Trecutul candidatului Iohannis va fi temeinic verificat. Desi a fost cercetat de CNSAS in calitate de candidat la functia de primar al Sibiului, pe Iohannis il asteapta noi verificari. In calitate de candidat la cea mai importanta functie din stat, presedintele PNL, Klaus Iohannis, va fi supus unui control de securitate mult mai atent decat cel din 2008, cand CNSAS a emis o adeverinta ca nu a fost colaborator al Securitatii. Iohannis nu a detinut functii inalte, care sa necesite un control al Serviciilor Secrete. Spre deosebire de ceilalti candidati, Iohannis nu a ocupat pozitii nici in Parlament si nici in Executiv, unde putea fi numit doar pe semnatura presedintelui Traian Basescu. Membrii guvernului, in frunte cu premierul, sunt verificati nu doar de CNSAS ci si de Serviciile speciale, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Senatul a dat liber atacurilor la adresa magistratilor. Senatorii au respins, marti, cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu, privind proiectul de lege prin care se abroga articolul 276 din legea 286/2009 privind Codul penal. Articolul stipuleaza eliminarea raspunderii legale pentru cei care aduc acuzatii nereale magistratilor. Cererea de reexaminare a fost respinsa cu 93 de voturi "pentru", 10 voturi "impotriva" si doua abtineri. Proiectul de lege fusese trimis spre reexaminare de presedintele Traian Basescu, in 24 martie 2014. Senatul este prima Camera sesizata. Initiatorul proiectului de lege este liberalul Crin Antonescu. Articolul incrimina persoanele care fac "declaratii publice nereale referitoare la savarsirea, de catre judecator sau organele de urmarire penala, a unei infractiuni sau abateri disciplinare grave legate de instrumentarea unei cauze" si prevede pedeapsa cu inchisoarea de la trei luni la un an sau amenda, anuntaAdevarul.

Guvernul Ponta, fata-n fata cu motiunea de cenzura. Cand vor decide parlamentarii daca vor demite Executivul. Parlamentarii vor vota daca guvernul Ponta ramane la Palatul Victoria luni, 22 septembrie, in contextul motiunii de cenzura depusa de deputatii si senatorii Aliantei Crestin-Liberale. Textul motiunii, de 12 pagini, va fi citit in plenul reunit de miercuri, insa dezbaterea si votul final vor avea loc saptamana viitoare. "In legatura cu motiunea de cenzura care a fost depusa de opozitie s-a hotarat ca maine, la ora 14.00, sa fie in plenul reunit citita motiunea de cenzura, conform procedurilor, si saptamana viitoare, la ora 16.00, vor fi dezbaterea si votul pe motiunea de cenzura", a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite, informeazaGandul.

Primarul conservator al Devei a semnat public sustinerea lui Iohannis. Primarul municipiului Deva, Petru Marginean (PC), si-a exprimat, ieri, public optiunea de a-l sustine in alegerile prezidentiale pe candidatul ACL, el semnand lista de sustinatori ai lui Klaus Iohannis. Marginean a ajuns primar al Devei cu sprijinul PNL. Nu a trecut (inca) la liberali si spune ca si-a declarat deschis optiunea pentru ca nu a vrut sa fie ipocrit: "Nu avea sens sa ma prefac ca sustin candidatul PSD, iar eu, de fapt, sa votez cu Klaus Iohannis. Mi s-a parut corect sa procedez astfel. Nu dau socoteala nimanui, pentru ca in partid (PC) eu am doar colegi, nu am sefi", a spus Marginean. Doua declaratii l-au facut sa ia aceasta decizie: la Craiova, intr-un spectacol cu lumini si umbre, Ponta a declarat ca el va fi mereu alaturi de populatia nevoiasa. In acelasi timp Iohannis a declarat ca el va sustine tinerii. "Iohannis a demonstrat ca vorbeste mai putin si face mai mult. In plus, de exemplu de doi ani, Deva a primit sume mici din partea Guvernului Ponta pentru un proiect extrem de important, reabilitarea cetatii", scrieEVZ.

Mihail Neamtu: Crin Antonescu stie multe despre Ponta. Ar putea fi o arma letala in campanie. Presedintele Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, a declarat, marti, la Adevarul Live ca va lua in calcul sustinerea unei candidaturi la prezidentiale numai daca Klaus Iohannis va demonstra ca se desparte de zona toxica a baronilor PNL. Neamtu a mai precizat ca cine se poarta elegant cu Victor Ponta risca sa piarda, aluzie la Klaus Iohannis, carui ii lipseste fermitatea in atacurile la adresa premierului. Cum vedeti aceasta puzderie de candidati ai dreptei? Mihail Neamtu:Eu nu sunt atat de dezamagit. Am citit textul lui Andrei Plesu si cred ca profesorul Plesu risca sa se insele. Pe fond, aceasta prezenta poate fi de bun augur. Arata ambitie, determinare, care sunt virtuti politice. Nu cred ca trebuie sa ai un soi de aranjament care sa impiedice unii oameni sa intre intr-o competitie. Cred ca acest lucru ar putea decanta niste vocatii. Cred ca este foarte bine sa vedem diferentele intre candidatii dreptei si agendele lor. Integral inAdevarul.