"Rezolutia Ponta", votata in unanimitate la Craiova. Rezolutia privind candidatura lui Victor Ponta la Presedintia Romaniei a fost votata in unanimitate, in aceasta seara, la Craiova, toti cei aproximativ 700 de social-democrati prezenti fiind de acord. "Conferinta Municipala a PSD Craiova ia act de decizia Presedintelui PSD, domnul Victor Ponta, de a candida la functia de Presedinte al Romaniei. Organizatiile PSD de pe raza sectiilor de votare din municipiul Craiova sustin candidatura presedintelui PSD si se angajeaza sa intreprinda toate actiunile de organizare si mobilizare a membrilor si simpatizantilor in vederea castigarii alegerilor prezidentiale. Conferinta Municipala a PSD Craiova considera ca alegerea domnului Victor Ponta in functia de presedinte al Romaniei va garanta schimbarea unei schimbari autentice in Romania si consolidarea reformelor bune intreprinse de actualul guvern pentru relansarea economica, crearea de locuri de munca, reducerea saraciei si a inegalitatilor precum si dezvoltarea economica a Romaniei si cresterea nivelului de trai, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cum risca primarii traseisti sa-si piarda mandatul. In cazul in care Curtea Constitutionala va decide ca ordonanta lui Liviu Dragnea nu este constitutionala, sunt mari sanse ca alesii locali traseisti sa ramana fara mandat Cele 45 de zile in care alesii locali pot sa-si schimbe partidul fara sa-si piarda mandatul au inceput de alaltaieri sa curga, iar primarii se inghesuie deja sa treaca in tabara Puterii. Insa traseismul, fie el garantat si de Guvern, nu este chiar atat de sigur. Primarii sau orice alt alti alesi locali care au profitat sau inca vor mai profita de "perioada de mercato" oferita de Liviu Dragnea s-ar putea trezi fara mandat. Explicatia este destul de complicata, insa are sanse de reusita. Sa luam lucrurile pe indelete. Singura institutie care poate contesta direct la Curtea Constitutionala a ordonanta de urgenta este Avocatul Poporului, in prezent Victor Ciorbea. Fostul premier taranist, instalat in functie de actualul premier, Victor Ponta, nu da semne ca ar vrea sa reclame la CCR ordonanta traseismului, anuntaAdevarul.

Crin Antonescu: Nu voi vota cu un basist sau cu un pesedist. Fostul presedinte PNL, Crin Antonescu, a declarat ca nu va vota la alegerile prezidentiale din toamna cu un basist sau cu un pesedist. Liberalul considera ca nu vor mai aparea lucruri spectaculoase pana la startul campaniei electorale pentru prezidentiale, reiterand faptul ca este exclusa candidatura sa. "Nu cred ca vor mai aparea lucruri spectaculoase la startul campaniei. O spun inca o data, este absolut exclusa sub orice forma candidatura mea", a declarat Antonescu, intr-o interventie telefonica pentru B1 TV. Acesta a precizat ca il urmareste cu interes pe Klaus Iohannis, fiind un candidat caruia ii poate acorda votul, informeazaRomania Libera.

Primul primar de mare oras care schimba partidul dupa intrarea in vigoarea a ordonantei traseistilor: "M-a tradat propriul partid". La doar o zi de la publicarea in Monitorul Oficial a ordonantei care da liber la traseismul politic al alesilor locali, a aparut si primul edil migrator. Primarul din Galati, Marius Stan, a anuntat ca va face parte din UNPR. Primarul municipiului Galati si fost presedinte al clubului de fotbal Otelul Galati este primul edil important care a facut trecerea de la un partid la altul. Membru PNL, ales primar pe listele USL, Marius Stan reclama faptul ca nu se mai regaseste in propriul partid si de doi ani "sta si sufera", motiv pentru care a ales sa se inscrie in UNPR. Potrivit Digi24, primarul Galatiului a rupt legatura cu PNL de aproape un an, refuzand inclusiv sa mai intre in sediul partidului, spunand ca nu a fost sprijinit de conducerea organizatiei locale, scrieGandul.

Corina Cretu, primul pas spre Comisia Europeana. Europarlamentarul PSD a fost chemata, astazi, la discutii cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. Pentru ca de la bun inceput a cerut ca in Comisia Europeana sa nu fie mai putin de noua femei, cate sunt in prezent, presedintele ales Jean Claude Juncker va purta, maine, discutii cu europarlamentarul PSD Corina Cretu, desi prima optiune a Bucurestiului a fost pentru Dacian Ciolos. Potrivit unor surse europarlamentare, pana la sfarsitul lunii iulie au fost nominalizate doar cinci candidate, drept urmare Juncker a facut presiuni, nu doar in Romania, ci si in Belgia si in alte tari sa fie nominalizate femei. Premierul Victor Ponta a evitat, ieri, sa-i pronunte numele Corinei Cretu, anuntand ca va face public numele pe care il va propune Romania dupa ce Juncker ii va transmite, oficial, portofoliul. Ponta a precizat insa ca, in urma unor negocieri lungi si complicate, a obtinut pentru Romania portofoliul Dezvoltarii regionale, "cel mai important portofoliu din CE", si ca seful statului, Traian Basescu, a avut suficienta minte sa nu comenteze mai mult subiectul, anuntaEVZ.

Ce cred prezidentiabilii despre amnistia electorala a PSD. Victor Ponta arata caracterul social al legii, invocand existenta unor cazuri de sinucideri, Elena Udrea o considera o masura pur electorala, iar Monica Macovei cere pedepsirea urgenta a functionarilor vinovati. Am intrebat prezidentiabilii ce parere au despre faptul ca Guvernul scuteste cele trei categorii de romani - pensionarii, mamele si bugetarii - de la plata unor sume de bani, care le-au parvenit din vina unor functionari publici. Prezidentiabilii agreeaza ideea scutirii de la plata a pensionarilor, mamelor si tuturor salariatilor, dar cer sa se ia masuri concrete pentru ca functionarii care au gresit sa plateasca. Gaura bugetara este de 400 milioane de lei, conform ministrului Muncii, Rovana Plumb, informeazaAdevarul.