​Sef de CJ cu probleme penale, laudat peste Prut: "Este un exemplu care merita urmat". Directorul Institutului Cultural Roman de la Chisinau, Valeriu Matei, a declarat ca presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, "a stat la originea relatiilor ample dintre Basarabia si Prahova" si a adaugat ca "este un exemplu care merita sa fie preluat si de alti politicieni". In prezent, Cosma este trimis in judecata pentru coruptie. Matei, insa, ii aduce un elogiu pentru modul in care a colaborat cu Republica Moldova. "intamplator, sunt cel c are cunoaste cel mai bine intreg acest proces si contributia pe care domnul Mircea Cosma a avut-o, incepand cu anul 1990, de cand ne-am cunoscut, pentru ca v-as spune ca absoluta majoritate a acestor lucruri le-am realizat impreuna, pornind de la primele acorduri de colaborare si cooperare intre raioanele de atunci", a aratat Matei, scrieAdevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Iohannis despre Basescu: Ne-am intalnit ca sa vorbim ca doi politicieni, ultima data, in 2008. Klaus Iohannis a fost intrebat, intr-o conferinta de presa, cand s-a intalnit ultima data cu Traian Basescu, el raspunzand ca isi aminteste ca ultima intalnire pe care a avut-o cu seful statului si au vorbit "ca doi politicieni" a fost in 2008, iar de atunci s-au intalnit doar la anumite evenimente. El a precizat ca nu isi aminteste de alte intalniri cu seful statului si cu certitudine nu de intalniri in care sa discute despre proiecte politice de vreun fel. "Daca definim ca intalnire o intalnire unde Traian Basescu si cu mine ne-am intalnit ca sa vorbim noi doi ca doi politicieni eu mi-amintesc ca a fost in 2008. Ca ne-am intalnit in sensul ca am fost in aceeasi biserica, la aceeasi ora, pentru un eveniment religios si ne-am salutat asta nu cred ca se poate considera o intalnire politica. Alte intalniri nu imi amintesc sa fi avut si cu certitudine nu intalniri in care sa discutam despre proiecte politice de vreun fel", a mai spus Iohannis, anuntaRomania Libera.

Un deputat isi intreaba prietenii de pe Facebook daca sa demisioneze din PSD. "Asa nu se mai poate!" Deputatul social-democrat Bogdan Diaconu a postat pe contul sau de Facebook un mesaj in care isi intreaba prietenii de pe acest site de socializare cum ar trebui sa procedeze in privinta prezentei sale in PSD, el acuzand partidul de faptul ca se afla la guvernare alaturi de UDMR. "Cum doriti sa procedez in privinta prezentei mele in PSD, partid care se afla la guvernare alaturi de UDMR? UDMR isi continua nestingherita planurile pentru autonomia separatista maghiara, profitand de prezenta la guvernare, iar Kelemen Hunor strange semnaturi pentru candidatura la presedintie sub acelasi stindard al enclavizarii etnice. Asa nu se mai poate!", scrie deputatul PSD pe contul sau de Facebook, informeazaGandul.

Sulfina Barbu: Emil Boc se situeaza in afara partidului. Decizia lui Emil Boc de a sustine candidatura Elenei Udrea la Cotroceni nu este privita cu ochi buni in randul membrilor PDL. Prin optiunea sa, spune vicepresedintele PDL Sulfina Barbu, intr-o interventie la Realitatea TV, Emil Boc se situeaza in afara partidului. "Prin anuntul acesta, Emil Boc nu face altceva decat sa se situeze in afara deciziilor partidului. Lucrul acesta nu este o surpriza, dar, din punctul meu de vedere, este o mare dezamagire. Pentru ca discutam despre un fost presedinte al partidului, un fost premier sustinut de acest partid pe diverse functii, dar in principal pentru functia de prim ministru, un om care ar fi trebuit sa inteleaga ce inseamna o sustinere politica si un vot util. (...) Boc alege sa dea votul Elenei Udrea. (...) Vom discuta, probabil in urmatoarea sedinta a partidului care va avea loc la inceputul saptamanii viitoare, comportamentul membrilor partidului vizavi de deciziile pe care noi le-am luat. Cand o decizie este luata in unanimitate, de a face o comasare a doua partide mari, de a face o forta politica importanta in Romania de centru-dreapta care sa fie o contrapondere la PSD, cand am facut aceste lucruri transparent si cu sustinerea membrilor partidelor componente ale ACL, este greu de inteles cum un membru marcant al partidului alege sa sustina altceva. Asta inseamna ca se situeaza, din punctul meu de vedere, nu stiu inca ce parere au colegii mei, in afara PDL", a spus Sulfina Barbu, conformEVZ.

De ce nu il sustine Antonescu pe Iohannis in cursa prezidentiala: Nu il cunosc, deci nu stiu daca il votez. Fostul presedinte PNL Crin Antonescu refuza sa ii acorde sprijin actualului lider liberal in cursa prezidentiala si sustine ca, deocamdata, nu il cunoaste suficient pe candidatul ACL pe care el insusi l-a adus in formatiune. Intrebat, in cursul unei emisiuni difuzate de Realitatea TV, daca se va implica in campania lui Klaus Iohannis, Crin Antonescu a negat categoric si a tinut sa isi explice decizia. "PNL a facut niste sondaje de opinie. Trei oameni foarte seriosi dintre conducatorii PNL s-au ocupat personal de executarea - nu le-au facut ei - aceste sondaje au fost cat se poate de credibile au crezut atat de mult in ele - ele au fost si publicate inainte sa se ia decizia, lucru care nu s-a intamplat la alte partide care se respecta. Sondajul era ingrozitor, scorul meu politic de sustinere era unul extrem de mic, mai mic decat al doamnei Udrea, al domnului Basescu, al tuturor domnilor care se pot imagina", a explicat Antonescu, acid, anuntaAdevarul.