Ponta, inceput de campanie electorala in biserici. Dupa o saptamana in care nu a participat la nici un eveniment public, Victor Ponta a participat, ieri, la Targoviste, la manifestarile prilejuite de sarbatorirea Sfantului Nifon, eveniment care a strans cateva mii de participanti. Alaturi de premierul Victor Ponta s-a mai aflat ministrul Educatiei, Remus Pricopie. Cu acest prilej, Ponta a anuntat ca Guvernul, impreuna cu Patriarhia Romana sprijina refacerea operelor lui Constantin Brancoveanu, inclusiv a palatului construit in judetul Dambovita in perioada domniei acestuia, de la Potlogi. "Impreuna cu Patriarhia Romana am incercat sa sprijinim nu numai evenimentele de comemorare ci si mai ales refacerea operelor lui Brancoveanu", a precizat Victor Ponta. Gestul premierului vine in contextul recentei sale declaratii, de la Consiliul National PSD de la Craiova: "Nu vreau sa ma acuze nimeni sau sa spuna ca e un defect faptul ca sunt roman sau ortodox in tara mea. Asa m-am nascut, asa o sa mor, sunt mandru de asta", scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Motivul pentru care deputatul constantean Florin Gheorghe a demisionat din PMP. Deputatul constantean Florin Gheorghe a demisionat, luni, din Partidul Miscarea Populara, el afirmand ca a luat aceasta decizie deoarece, la Constanta, PMP s-a indepartat de obiectivul de a face "o politica onesta si corecta", transmite corespondentul Mediafax. "Mi-am inaintat astazi (n.r. - luni) demisia din PMP si va spun sincer ca am facut-o cu mare mahnire. PMP a fost unul dintre proiectele in care am crezut cu toata puterea si pentru care cred ca am facut tot ceea ce mi-a stat in putinta pentru ca valorile si obiectivele pe care ni le-am propus la inceput sa devina si realitate. Din pacate, cel putin la Constanta, PMP s-a indepartat cu totul de obiectivul nostru central de a face o politica onesta si corecta. Dimpotriva, la Constanta s-au inradacinat exact aceleasi obiceiuri pentru care am parasit PDL. Mai mult, asa cum am motivat si in demisie, in organizatia PMP de la Constanta nu am fost si nu sunt dorit de actualul presedinte, care a facut tot ce i-a stat in putere ca sa ma excluda din PMP. Daca eu sunt raul cel mare din PMP Constanta, inseamna ca de maine, fara Florin Gheorghe, organizatia va exploda de simpatie publica", a afirmat Florin Gheorghe, luni, prin intermediul unui comunicat de presa, anuntaGandul.

Deputatii PDL si PNL vor sesiune extraordinara, in 19 august, pentru reexaminarea legii CAS. Deputatii PDL si PNL le cer liderilor grupurilor parlamentare ale PSD, PC, UDRM si minoritati sa aprobe organizarea unei sesiuni extraordinare in 19 august, pentru reexaminarea legii CAS, relateaza Mediafax. Scrisoarea deschisa a fost adresata de Tinel Gheorghe (PDL) si George Scutaru (PNL) liderilor acestor grupuri parlamentare din Camera Deputatilor, respectiv Marian Neacsu (PSD), Bogdan Ciuca (PC), Andras-Levente Mate (UDMR), Varujan Pambuccian (grupul minoritatilor nationale). Liderii deputatilor democrat-liberali si liberali amintesc faptul ca in 2 iulie toate grupurile parlamentare au votat si aprobat proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5%, iar in 23 iulie presedintele Traian Basescu a trimis Parlamentului cererea de reexaminare a actului normativ, informeazaRomania Libera.

Compensatie pentru Predoiu: promisiunea postului de premier. Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost uns ieri, in mod oficial, candidatul Aliantei Crestin Liberale (ACL) la alegerile prezidentiale. Dupa ce sondajele comandate separat de PNL si PDL l-au scos pe Iohannis in fata lui Catalin Predoiu, democrat-liberalii au dat un vot politic de sustinere pentru liberalul Iohannis si si-au luat angajamentul ca vor lupta cu toate armele pentru ca din decembrie "neamtul"de la Sibiu sa se mute la Cotroceni. Ca o compensatie, Catalin Predoiu, infrant de Iohannis in toate sondajele, a primit din partea aliantei promisiunea ca va fi premier, daca Iohannis va ajunge presedinte. Momeala cu care liberalii l-au ademenit pe Catalin Predoiu are toate sansele sa ramana o biata promisiune, in conditiile in care dreptei ii va fi foarte greu sa formeze o noua majoritate parlamentara si sa rastoarne Guvernul Ponta, chiar daca Iohannis castiga scrutinul prezidential, scrieAdevarul.

Dupa condamnarea lui Voiculescu, PC se dezintegreaza. La doar cateva zile de la condamnarea lui Dan Voiculescu in dosarul ICA, parlamentari ai PC deja anunta ca vor sa plece din partidul condus de Daniel Constantin. Ieri, deputata conservatoare Cornelia Negrut a declarat ca a ramas in PC ca sa nu fie invinovatita in cazul in care grupul partidului de la Camera Deputatilor ar disparea din lipsa de membri, dar ca doreste sa paraseasca formatiunea si a inceput deja sa lucreze pentru PLR. Si deputatul Aurelian Ionescu ar urma sa plece din partid pentru a se inscrie in formatiunea lui Tariceanu, dar cei doi au primit momentan semnal sa mai astepte, tocmai pentru ca extinderea PLR sa nu fie asociata cu condamnarea lui Dan Voiculescu, potrivit unor surse parlamentare. "Apropierea de PSD face ca noi sa nu mai avem nicio opinie, nicio strategiea. Mergem efectiv la remorca PSD fara a avea un proiect politic", a explicat Ionescu, conformEVZ.