Catalin Predoiu: Dl Ponta trebuie sa demisioneze pentru ca a adus tara in criza economica. Invitat in editia de ieri a emisiunii "Evenimentului zilei" TV, prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, l-a criticat pe premierul Victor Ponta pentru faptul ca a adus tara in criza economica. Acesta a cerut demisia premierului, pentru ca stricat avantajele pe care Romania le-a obtinut prin deciziile din anul 2010. Referitor la campanie electorala pentru alegerile prezidentiale din toamna, Catalin Predoiu a declarat ca nu are nicio rezerva in a-l sprijini pe candidatul ACL, Klaus Iohannis. Acesta sustine ca desemnarea sa ca premier, in cazul in care Klaus Iohannis ajunge presedintele Romaniei, este in protocolul semnat cu PNL. Referitor la decizia Monicai Macovei de a candida ca independent la alegerile prezidentiale, Catalin Predoiu este de parere ca acest lucru ii va face rau si este convins ca aceasta nu va ajunge in turul 2, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Gabi Firea, atac dur la Iohannis: A mintit de trei ori referitor la intalnirile cu Basescu. Ce are de ascuns? Purtatorul de cuvant al campaniei prezidentiale a PSD, senatorul Gabriela Firea, ii solicita liderului PNL Klaus Iohannis sa faca lumina in legatura cu subiectul intalnirilor acestuia cu seful statului, Traian Basescu. Gabriela Firea l-a acuzat pe prezidentiabilul ACL ca "a mintit de trei ori", legat de aceste intalniri si a amintit de un interviu pe care Klaus Iohannis l-a acordat in aprilie 2010 Agerpres, si in care acesta declara: "am mai vorbit (cu presedintele Traian Basescu - n.r.), am discutat chestiuni legate de proiecte comune si politic vorbind". "Ii solicitam lui Klaus Iohannis sa faca lumina in legatura cu acest subiect, sa nu mai minta in campania electorala daca tot doreste sa reprezinte romanii si (sa spuna - n.r.) de ce se delimiteaza totusi de aceste discutii si intalniri. De ce minte? Ce are de ascuns? Daca minte in legatura cu acest subiect, este posibil sa ne minta si in legatura cu alte teme", a spus Gabriela Firea, anuntaAdevarul.

Fuziunea dintre PNL si PDL, discutata de Tribunalul Bucuresti in 8 septembrie. Tribunalul Bucuresti va discuta, in 8 septembrie, fuziunea prin contopire a PNL cu PDL, relateaza Mediafax. Initial, Tribunalul Bucuresti a decis ca fuziunea dintre cele doua partide sa fie discutata in 7 august, insa la apelul nominal facut in sala de judecata nu a raspuns atunci niciuna dintre parti. Judecatorul a dispus ca pana in 8 septembrie, cand a fost stabilit urmatorul termen, sa fie achitata taxa judiciara de timbru, in caz contrar cererea putand fi anulata. De asemenea, tot pana la urmatorul termen de judecata trebuie publicat anuntul cu privire la contopirea celor doua partide, intr-un ziar central de mare tiraj. PDL si PNL au depus in 5 august, la Tribunalul Bucuresti, documentele pentru fuziunea prin contopire, informeazaRomania Libera.

Prezidentiabilul PMP, ales intre Udrea si Diaconescu. Presedintele PMP, Elena Udrea, s-a aratat dispusa sa candideze la alegerile prezidentiale, daca partidul pe care il conduce o va vota. Martea viitoare va avea loc un nou Colegiu Director al partidului pentru alegerea candidatului, iar membrii PMP vor avea de ales intre ea si Cristian Diaconescu, a declarat Elena Udrea. "Martea viitoare vom avea un nou colegiu si vom vota asupra candidatului PMP la prezidentiale. Nominalizarile sunt Cristian Diaconescu si cu mine. Trebuie sa avem cel mai bun candidat, temerea e ca am putea rata turul doi", a declarat Udrea. In asteptarea sedintei de marti, filiala Mehedinti a Partidului Miscarea Populara a hotarat sa propuna si sa sustina candidatura Elenei Udrea la Presedintie, a declarat presedintele acesteia, Eugen Golea, scrieEVZ.

Geoana a depus in Parlament un proiect de lege prin care veteranii din teatrele de operatiuni sa fie recompensati financiar. Senatorul Mircea Geoana a depus la Parlament o initiativa legislativa pentru acordarea unor facilitati de ordin financiar - fiscal militarilor care, in ultimii 20 de ani, si-au desfasurat activitatea in teatrele de operatiuni din Irak, Afganistan si fosta Iugoslavie. "Militarii romani care activeaza in teatrele de operatiuni trebuie sa stie ca, odata intorsi acasa, statul le ofera si un sprijin pragmatic, nu doar decoratii si onoruri, desi si acestea sunt importante. Nu trebuie sa reinventam roata, ci trebuie sa preluam din experienta altor state care au oferit facilitati cadrelor militare intoarse din teatrele de operatiuni. O astfel de lege ii va transforma pe militari in cetateni activi in lantul economic pentru ca vor plati taxe si impozite, vor avea angajati si se va reduce astfel, implicit, si presiunea asupra bugetului", a declarat Mircea Geoana, anuntaAdevarul.