Participarea premierului moldovean Iurie Leanca la lansarea lui Victor Ponta va fi discutata de catre conducerea PLDM. Decizia lui Iurie Leanca de a participa la ceremonia de lansare a candidaturii omologului sau roman, Victor Ponta, la prezidentialele Romaniei, fara a instiinta conducerea PLDM, va fi discutata la partid, a declarat vicepresedintele liberal-democratilor, Valeriu Strelet, dupa ce PLDM-ului i-au fost cerut explicatii de la Partidul Popular European (din care face parte si formatiunea moldoveneasca), potrivit DESCHIDE.md. "Evident ca nu se va ajunge la decizii foarte grave, cum ar fi de exemplu excluderea din partid, dar oricum gestul domnului Leanca va fi discutat in curand pe interiorul partidului. Asta tinand cont de faptul ca premierul nu a instiintat pe nimeni despre decizia de a merge la Bucuresti", a declarat Strelet, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Curtea Constitutionala a respins contestatiile privind candidaturile lui Ponta si Macovei. Curtea Constitutionala a respins marti contestatiile fata de candidaturile lui Victor Ponta si Monica Macovei la alegerile prezidentiale, alte patru contestatii, in cazul lui Iohannis, Tariceanu si Macovei, urmand sa fie solutionate miercuri, au declarat pentru Mediafax surse oficiale. Cele doua contestatii privind candidaturile lui Ponta si Macovei au fost depuse luni la Curtea Constitutionala, in nume propriu, de doua persoane. Surse din Curtea Constitutionala au mai declarat, pentru Mediafax, ca alte patru contestatii au fost inregistrate marti, acestea vizand candidaturile la alegerile prezidentiale ale lui Klaus Iohannis, Calin Popescu Tariceanu si Monica Macovei, anuntaAdevarul.

Un deputat a fost exclus din PC, dupa comentariile anti-Ponta. "Nu-si permiteau un deviant de dreapta in alianta". In prag de campanie electorala, Partidul Conservator scapa de un "deviant". Deputatul Ovidiu Raetchi a fost exclus din partid, dupa numeroase pozitii impotriva guvernarii Ponta. Deputatul de diaspora Ovidiu Raetchi a fost exclus din Partidul Conservator, decizia fiind luata marti, de Biroul Executiv Central al PC. In explicatia conducerii partidului, deputatul a fost dat afara din cauza pozitiilor pe care le-a avut "in contradictie cu hotararile luate de partid". "Prin pozitiile publice din ultima perioada, Ovidiu Raetchi s-a situat in afara deciziilor oficiale asumate de forurile de conducere ale Partidului Conservator. Precizam ca in urma cu o luna, Ovidiu Raetchi primise deja un avertisment din partea Biroului Politic pentru pozitii care veneau in contradictie cu hotararile luate de partid, prin vot", se arata in anuntul oficial al partidului, potrivit unui comunicat de presa remisGandul.

Armele folosite de prezidentiabili. Victor Ponta, singurul candidat al stangii, intra in competitia pentru Cotroceni sprijinit de un urias aparat politico-mediatic. In schimb, voturile electoratului de dreapta sunt revendicate de cinci candidati, unii dintre ei facand jocurile PSD. Batalia pentru Cotroceni a intrat in linie dreapta dupa ce competitorii si-au inregistrat candidaturile la Biroul Electoral Central (BEC). Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, este primul clasat in sondajele de opinie, avand in jur de 40%. Insa, trebuie spus ca la euroalegeri PSD a obtinut doar 37%. In goana dupa procente, premierul a legiferat traseismul politic prin ordonanta de urgenta, intarind randurile alesilor locali ai PSD, in conditiile in care social-democratii aveau, oricum, cei mai multi primari. Pe de alta parte, candidatul Victor Ponta se foloseste de pozitia de premier pentru a promova o serie de masuri cu impact social, scrieRomania Libera.

Basescu: Romania risca sa intre intr-o noua criza. Seful statului a avertizat asupra blocarii reformelor structurale din companiile de stat si a impredictibilitatii masurilor fiscale. In Romania exista bariere in ceea ce priveste relansarea economica si exista riscul ca tara noastra sa reintre intr-o perioada de criza in contextul in care Guvernul a utilizat mai putini bani pentru investitii din bugetul de stat, indreptandu- i catre asistenta sociala, a avertizat, ieri, presedintele Traian Basescu. "Am vazut, anul acesta, o serie intreaga de introduceri de taxe care au bulversat, pur si simplu, mediul de afaceri. O astfel de bariera face ca investitorii sa faca un pas inapoi. (...) Romania risca sa reintre intr-o perioada de criza economica", a spus Basescu. Potrivit presedintelui, este important ca in 2015 investitorilor sa li se transmita un semnal extrem de direct legat de predictibilitea fiscalitatii in Romania. "Constructia de autostrazi, le construim prea incet si uneori prea scump, ca si la cai ferate, de altfel", a aratat seful statului, anuntaEVZ.