Sondaj CSCI: Victor Ponta, primul in preferintele bucurestenilor in ambele tururi de scrutin. Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidentiale este primul in preferintele bucurestenilor atat in primul tur, cat si in al doilea, potrivit celui mai nou sondaj CSCI realizat in capitala. Premierul Victor Ponta ar obtine 37% dintre voturile bucurestenilor, Klaus Iohannis-29%, C.P. Tariceanu-11%, Teodor Melescanu-7%, Elena Udrea-6%, iar Monica Macovei-5%. In turul II, 53% dintre locuitorii capitalei ar vota cu Ponta, iar pentru Klaus Iohannis ar opta 47%. In ceea ce priveste increderea in oamenii politici, Victor Ponta este cel mai bine clasat candidat, cu 35% dintre bucuresteni care sustin ca au incredere multa si foarte multa in candidatul PSD. Klaus Iohannis beneficiaza de increderea a 30% dintre alegatorii din Bucuresti, Tariceanu 25%, Traian Basescu 16%, iar Elena Udrea 11%, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ion Iliescu: Nu l-as crede atat de naiv si de neinitiat pe Hrebenciuc. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, recunoaste ca nu cunoaste detalii cu privire la discutia dintre Hrebenciuc si Sova, dar ca nu crede ca Viorel Hrebenciuc este atat de naiv. "Nu l-as crede atat de naiv si de neinitiat pe Viorel Hrebenciuc sa se angajeze cu asemenea chestii. O chestiune atat de serioasa cum este sefia PSD nu se rezolva cu influente individuale ale unuia sau ale altuia", a declarat pentru "Adevarul" fostul presedinte Ion Iliescu. Potrivit unui comunicat emis de DNA, Dan Sova este urmarit penal pentru trafic de influenta dupa ce i-ar fi spus lui Viorel Hrebenciuc ca va interveni pe langa ministrul Justitiei sa initieze un proiect de lege avand ca obiect abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000 (respectiv "fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite"), anuntaAdevarul.

Primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a parasit in mod oficial PDL. Primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a anuntat luni ca a parasit PDL si a devenit independent. Edilul a precizat insa ca, desi nu este interesat sa se inscrie intr-un alt partid, la alegerile prezindentiale o va sustine pe Elena Udrea, relateaza Agerpres. "Joi am decis sa devin primar independent si vreau sa nu mai fac politica, ci doar politica cetateanului, a administratiei", a afirmat Gheorghe Stefan la finalul sedintei consiliului local. "Trebuie sa facem lucruri bune pentru cetatenii din Piatra Neamt. Este ultimul mandat al meu de primar si nu voi mai face politica, dar nu inseamna ca nu am optiuni politice (...) Consider ca Elena Udrea, deputat de Neamt si singurul candidat din regiunea Moldova este cel mai bun candidat si merita votul meu. Ca ministru a facut pentru judetul Neamt ce nu a facut niciun ministru din 1990 pana acum. Eu ma regasesc in echipa ei", a adaugat el, informeazaGandul.

Incident de campanie lacrimogen. La propriu. Eugen Golea, presedintele organizatiei judetene PMP Mehedinti, si patru acti visti de partid au fost implicati duminica seara, la Baia de Arama, intr-un incident... lacrimogen. La propriu. Golea a povestit, ieri, cele intamplate, intr-o conferinta de presa la care a participat si Gelu Visan, secretar general adjunct al PMP. Aflat la volanul autoturismului proprietate personala, Golea a fost oprit in trafic de un echipaj de politie, la iesirea din oras, la sfarsitul unei zile de campanie.In autoturism se aflau si patru tineri activisti. Fara nici un fel de explicatie politistul Pasat le-a cerut sa-l insoteasca la sectia de politie a orasului Baia de Arama pentru identificare, desi acest lucru se putea face si pe loc. Atat liderul PMP, cat si ceilalti colegi au refuzat deplasarea fara sa li se explice motivul pentru care au fost opriti in trafic. Suparat, agentul Pasat a luat de la colegi un spray lacrimogen, pe care l-a utilizat prin orificiile de aerisire ale masinii, iar in momentul in care gazul a ajuns in interior, soferul a deschis geamul, ocazie pentru politist sa-i dea cu spray in fata, scrieEVZ.

Basescu, la mana lui Ponta. Premierul decide unde va locui presedintele dupa terminarea mandatului. Presedintele Traian Basescu a solicitat Guvernului atribuirea unei resedinte dupa terminarea mandatului sau. Legea ii confera dreptul lui Traian Basescu de a beneficia de o casa dupa expirarea mandatului, insa modalitatile concrete privind exercitarea acestui drept legal sunt stabilite prin hotarare de Guvern, adica de bunavointa lui Victor Ponta. Premierul Victor Ponta a anuntat aseara ca Guvernul a primit o cerere din partea presedintelui Traian Basescu pentru a primi o casa dupa terminarea mandatului. "Am primit cerere de casa de la Traian Basescu si este in lucru. Probabil pentru ca nu i-am raspuns a sarit cu agentul. Se va rezolva cand se muta domnul Basescu. Poate se muta mai repede ", a spus Ponta, la RTV, anuntaAdevarul.