Emil Boc: "Elena Udrea e candidatul PDL la aceste alegeri. In Iohannis nu au incredere totala nici cei din PNL". Intr-un interviu acordat EvZ, primarul Clujului, Emil Boc, a explicat ca o sustine pe Elena Udrea la alegerile prezidentiale pentru ca este un politician tenace si muncitor, iar pe vremea cand conducea ministerul Dezvoltarii a avut cea mai mare rata de absorbtie a fondurilor europene. Fostul premier a mai spus ca in prezidentiabilul ACL, Klaus Iohannis, nu au incredere totala nici colegii sai din PNL, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cum au fost numarate semnaturile candidatilor la alegerile prezidentiale. Biroul Electoral Central (BEC) a realizat doar o analiza de fond a listelor de semnaturi si s-a bazat pe buna-credinta a candidatilor in ceea ce priveste veridicitatea semnaturilor, fara a le numara bob cu bob. Legea prevede ca dosarul de candidatura sa fie insotit de cel putin 200.000 de semnaturi de sustinere. Pentru ca o persoana sa poate intra in cursa pentru cea mai inalta functie in stat, Legea 370/2004, privind alegerea presedintelui Romaniei, prevede ca dosarul de candidatura sa fie insotit de cel putin 200.000 de semnaturi de sustinere. Cei 14 candidati validati de Biroul Electoral Central au adunat impreuna 7.651.660 de semnaturi. Numarul alegatorilor cu domiciliul in Romania inscrisi in Registrul electoral este de 18.313.698. Daca raportam numarul de semnaturi la aceasta cifra rezulta ca aproape un roman din doi cu domiciliul in tara a semnat pentru sustinerea unui candidat, anuntaAdevarul.

Asa arata programul oficial al senatorilor incepand cu 6 octombrie 2014. Surpriza: Iata cum arata varianta 2, "numai pentru uz intern". Program de dimineata pana seara sau concediu electoral? Dupa doua luni de vacanta parlamentara si numai una de activitate, senatorii si-au mai acordata astazi sase saptamani de absenta din Parlament, timp pe care urmeaza sa si-l umple cu "ativitate in circumscriptiile electorale". Senatorii au decis luni ca incepand cu lunea viitoare, 6 octombrie, sa aiba activitate in circumscriptiile electorale timp de sase saptamani. Fara lucrari in comisii, fara plen, doar activitate in teritoriu. Motivul este simplu: de vineri, 3 octombrie, incepe campania electorala pentru alegerile prezidentiale. Decizia a fost luata in Biroul Permanent al Senatului, cu opt voturi "pentru" si patru "impotriva", in conditiile in care membrii conducerii forului superior au avut strecurate pe ordinea de zi doua variante: prima, in care aveau un program de lucru normal, cu lucrari in comisii si plen, si a doua, cu activitate in circumscriptii, informeazaGandul.

Horea Dan a devenit numarul 2 in PNTCD. Liderul filialei clujene a PNTCD, Horea Dan, a fost ales presedinte al Consiliului National de Conducere al PNTCD. Practic, este vorba de cea de-a doua functie ca importanta din acest partid, dupa cea de presedinte, ocupata de Aurelian Pavelescu. Alegerea sa a fost efectuata in cadrul recentului Congres Extraordinar al PNTCD. Horea Dan este cadru didactic al Universitatii Tehnice Cluj-Napoca si detine afaceri in domeniul constructiilor. In trecut, ca urmare a protocolului dintre una dintre factiunile din PNTCD si PNL, el a candidat, fara succes, pentru un post de deputat, pe listele PNL, insa dupa incheierea alegerilor, el a revenit in PNTCD. Prezenta clujenilor in conducerea PNTCD nu este una neobisnuita. Cel care refondat acest partid, Corneliu Coposu, originar din satul salajean Bobota, a fost student al Facultatii de Drept din Cluj, scrieRomania Libera.

Pesedistii iau cu asalt China. In ultimii doi ani, in China a avut loc un adevarat desant de demnitari ai guvernului PSD, in frunte cu insusi premierul Ponta. Ultimul pe lunga lista de vizitatori la Beijing: Mircea Dusa , ministrul Apararii, desi este destul de neobisnuit ca o tara membra a NATO sa aiba legaturi militare cu un stat comunist la acest nivel inalt. Potrivit partii chineze, cele doua tari au convenit acum sa dezvolte cooperarea militara. De cand este premier, Victor Ponta a avut doua lungi turnee in China, ultimul acum cateva luni. Cu toate acestea, pana acum, Bucurestiul si Beijingul nu au semnat documentele care consemneaza existenta unui parteneriat strategic, anuntaEVZ.