PSD Mircea Geoana, a explicat de ce nu a participat la evenimentul de lansare a candidaturii la Presedintie a presedintelui PSD, Victor Ponta: a fost la o aniversare impreuna cu familia. "Nu am putut fi alaturi de colegele si colegii mei la Consiliul National de la Craiova, o importanta aniversare retinandu-ma alaturi de familie. Pana la si dupa Congresul PSD din septembrie, sper sa pot contribui la un proiect care sa reuneasca toate energiile pozitive ale partidului si ale natiunii si la alegerea unui presedinte de stanga", a precizat Geoana, joi, pe contul sau de Facebook. Senatorul PSD a tinut sa mai arate importanta alegerilor din toamna, scrie Adevarul.

Votantul lui Ponta. Profesoara din PSD, fata in fata cu plagiatul: "Nu am crezut si nu cred nici sa vad". Scandalul plagiatului in care a fost implicat premierul Victor Ponta nu influenteaza intentia de vot a pesedistilor, care sustin ca il vor vota pe liderul PSD la prezidentiale. Aflata in centrul salii Polivalenta din Craiova, o doamna din Olt, care ne precizeaza ca este profesoara pensionara, spune ca are un "cult al personalitatii pentru Victor Ponta". "Este capabil si am avut onoarea sa ma intalnesc fata in fata, este apropiat de oameni", isi incepe discursul doamna. Cei din jur o recomanda ca "doamna profesoara". O intreb daca este adevarat, daca a lucrat in invatamant. Raspunde afirmativ, scrie Gandul.

Partidul lui Tariceanu, la primul congres. Membrii Partidului Liberal Reformator (PLR) se reunesc azi si maine la Palatul Parlamentului, in primul congres, pentru a-si alege conducerea. Conform Agerpres, ziua de astazi va fi dedicata dezbaterilor cu privire la rezolutiile ce vor fi adoptate de noul partid, iar sambata vor avea loc alegeri pentru functia de presedinte al PLR si pentru alte posturi din conducere. Liderul PLR, Calin Popescu- Tariceanu, a declarat deja ca noul partid, format predominant din demisionari din PNL, va sustine PSD in Parlament. Acesta ar dori, de altfel, refacerea USL, alaturi de PSD. Potrivit acestuia, se poate discuta la un moment dat despre crearea unei structuri de tip USL, intr-o formula mai supla, scrie EVZ.

Cat cheltuie Guvernul pentru alegerile prezidentiale. Guvernul va suplimenta, la prima rectificare de anul acesta, bugetele Ministerului de Interne, Ministerului de Externe, Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Secretariatului General al Guvernului (SGG) si Autoritatii Eelectorale Permanente (AEP) cu o suma totala de 192,4 milioane de lei. Toti acesti bani au un singur scop: organizarea alegerilor prezidentiale din toamna. Cea mai mare suma o primeste Ministerul de Interne, condus de vicepremierul Gabriel Oprea: 166, 8 milioane de lei. "Ministerul Afacerilor Interne: +191,8 milioane lei, din care 166,8 milioane lei sume necesare finantarii activitatilor specifice pentru organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Presedintele Romaniei din anul 2014", se arata in proiectul de ordonanta, potrivit Adevarul.