Klaus Iohannis si PLR se bat pe memoria Bratienilor. Klaus Iohannis, bagat in corzi de atacurile lui Antonescu. Dupa ce fostul presedinte PNL, Crin Antonescu, l-a lasat din brate pe Klaus Iohannis, afirmand ca nu este si nu a fost niciodata implicat in proiectul "Klaus Iohannis presedinte", Iohannis i-a dat acestuia o replica acida: "Sunt convins ca dupa ce isi termina concediul si revine o sa ma vada mai bine in haina de presedinte si eu contez pe votul lui, si nu numai, si pe sprijinul domniei sale". In plus, acesta a catalogat ipoteza unei candidaturi la prezidentiale a lui Antonescu drept o gluma. In plus, ca si Partidul Reformator Liberal, Klaus Iohannis si liderii PNL au incercat sa profite electoral de pe seama evenimentului organizat in judetul Arges cu ocazia implinirii a 150 de ani de la nasterea fostului mare lider liberal Ion (Ionel) I.C. Bratianu. Daca Iohannis a depus o coroana de flori la mormantul de la capela de pe domeniul Bratienilor de la Florica, Tariceanu a fost absent de la manifestatii. In schimb, a participat vicepresedintele PLR, Andrei Gerea, scrieKanalD.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Un primar din Botosani, catre Victor Ponta: "Maria Ta!" Cei doi candidati la presedintie dispusi "sa pupe si tigani, si tarani". Un candidat la prezidentiale trebuie "sa stie sa se aplece, sa ia de gat si sa pupe si tigani, si tarani". Aceasta este reteta de succes pentru un prezidentiabil in viziunea presedintelui PMP Vaslui, Ion Vranceanu, partid care a desemnat-o pe Elena Udrea in cursa pentru Cotroceni, dupa ce Cristian Diaconescu a anuntat ca va candida ca independent. La o zi dupa ce si-a anuntat oficial candidatura, Udrea este convinsa ca va ajunge in turul doi al prezidentialelor pentru a se confrunta cu Victor Ponta, pentru ca simpatizantii PDL vor prefera sa o voteze pe ea, in defavoarea lui Klaus Iohannis, pe care nu-l cunosc, anuntaGandul.

Blaga nu o exclude pe Macovei de teama unui conflict cu ea. PDL-istii considera ca europarlamentarul Monica Macovei s-a situat in afara PDL, dupa ce si-a anuntat intentia de a candida independent la Presedintie. Cu toate acestea nu iau decizia de a o exclude sau de a-i cere sa-si dea demisia, pentru ca in prag de campanie nu le-ar fi utila o cearta cu ea, sustin surse din PDL. "Nu cred ca ne putem apuca acum de excluderi, sa ne ocupam mai bine de alegeri (...) Probabil vor fi comentarii din partea PNL", au declarat sursele citate. Dupa ce voci din PDL au spus ca Emil Boc se situeaza si el in afara partidului pentru ca si-a anuntat sustinerea pentru candidatul PMP la Presedintie, Elena Udrea, sursele citate mai sus sustin ca, in sedinta conducerii de marti, e posibil sa se puna in discutie excluderea din PDL a primarului Clujului. Pana la inchiderea editiei nu au putut fi contactati nici liderul PDL Vasile Blaga, nici Monica Macovei, informeazaEVZ.

Antonescu: Liberalismul a fost reinfiintat de Dinu Patriciu. Fostul lider liberal, Crin Antonescu, a postat pe pagina de Facebook un text dedicat lui Dinu Patriciu, in care enumera trei "lucruri" despre care spune ca numai regretatul afacerist le-ar fi facut. In primul rand, scrie Antonescu, PNL a fost reinfiintat de marii supravietuitori, printre care Radu Campeanu, Mircea ionescu Quintus, dar liberalismul si discursul liberal a fost reinfiintat in Romania de Dinu Patriciu "pentru ca el a fost cel care a vorbit primul despre valorile esentiale ale liberalismului". "A avut o viziune despre politica, chiar daca nu multi au impartasit-o!", este de parere Antonescu. In al doilea rand, sustine fostul lider liberal, Dinu Patriciu a fost nu doar un performer economic, prin cifra de afaceri, ci omul care a vorbit despre capitalism in vremuri cand era cu totul impopular, si a vorbit despre faptul ca in spatele banilor stau ideile, inovatiile. "A avut mereu idei economice de amploare, de dezvoltare, de business. Astazi pare simplu sa vorbesti despre bani, profit etc., in 1990 era extraordinar sa vorbesti despre astfel de lucruri, iar acest om a stiut niste lucruri si a avut curajul sa le rosteasca, si pentru acest lucru i-am multumit intr-un congres al PNL", a mai spus Antonescu, scrieAdevarul.

Intalnire informala a liderilor PSD in Delta. Liderii PSD se intalnesc joi si vineri la Tulcea in cadrul unor sedinte informale pentru pregatirea campaniei electorale din toamna, la care vor participa premierul Victor Ponta si vicepremierul Liviu Dragnea. Pentru pesedisti a devenit aproape o traditie ca la finalul lunii august sa se intalneasca in Delta pentru a discuta strategia electorala. In 2012, liderii PSD si PNL s-au intalnit la Murghiol, iar anul trecut, pesedistii au avut o intalnire separata de cea a colegilor de alianta. In 2013, la o intalnire informala, mai multi lideri social-democrati i-au cerut premierului Victor Ponta sa candideze la alegerile prezidentiale, desi candidatul oficial al USL era liderul PNL, Crin Antonescu, anuntaGandul.

Borbely cere iar autonomia: "Sa se modifice Constitutia!" UDMR spera ca proiectul "Legii Tinutului Secuiesc" sa fie gata la sfarsitul lunii august. Daca peste un milion de oameni vor ceva, trebuie sa-i asculti, a declarat, ieri, la RFI, vicepresedintele UDMR, Laszlo Borbely, care a anuntat ca proiectul de lege privind autonomia va fi gata cel mai probabil la sfarsitul lunii august. Mai mult, Borbely a spus ca daca va fi nevoie de modificarea Constitutiei, acest lucru se va face. "Asa cum in Tirolul de Sud, in alte parti ale Europei sunt diferite feluri de autonomie, noi consideram ca o comunitate puternica, minoritatea maghiara are dreptul la unele feluri de autonomie", a aratat Borbely. Vicepresedintele UDMR nu crede ca e o problema sa fie formulat un astfel de proiect de lege, informeazaEVZ.