Sedinta cu scandal in PMP. Lideri ai partidului nu il mai vor pe Cristian Diaconescu candidat la prezidentiale. Comitetului Executiv National al PMP s-a reunit intr-o sedinta cu scandal, in cadrul careia lideri ai partidului si-au exprimat nemultumirea fata de lipsa de performanta a candidatului desemnat de PMP pentru alegerile prezidentiale din toamna, Cristian Diaconescu. Potrivit Realiatea.net, presedintele PMP, Elena Udrea, a incercat sa calmeze spiritele, insa presdintii filialelor au cerut o sedinta a Colegiului Director pentru marti, 19 august, in cadrul careia va fi pusa in discutie candidatura lui Cristian Diaconescu. "Diaconescu nu poate strange in acelasi cos voturile lui Traian Basescu. Trebuie sa discutam la modul serios aceasta candidatura, pentru ca PMP-ul va avea de suferit in final. Ne punem problema inclusiv daca Diaconescu va reusi sa stranga numarul suficient de semnaturi", a declarat liderul unei filiale a partidului, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Mazare ii cere lui Ponta ca ministrul Justitiei sa-i scape de "sistemul de anchetatori". Premierul Ponta l-a urecheat Radu Mazare dupa ce acesta l-a numit pe ministrul Justitiei "papa lapte" si a povestit cum a gasit la Craiova un PSD infricosat. Liderul PSD a spus ca Mazare a gresit cand s-a exprimat in acest mod la adresa lui Robert Cazanciuc si ca o sa aiba o discutie cu el pe aceasta tema. "Mazare nu trebuie sa confunde defilarea din Mamaia cu exprimarea", a fost pozitia premierului Ponta. In pofida declaratiilor premierului, Radu Mazare a precizat pentruGandulca nu isi retrage afirmatiile facute la adresa ministrului Justitiei.

Solutia lui Geoana pentru eliminarea coruptiei: Viitorul presedinte sa renunte la prezidarea sedintelor CSM si la numirile masive de magistrati. Senatorul PSD Mircea Geoana atrage atentia asupra vulnerabilitatilor pe care le prezinta Romania din cauza cotelor la care se afla nivelul coruptiei. Solutia propusa de Geoana pentru viitorul presedinte este renuntarea la anumite atributii, precum numirea unor magistrati sau prezidarea sedintelor CSM. "In contextul noii versiuni de Razboi Rece declansat de ambitiile neo-imperiale ale Rusiei, coruptia la nivel inalt a capatat si o dimensiune strategica si de securitate. SUA si UE - care a lansat recent o evaluare a nivelului coruptiei la nivelul celor 28 de state -, dar si analisti si strategi independenti, considera coruptia la nivel inalt, in principal in zona ex-comunista, drept o vulnerabilitate pe care adversari cu arsenal de influenta divesificat si sofisticat - cum este cazul Federatiei Ruse - nu vor ezita sa-l foloseasca ca parghie de fragilizare si creare de brese in centura statelor din prima linie", este situatia de moment expusa de Geoana, pe blogul sau personal, informeazaAdevarul.

Orban: Alaturarea Iohannis - Basescu este o propaganda a adversarilor politici. Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat azi ca nu exista nicio legatura intre liberalul Klaus Iohannis si presedintele Traian Basescu si ca alaturarea dintre cei doi este facuta in scop propagandistic de catre adversarii politici ai Aliantei Crestin Liberale. "Nu exista nicio legatura. Klaus Iohannis este Klaus Iohannis. Este un om cu propria personalitate, cu experienta proprie, cu calitatile si cu trasaturile pe care le are. Nu mai insistati pe aceasta alaturare, care este facuta in mod evident de unii dintre adversarii nostri politici. Nu este facuta decat cu un scop propagandistic si nu are nici un fel de legatura cu realitatea. In ceea ce ne priveste pe noi, noi nu facem campanie sa-l convingem pe Traian Basescu sa voteze cu cineva, noi face campanie catre cetatenii romani pentru a-si alege un presedinte care sa scoata practic societatea romaneasca din stagnarea si saracia in care se gaseste astazi sub conducerea PSD", a precizat Orban, scrieEVZ.

Dragnea il ironizeaza pe Iohannis: I-a spus cineva ca nu vrea alegerile in scorpion, ci le vrea in sagetator. Vicepremierul Liviu Dragnea l-a ironizat pe prezidentiabilul ACL, Klaus Iohannis, dupa ce acesta a atacat in instanta modificarea legislatiei privind alegerile prezidentiale, spunand ca cineva i-a spus liberalului sa se organizeze alegerile in sagetator si nu in scorpion. Klaus Iohannis a cerut anularea Ordonantei 45 privind organizarea alegerilor prezidentiale si HG 520 care stabileste ca acestea au loc pe 2, respectiv 16 noiembrie. Iohannis a precizat ca a luat aceasta decizie, deoarece prin modificarea legislatiei electorale se incurajeaza turismul electoral, aparand riscul unei fraude masive. El a adaugat ca nu doreste schimbarea datei alegerilor, ci a ordonantei care modifica legislatia electorala, anuntaGandul.