Radu Popa, consilierul lui Ponta: Eventuala intrare in cursa a Elenei Udea ar fi un handicap pentru Iohannis si o gura de aer pentru PMP. Deputatul PSD Radu Popa, consilier al premierului Victor Ponta, este de parere ca o eventuala candidatura a Elenei Udrea la alegerile prezidentiale din toamna l-ar dezavantaja pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, insa nu va reprezenta niciun pericol pentru Ponta. "Eventuala intrare in cursa a Elenei Udea din partea PMP ar fi un handicap major pentru "omul de tinichea" (l-am numit aici pe candidatului lui Vasile Blaga), dar ar putea fi o gura mare de oxigen pentru partidul prezidential, pentru ca Udrea e mult mai apropiata de votantii lui Basescu decat oricare alt PMP-ist. Pentru noi, nici o emotie. PMP, cu cat face mai mult, cu atat rupe mai mult din candidatul lui Vasile Blaga", a scris Radu Popa, pe Facebook, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

PSD a intrat in 2014 cu datorii de peste sapte milioane de euro. PSD a raportat Ministerului Finantelor Publice, la sfarsitul anului 2013, ca are de achitat datorii in valoare totala de peste sapte milioane de euro, potrivit indicatorilor din situatiile financiare anuale la 31 decembrie 2013. Astfel, PSD a raportat datorii totale in valoare de 32.073.524 lei , echivalentul a 7.207.533 Euro. Suma totala de 32.073.524 le ieste compusa din suma de 1.7973.299 lei, reprezentand datorii ce trebuie platite in cursul anului 2014, si din suma de 1.410.0225 lei, reprezentand datorii ce trebuie platite intr-o perioada mai mare de un an. Pe de alta parte, PSD a raportat la sfarsitul anului 2013 venituri totale in suma de 15.203.654 lei, echivalentul a 3.416.551 Euro. Situatia acestor datorii pare sa treneze de la un an la altul, anuntaGandul.

Gusa: Udrea, un candidat care il dezavantajeaza pe Ponta si il avantajeaza pe Iohannis. Consultantul politic Cozmin Gusa crede ca Elena Udrea este un candidat la Presedintie care l-ar avantaja pe Iohannis, in timp ce Cristian Diaconescu este un candidat care l-ar avantaja pe Ponta. "Sa analizam Diaconescu vs. Udrea, in logica si aritmetica campaniei electorale care urmeaza. Cristian Diaconescu este un candidat care il avantajeaza pe Victor Ponta si il dezavantajeaza pe Klaus Iohannis. Elena Udrea este un candidat care il dezavantajeaza pe Victor Ponta si il avantajeaza pe Klaus Iohannis. Diaconescu este un om venit din partea stanga, fost coleg si poate actual prieten cu Victor Ponta si cu cei care il sprijina pe Ponta, al carui electorat, din nefericire, nu se va aglutina dintr-o zona anti-Ponta, ci dintr-o zona a unor oameni care i-ar aprecia un anumit staif in exercitarea unei functii din partea statului roman. Un electorat destul de subtire care nu va trece de 2% si in niciun caz nu va fi compatibil cu zona anti-Ponta, reprezentata de Klaus Iohannis. Pentru ca problema lui Ponta nu este legata de imposibilitatea partidului sau de a aduce voturi, ci este legata de incapacitatea sa de a aglutina voturile partidului si peste voturile partidului, voturile unor nehotarati. Aici Victor Ponta se loveste de justitie si de eventualele dezvaluiri pe care le promite Traian Basescu. Daca Basescu vine cu dezvaluiri despre Ponta, pe Victor Ponta il va lovi foarte tare. Pentru ca exact aceasta zona de nehotarati de care ar avea nevoie ca sa treaca de pragul majoritatii nu il va vota", a spus Gusa, in emisiunea Deschide Lumea, informeazaAdevarul.

Consulul Ungariei la Cluj, rechemat la Budapesta, dupa doi ani de mandat. Consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca, Magdo Janos, isi va incheia mandatul in 25 august, dupa numai doi ani, relateaza Mediafax. El a fost rechemat la Budapesta, unde va primi alte insarcinari. "Eu am venit la post, la Consulatul General al Ungariei din Cluj-Napoca, in 2012, iar pe 25 august mi se incheie mandatul, dupa doar doi ani. Se intampla asa ceva, face parte din normalitatea diplomatica, daca esti trimis in strainatate, nu stii niciodata daca va fi nevoie de tine in Centrala, la Ministerul de Externe. Am fost rechemat la Budapesta si sper ca voi avea o activitate diplomatica legata tot de relatia romano-maghiara, ca voi fi aproape de acest domeniu", a spus Magdo, scrieRomania Libera.

Klaus Iohannis: Voi sustine cresterea bugetului Apararii, la cel putin 2% din PIB. Candidatul Aliantei Crestin Liberale si-a prezentat astazi, in cadrul unei declaratii de presa sustinuta la sediul PNL, prioritatile in materie de politica externa si de securitate, sustinand ca, in contextul crizei din Ucraina, Romania trebuie sa aloce mai multe resurse financiare domeniului Apararii. "Daca voi fi ales presedinte al Romaniei, voi sustine cresterea bugetului apararii. Consider ca tinta intregii clase politice trebuie sa fie asigurarea constanta a unei finantari anuale de 2% din PIB. Sustinerea proiectului anti-racheta al NATO va ramane o prioritate pentru Romania.In acelasi timp, trebuie sa asiguram mijloacele necesare pentru indeplinirea obligatiilor la nivelul NATO, pe care Romania le are ca stat membru. Nu voi accepta, ca presedinte, sa continuam sa facem asa-zise economii la buget refuzand sau amanand ocuparea unor posturi care asigura reprezentarea tarii in structurile NATO", a declarat prezidentiabilul ACL, anuntaEVZ.