Tariceanu renunta greu la suspendare. Lasat de social-democratii lui Victor Ponta in offside cu cererea de suspendare a presedintelui, Calin Popescu Tariceanu incearca sa reduca prejudiciile de imagine pe care i le-a adus aceasta situatie. Seful Senatului nu renunta inca la demersul sau si lasa lista semnaturilor deschisa pentru parlamentarii PSD, in cazul in care acestia s-ar razgandi si ar decide ca o astfel de procedura extraordinara ar putea fi demarata pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale. Tariceanu mai sustine ca, spre deosebire de reprezentantii PSD care iau in calcul argumente conjuncturale, initiativa sa se bazeaza pe "principiul respectarii Constitutiei". "Nu ma intereseaza ceea ce pierd, cred ca trebuie facut ceea ce este corect, iar in cazul de fata principiul respectarii Constitutiei si a legilor trebuie pus mai presus de orice alt considerent politic", a declarat Tariceanu. El a mai sustinut ca prelungirea mandatului sefului statului, varianta invocata de Liviu Dragnea, nu e prevazuta de Constitutie. Saptamana trecuta, Tariceanu a demarat cea de-a treia suspendare, dar nu a strans semnaturi decat de la grupul sau. Liderii PSD au calificat actiunea ca fiind inoportuna, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Boc despre un proiect politic cu Basescu: Am fost parteneri pana acum,de ce n-am fi si pentru viitor? Fostul premier Emil Boc a declarat, luni, ca ar putea deveni un partener pentru viitor al presedintelui Traian Basescu, in conditiile in care a fost partenerul acestuia si pana acum. Intrebat, luni, de jurnalisti, cum comenteaza declaratia presedintelui Traian Basescu de la Scoala de vara a tineretului PMP potrivit careia ar putea incepe un proiect politic cu Emil Boc din 2015, fostul premier a spus ca "viata merge inainte". "Viata merge inainte si, cu siguranta, am fost parteneri si pana acum, de ce nu am fi parteneri si pentru viitor?", a raspuns Boc. Presedintele Traian Basescu declara, sambata, ca este convins ca va ramane partener cu Emil Boc pana cand vor iesi din politica, adaugand ca atunci cand va fi mai liber vor "pune impreuna umarul" la crearea unui partid nou care sa devina "extrem de competitiv la alegerile din 2016", anuntaGandul.

Prezidentiabilii au strans deja 5 milioane de semnaturi. Candidatii pentru Palatul Cotroceni se intrec in atragerea de sustinatori. Calcule preliminare arata ca, daca listele de semnaturi sunt corecte, aproximativ un sfert din populatia Romaniei a semnat pentru unul dintre candidati. Un calcul preliminar, facut de Evenimentul zilei, arata ca, teoretic, circa cinci milioane de electori au semnat pentru un candidat sau altul. Daca estimam prezenta la vot la circa zece milioane de alegatori, peste 50% dintre cei care vor veni la urne si-au exprimat deja optiunea. In realitate, potrivit unor surse din mediul politic, listele de semnaturi sunt alcatuite si prin metode neortodoxe, apeland la bazele de date ale unor institutii. Mare parte dintre cei care figureaza ca au semnat nu vor sti niciodata ca au participat astfel la procesul electoral, informeazaEVZ.

Campanie mascata, in scoli. Peste 40.000 de copii din Bacau au primit, ieri, in prima zi de scoala, un ghiozdan si rechizite gratuite, printr-un proiect finantat de Consiliul Judetean condus de Dragos Benea (PSD). Initiativa de sustinere a invatamantului prescolar si scolar, laudabila de altfel, a fost deturnata insa de seful CJ Bacau prin coloritul si modul de inscriptionare a ghiozdanelor. Mai precis, pe fond rosu (nuanta folosita de PSD, evident), scrie cu alb "Ghiozdanul scolarului 2014-2015, proiect finantat de CJ Bacau" si, surpriza, numele lui Dragos Benea. Pe pagina sa de pe o retea de socializare, seful CJ Bacau si-a prezentat realizarea, aratand ca proiectul a demarat in urma cu sapte ani si ca "trebuie obligatoriu sa continue". Anul trecut, cand nu urma un scrutin esential in mai putin de doua luni, ghiozdanele impartite cu numele lui Benea au fost de culoare albastra. Sub diferite nume, si alte consilii judetene desfasoara programe de acelasi fel, doar ca privind la obiectele oferite copiilor nu identifici imediat si partidul in care activeaza seful de CJ, scrieRomania Libera.

Kelemen Hunor: "UDMR va avea un poriect de tara la alegerile prezidentiale". UDMR pregateste un proiect de tara in perspectiva alegerilor prezidentiale din luna noiembrie, in aceasta saptamana Uniunea urmand sa incheie strangerea semnaturilor necesare pentru depunerea candidaturii lui Kelemen Hunor la functia de sef al statului. "Pe 22 septembrie vom preda listele de sustinatori la Biroul Electoral Central. Au fost adunate in jur de 270.000 de semnaturi si le multumesc colegilor care ne-au ajutat. (...) Vom face o campanie axata pe problemele societatii romanesti si incercam sa ne limitam la competentele presedintelui. Nu intram in alte detalii", a declarat luni, la Deva, presedintele UDMR, Kelemen Hunor. Potrivit acestuia, UDMR va avea un "proiect de tara" la care se lucreaza in prezent, iar documentul se va referi la rolul Romaniei in regiune, in contextul conflictului din vecinatatea granitelor, precum si la rolul tarii noastre in Uniunea Europeana, conditiile de securitate pentru cetatenii romani in noua orientare pe care se afla Europa. Alte teme ce vor fi abordate tin de comunitatea maghiara si de noul ciclu bugetar al UE ce prevede "fonduri substantiale" pentru dezvoltare, anuntaEVZ.