Mazare: "As fi castigat Presedintia, fluierand". Primarul Constantei, Radu Mazare, este convins ca daca Victor Ponta nu ar fi candidat la presedintie, ar fi candidat el si ar fi avut sanse sigure de reusita. "Daca as fi candidat eu, probabil ca nu ar fi candidat Victor Ponta. Si cu restul de candidati, fluieram", a declarat Radu Mazare pentru EVZ. Radu Mazare il sustine pe Victor Ponta la alegerile prezidentiale, desi nu se implica in campania electorala a sefului sau de partid. Cel care va coordona campania la Constanta este senatorul Nicolae Moga. Daca nu ar fi candidat Ponta, Mazare s-ar fi inscris in cursa pentru Cotroceni. "Cu restul de candidati, fluieram, Iohannis, Udrea, Macovei, nici nu are rost sa-i mentionez, ii intreceam fluierand", scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Aproape totul despre ofiterul acoperit al lui Traian Basescu. "Adevarul" a suprapus legile postdecembriste ce ingradesc activitatea spionilor cu CV-urile candidatilor la alegerile prezidentiale. Practic, va prezentam un portret-robot al ofiterului acoperit, urmand ca numele lui sa fie piesa finala din puzzle-ul devoalarii Presedintele Traian Basescu nu a mai vorbit la fel de raspicat despre "candidatul cu dubla comanda" la alegerile prezidentiale, insa ii someaza in continuare pe aspirantii la Cotroceni sa-si completeze CV-urile. Seful statului a restrans aria de incertitudine si a precizat, pastrand, totusi, un oarecare semn de intrebare, ca unul dintre candidatii la Presedintie a fost ofiter acoperit dupa Revolutie. "Daca, totusi, printre candidati exista un domn care a avut in trecutul lui un astfel de lucru care, repet, nu este nimic rusinos, mai ales ca vorbim despre o perioada de dupa 1990, dar acest lucru trebuie recunoscut", a mai spus Basescu. Asadar, nu vorbim despre ofiteri din vremea comunismului, a odioasei Securitati, ci de perioada postdecembrista, anuntaAdevarul.

Doi primari din opozitie, PNL si PDL, si unul independent s-au inscris in PSD Vaslui. Organizatia Judeteana Vaslui a PSD a reusit sa racoleze primii trei primari din judet si sa-i faca membri de partid cu drepturi depline, in baza ordonantei privind migratia politica. Dupa primarul independent al municipiului Husi, Ioan Ciupilan, care s-a inscris in PSD impreuna cu cinci consilieri locali, trei de la PDL si doi de la PP-DD, edilul de la Ibanesti (PDL), Benone Pletea, si cel de la Ivesti (PNL), Dumitrache Nistor, au trecut la principalul partid de guvernamant. "Cei trei primari au semnat adeziunile si sunt membri PSD. Vom vedea daca vor mai fi si altii", a declarat, joi, corespondentului Mediafax presedintele Organizatiei Judetene Vaslui a PSD, Dumitru Buzatu, informeazaGandul.

Mircea Geoana: UDMR risca sa se izoleze pe scena politica interna si internationala. Presedintele Comisiei parlamentare pentru aderarea la Schengen, senatorul PSD Mircea Geoana, a declarat, joi, ca UDMR risca sa se izoleze pe scena politica interna si internationala, el mentionand ca Uniunea promoveaza obiective nerezonabile, nerealiste si de neacceptat, informeaza Mediafax. Geoana a aratat ca discutia asupra unei autonomii a asa-zisului Tinut Secuiesc capata accente periculoase si a opinat ca UDMR trebuie sa inceteze acest joc electoral periculos. El a subliniat faptul ca statul roman a facut eforturi serioase pentru a acorda drepturi tuturor minoritatilor care convietuiesc pasnic astazi pe teritoriul sau si reamintit ca in articolul 1 din Constitutie se mentioneaza foarte clar ca "Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil", scrieRomania Libera.

Vicepresedintele PMP Stefan Vlaston: Ponta nu poate intelege functionarea statului de drept. Victor Ponta ajuns presedinte ar reprezenta un virus mortal pentru independenta justitiei, pentru tot ce a castigat Romania in ultimii 10 ani, a declarat vicepresedintele PMP Stefan Vlaston. "Iata ultima declaratie halucinanta a premierului Victor Ponta: "Cred ca usor-usor...justitia ramane singura putere din Romania, celelalte se subordoneaza. Orice decizie a Parlamentului si a Guvernului este imediat cenzurabila de catre justitie", adaugand ca "are foarte multe opinii si proiecte cu privire la justitie". Mai declara Victor Ponta: "Deocamdata (justitia) este singura putere care nu raspunde atunci cand greseste. Noi toti ceilalti raspundem in fata justitiei atunci cand gresim". Stefan Vlaston a mai afirmat, ironic, ca intelege frustrarea lui Victor Ponta care a declarat: "avem guvernarea, dar nu avem toata puterea" si "atunci cand vom prelua controlul politic la DNA", anuntaEVZ.

Monica Macovei sustine regionalizarea Romaniei, dar nu pe criterii etnice, asa cum propune UDMR, si "fara birocratie", cum era descentralizarea PSD. Monica Macovei, candidat independent la presedintia Romaniei, se declara pentru regionalizarea Romaniei, dar nu pe criterii etnice, asa cum este proiectul UDMR si "fara birocratie", asa cum era proiectul de descentralizare al PSD de anul trecut, a afirmat ea, la Digi 24. Ea a mai punctat ca in niciun caz nu sustine o regiune "din trei judete", asa cum prevede proiectul privind Tinutul Secuiesc, dar ca doreste ca "peste 50%" din veniturile si taxele generate intr-o anumita zona sa ramana in acea regiune pentru proiecte de investitii. Macovei a spus ca in acest moment legislatia obliga marile companii, care au cifre de afaceri mari sau multi angajati, sa isi mute sediul in Bucuresti, iar aceasta este explicatia pentru care Bucurestiul are cea mai mare contributie la Produsul Intern Brut al Romaniei, informeazaAdevarul.