Sfatul lui Radu Mazare pentru Nicusor Constantinescu, cu privire la intoarcerea in tara. Primarul Radu Mazare a declarat, marti, ca l-a sfatuit pe presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, sa vina in tara daca ii permite starea de sanatate, iar daca nu, atunci sa ramana in SUA pana cand se va insanatosi, relateaza Mediafax. "Sfatul meu si discutia mea cu el a fost: <>", a spus Mazare, precizand ca unul dintre avocatii lui Nicusor Constantinescu a mers pana in SUA sa se consulte cu clientul sau. Primarul Constantei sustine ca dosarele in care este anchetat Nicusor Constantinescu nu sunt unele grave si ca procurorii DNA au vrut sa-l aduca in tara neaparat,"mort", "viu", scrieRomania Libera.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Iohannis vs Predoiu. Saptamana decisiva pentru stabilirea prezidentiabilului ACL. Catalin Predoiu sau Klaus Iohannis? Aceasta este intrebarea esentiala pentru conducerile PNL si PDL, termenul limita pentru desemnarea prezidentiabilului ACL fiind stabilit pentru lunea viitoare. Pana atunci, institutele de sondare a opiniei publice, angajate de cele doua partide, vor trebui sa prezinte cine este candidatul cu cele mai mari sanse sa-l invinga pe Victor Ponta in competitia prezidentiala. Vasile Blaga si Klaus Iohannis stabilisera initial ca anuntul privind prezidentiabilul ACL sa fie facut pana pe 5 august. Ulterior, s-a invocat faptul ca institutele de sondare au cerut un termen mai lung pentru finalizarea cercetarilor sociologice, anuntul fiind devansat pentru 11 august, anuntaGandul.

Elena Basescu: "Ii sugerez lui Dottore Victor Viorel Ponta sa o propuna pe sotia sa la Ministerul Bugetului". Intr-o postare pe contul de Facebook, Elena Basescu ii da replica premierului Victor Ponta, dupa ce acesta a declarat, ironic, ca o va propune pentru Ministerul Culturii daca Traian Basescu ii va refuza propunerea de a-o numi in funcsie pe Biro Rozalia. "Daca tot m-a propus Ministrul Culturii si pentru ca are predilectie pentru un Guvern de rubedenii, ii sugerez lui Dottore Victor Viorel Ponta sa o propuna pe sotia sa, Daciana Sarbu, la Ministerul Bugetului. Asta pentru ca am inteles ca se ocupa de finantele familiei mai bine decat o face insusi Premierul, castigand lunar nu mai putin de 100 de pensii medii ale locuitorilor din comuna Nana (10.000 de euro) - fac precizarea aceasta pentru ca am vazut ca este noul etalon al nivelului de trai pentru domnul Ponta. Sau, daca la Buget este prea umilitor pentru domnul Prim-ministru, ramane varianta Ministerului Apararii pentru Daciana Sarbu. Am incredere ca, intre timp, doamna cu pricina, absolventa a Colegiului National de Aparare, a invatat ce inseamna initialele NATO", a comentat pe Facebook Elena Basescu, informeazaEVZ.

Roberta Anastase: Folosind tema religiei in campanie, Ponta preia din ideile lui Putin. Fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, vicepresedinte PDL, a explicat, marti, la Adevarul Live, ca nu vor exista diferente semnificative intre rezultatele celor doua Case de sondare angajate de PDL si PNL pentru identificarea prezidentiabilului ACL. Totodata, Anastase l-a criticat pe Victor Ponta pentru ca foloseste in campanie tema religiei. Despre sondajele de opinie interne pentru alegerea prezidentiabilului ACL: Anastase: Sunt convinsa ca nu vor exista diferente semnificative. Cand am facut alianta DA a existat acelasi mecanism si nu a existat nicio problema. Institutul cu care lucram utilizeaza metoda clasica, chestionarul aplicat. Integral inAdevarul.

Cum comenteaza Predoiu decizia lui Macovei de a candida la Presedintie. Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat, marti, pentru Mediafax, ca Monica Macovei "a ales un drum in afara partidului" prin decizia sa de a candida la prezidentiale. "Monica Macovei a ales un drum in afara partidului. E o decizie care o impiedica sa mai priveasca in ochi PDL-istii care au dus-o in Parlamentul European", a precizat Catalin Predoiu, candidatul PDL pentru alegerile prezidentiale. Europarlamentarul PDL Monica Macovei a anuntat, intr-un mesaj video postat pe site-ul www.macoveipresedinte.ro, ca va candida la Presedintie, mentionand ca este nemultumita de optiunile de vot oferite si ca aceste optiuni impuse de partide nu au fost testate in nicio batalie electorala nationala, anuntaRomania Libera.