Iohannis nu stie sigur daca este presedintele PNL. Situatia in PNL a lui Klaus Iohannis pare incerta, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins modificarile la statut aduse la ultimul congres, desfasurat la sfarsitul lunii iunie. Liberalii sustin ca nu este pusa in pericol candidatura lui Iohannis. ribunalul Bucuresti a decis ca "ia act de lucrarile congresului PNL", dar "respinge capatul de cerere cu privire la modificarea statutului". Aceasta formulare extrem de tehnica a generat interpretari contradictorii. Cel care a atacat in instanta deciziile congresului este primarul liberal al municipiului Pucioasa, Danut Badau, care s-a declarat multumit de sentinta. In decizie se precizeaza ca Tribunalul Bucuresti: "Admite in parte cererea formulata de petentul PNL (...) Admite, in parte, cererea de interventie voluntara principala formulata de intervenientul Danut Badau. Respinge cererea formulata de petentul PNL de incuviintare a modificarilor aduse Statutului PNL", scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Demagogie. Desi au criticat masurile Guvernului Ponta, alesii PNL si PDL le-au votat cu doua maini. In ciuda semnelor de intrebare legate de capacitatea bugetului de stat de a suporta avalansa de proiecte electorale, Parlamentul a dat unda verde reducerii CAS si amnistiei fiscale pentru bugetari, mame si pensionari. Controversatele proiecte au fost votat si de opozitie. CAS se va reduce cu cinci puncte procentuale, la angajator, dar nu neaparat de la 1 octombrie. Un amendat introdus luni in Comisia de buget-finante, de deputatul PSD Viorel Stefan, spune ca reducerea se va aplica veniturilor "aferente lunii urmatoare intrarii in vigoare" a legii. Cu alte cuvinte, daca legea intra in vigoare, de pilda, in luna noiembrie, scaderea se va aplica de la 1 decembrie. In acest fel, parlamentarii puterii si-au luat o masura de siguranta in eventualitatea in care presedintele Traian Basescu decide sa atace la Curtea Constitutionala proiectul de lege, anuntaRomania Libera.

PDL l-a intampinat pe premier cu bannere: "Ponta, cand il gratiezi pe Voiculescu?" Mai multi parlamentari PDL prezenti azi in plenul Parlamentului au impartit bannere cu un mesaj adresat primului ministru Victor Ponta, incercand astfel sa puna presiune pentru ca legea gratierii sa fie pusa pe ordinea de zi pentru a fi respinsa. Parlamentarii PDL au inceput sa imparta bannere dupa ce premierul Victor Ponta a ajuns la Parlament, insotit de mai multi membri ai Guvernului, printre care si vicepremierul Liviu Dragnea. Parlamentarii PNL si PDL sunt nemultumiti ca PSD-ul tergiverseaza votul asupra legii gratierii din decembrie anul trecut, informeazaGandul.

Primarul din Galati deschide seria dezertarilor la UNPR. Primul primar de mare municipiu care profita de legalizarea dezertarilor este Marius Stan, edilul-sef din Galati, care a trecut ieri, oficial, de la PNL la UNPR. El a anuntat inca de la sfarsitul lunii august ca asteapta perioada de "mercato", pentru a-i parasi pe liberali. "Astept mercato. Nu pot sa demisionez acum, ca-mi pierd mandatul, astept mercato cu sufletul la gura, este posibil orice. Daca acest mercato se legalizeaza, am un prieten foarte bun printre politicieni, dar si in afara sferei politice si va cumpani foarte mult acel personaj. Nu e din Galati, e in Guvern, e si vicepremier, este domnul Oprea, ca sa inlaturam echivocurile (...) Prietenul meu, domnul Oprea, ma bazez pe sprijinul dumnealui. Nu e vorba ce a facut pana acum pentru mine, ci despre cum ma poate ajuta sa-mi duc la indeplinire proiectele", spunea Marius Stan pe 28 august, scrieEVZ.

PSD a inceput sa fuga de suspendarea lui Basescu. Declaratiile liderilor PSD prefigureaza un refuz al implicarii in suspendarea lui Traian Basescu, premierul temandu-se si de izolarea sa pe plan extern. De altfel, in ultimele zile mai multi oficiali americani si britanici au criticat Executivul pentru numarul mare de ordonante de urgenta. Premierul Victor Ponta a recunoscut, ieri, ca PSD si-ar asuma riscuri pe plan extern daca ar sustine propunerea de suspendare a lui Traian Basescu, lansata de Calin Popescu Tariceanu. Dupa ce a transmis alegatorilor ca l-ar vrea sanctionat pe Traian Basescu, Ponta a sugerat ca va lua o decizie diferita. "Suspendarea presedintelui presupune niste implicatii interne si internationale. Din acest punct de vedere, pot sa trec peste ceea ce simt in acest moment, si anume faptul ca orice zi fara Traian Basescu presedinte e un act de dreptate la adresa romanilor, si pot sa asum responsabilitatea, ca prim-ministru si candidat la presedintie, a evaluarii tuturor rezultatelor, efectelor, implicatiilor unei asemenea actiuni", a explicat Ponta, anuntaRomania Libera.