Surse oficiale PSD: Olguta Vasilescu, viitorul premier al Romaniei? Primarita Craiovei, Olguta Vasilescu, remarcata ca cel mai bun model de urmat in Romania pe linie politica, este in carti atat pentru sefia PSD, cat si pentru cea de sef al Guvernului. Surse din PSD au dezvaluit ca in cercurile inalte ale formatiunii politice se vorbeste tot mai des, in ultimele zile, despre o posibila candidatura a Olgutei la sefia partidului. Ba mai mult, se discuta chiar despre numirea acesteia in functia de premier al Romaniei, discutiie incurajate chiar de Victor Ponta. Voci cu greutate in PSD lauda "performantele" Olgutei si isi declara sustinerea pentru o posibila viitoare candidatura a acesteia la sefia PSD, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Diaconescu ii scrie lui Barroso: Ordonanta lui Dragnea poate altera rezultatul viitoarelor alegeri prezidentiale. Cristian Diaconescu, candidat independent la alegerile prezidentiale din noiembrie, i-a trimis o scrisoare presedintelui Comisie Europene, Jose Manuel Barroso, in care il informeaza despre modificarile pe care PSD intentioneaza sa le aduca la legea privind traseismul politic si faptul ca acestea pot altera rezultatul alegerilor prezidentiale. "Ma simt obligat sa va fac cunoscuta o problema politica importanta care poate sa afecteze modelul politic si institutional al Romaniei. In egala masura, este o problema care ar putea sa altereze rezultatul viitoarelor alegeri prezidentiale. Ma refer la o lege modificata, asa cum a fost prezentata ea de catre vicepremierul Liviu Dragnea, care le va permite primarilor care au fost alesi in iunie 2012 sa treaca in alte partide fara impedimentul de a-si pierde functia", isi incepe Diaconescu scrisoarea, anuntaAdevarul.

Kelemen: Proiectul autonomiei este finalizat, urmeaza o larga si profunda dezbatere publica. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, la Senat, ca proiectul autonomiei este finalizat si urmeaza o ampla si profunda dezbatere publica, el apreciind ca este nevoie de o noua Constitutie pentru ca un astfel de proiect sa aiba sanse de a fi adoptat. "Proiectul autonomiei este gata, pot sa va anunt. Avem discutii in interior, in continuare, si in momentul cand vom finaliza aceste discutii, vom si prezenta", a spus Kelemen Hunor, precizand ca nu este vorba despre o chestiune a coalitiei sau a Guvernului, ci strict a UDMR. "Proiectul e gata, e scris, urmeaza o dezbatere publica larga si profunda. Eu am spus ca nici acest proiect, nici alte proiecte similare, fara o amendare a Constitutiei, dar eu vorbesc despre o noua Constitutie, nu au nicio sansa sa fie adoptate", a precizat presedintele UDMR, informeazaGandul.

Radu Mazare, acuzat de abuz impotriva animalelor. Vier Pfoten vrea sa stopeze carnavalul care va avea loc sambata in Mamaia. Fundatia Vier Pfoten critica intentia primarului Radu Mazare de a folosi animale salbatice in defilarea care va avea loc sambata, 30 august. Fundatia considera ca acest lucru le va crea un stres enorm si a trimis o scrisoare Primariei Constanta prin care solicita eliminarea din programul Carnavalului a defilarii cu animale salbatice detinute de Circul Americano Vargas. "Consideram drept abuz folosirea animalelor salbatice in reprezentatiile de circ, cu atat mai mult folosirea lor intr-un eveniment organizat de o administratie publica si finantat din bani publici. Fundatia denunta astfel de actiuni si le face publice in campania "Stop it! Fara animale salbatice in circuri", sustinuta la nivel national si international prin zeci de mii de semnaturi, scrieRomania Libera.

Elena Udrea: Se incearca deturnarea campaniei electorale prin implicarea presedintelui Traian Basescu. Elena Udrea, candidatul PMP la alegerile prezidentiale, a declarat ca Victor Ponta incearca sa deturneze campania electorala pentru alegerile prezidentiale. "Se incearca atragerea presedintelui in campanie, pentru a se crea un avantaj unui candidat, anume lui Victor Ponta. Se incearca deturnarea campaniei in avantajul unui candidat, in favoarea lui Victor Ponta. De ce se raporteaza Victor Ponta mereu la Traian Basescu, pentru ca presedintele nu mai candideaza? Eu propun sa ne ocupam de campanie, presedintele nu mai candideaza", a declarat Elena Udrea in emisiunea "Editia de seara", de la Romania Tv. Ea a mai spus ca Victor Ponta nu stie economie, nu isi indeplineste atributiunile si este un prim-ministru slab. Liderul PMP a mai spus ca nu l-ar pune premier pe Traian Basescu, ci are in vedere tineri politicieni, oameni din mediul privat, anuntaEVZ.