Schema prin care Hrebenciuc Jr. ar fi reusit sa "spele" 50 de milioane de euro. Tatal sau crede ca adevarata tinta este Ponta. Andrei Hrebenciuc si Paltin Sturdza, inculpati in dosarul retrocedarilor, au fost adusi, joi seara, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care va judeca propunerea de arestare a procurorilor DNA pe numele celor doi. Sedinta in care se va judeca propunerea de arestare pe numele lor va incepe la ora 22.00. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Brasov au pus in miscare actiunea penala si i-au retinut, joi, pe Andrei Hrebenciuc si Paltin Gheorghe Sturdza, potrivit StirileProtv.ro.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Afisele Elenei Udrea si arborele din Piata Vendome. Dezbaterea din jurul afiselor Elenei Udrea aminteste de un scandal parizian recent provocat de o sculptura gonflabila, in forma de jucarie sexuala. umea discuta afisele si sloganurile Elenei Udrea pe un ton de-a dreptul insolent, inclusiv in emisiunile televizate. Faptul pare inevitabil si, in fond, mai surprinzatoare este siguranta de sine si precizia cu care raspunde candidata Miscarii Populare. In ciuda tuturor criticilor posibile, ar trebui sa-i facem Elenei Udrea dreptate. Ea a reusit sa ne aminteasca replica antologica atribuita lui Toulouse-Lautrec. relateaza Deutsche Welle.

Cum ne-au convins Iliescu, Basescu si Constantinescu sa-i votam. Detalii din spatele sloganurilor, de la "Nu ne vindem tara!" pana la "Sa traiti bine!" In zorii democratiei in Romania, puterea a fost preluata de experimentatul activist PCR Ion Iliescu. Le-a luat contracandidatilor sase ani sa se dezmeticeasca si sa-l contracareze pe emanatul regimului comunist cu strategii electorale eficiente. mediat dupa Revolutia din 1989, concepte precum "marketing politic" sau "strategie electorala" erau necunoscute si de neinteles pentru cvasimajoritatea locuitorilor Romaniei. Integral pe Adevarul.ro.

Ponta, despre tandemul Dragnea-Ghita: Deocamdata eu sunt seful PSD. Intrebat ce parere are despre tandemul Dragnea -Ghita la conducerea PSD, Victor Ponta a raspuns evaziv: "Haideti sa vorbim de Romania si dupa aceea vorbim de subiectul". Intrebat, din nou, cum ramane cu sefia PSD, Victor Ponta a raspuns: "Deocamdata eu sunt seful PSD si o sa va anunt dupa aceea", informeaza Mediafa preluat de RomaniaLibera.ro. Premierul a participat, joi, la Medias, la evenimentele organizate cu ocazia implinirii a o suta de ani de cand se transporta gaz pe teritoriul Romaniei.

Liber, cinstit, competent, echilibrat si educat. Ce locuri ocupa candidatii la Cotroceni in topul celor mai importante cinci calitati ale presedintelui. Romanii stiu ce fel de presedinte vor! Cele cinci cele mai importante calitati pe care acestia le-au ales pentru un presedinte sunt: lider, cinstit, competent, echilibrat si educat. Asta a reiesit dintr-un amplu sondaj realizat pe platforma "Vreau presedinte", sondaj derulat in ultimele doua saptamani. Pornind de la aceste rezultate, i-am provocat pe cititorii nostri sa spuna in ce masura se potrivesc aceste calitati celor mai bine plasati prezidentiabili in sondajele de opinie: Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea, Monica Macovei, Teodor Melescanu si Calin Popescu Tariceanu. Mai multe pe Gandul.info.

Firea, atac dur la adresa lui Iohanis: E implicat in traficul international de copii. S-a imbogatit din traficul de copii. Gabriela Vranceanu Firea, purtatorul de cuvant al PSD, l-a atacat extrem de dur joi pe Klaus Iohanis in legatura cu presupusa sa implicare in adoptiile de copii in anii 90. Firea a prezentat, intr-o conferinta, mai multe articole de presa si a spus ca Iohanis ar fi fost implicat in traficul international de copii din care s-ar fi imbogatit. Purtatorul de cuvant al PSD i-a cerut prezidentiabilului Iohannis sa raspunda public la aceste acuzatii. Detalii pe EVZ.ro.

Cei mai cautati parlamentari. In jur de 60 de senatori si deputati din cei 580 au probleme cu legea. In majoritatea cazurilor, colegii parlamentari s-au mobilizat pentru a-i feri de cercetarile procurorilor. Confruntati cu o avalansa de dosare penale, parlamentarii au dezvoltat, in timp, strategii din ce in ce mai rafinate de salvare a colegilor cu probleme. Repertoriul s-a dovedit unul extrem de vast: amanari repetate, invocarea unor chichite procedurale, provocarea lipsei de cvorum si, in cele din urma, respingerea prin vot a solicitarilor de ridicare a imunitatii. Integral pe RomaniaLibera.ro.