Comisia juridica a Camerei are termen pana luni pentru raportul in cazul deputatului Ioan Adam. Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis ca membrii Comisiei juridice sa faca pana lunea viitoare raportul in privinta cererii de arestare preventiva a deputatului PSD Ioan Adam. "In privinta cazului arestarii preventive a deputatului Adam, din acest moment, Comisia juridica isi incepe lucrul si are termen pana luni seara sa-si finalizeze raportul, iar marti, la ora 12.00, va fi un Birou Permanent care va convoca de indata plenul Parlamentului", a spus secretarul Camerei Deputatilor, Ion Ciolacu, potrivit mediafax.ro. "Avocatii au avut o solicitare ca este un dosar voluminos. Adresa se referea la doua persoane. In acest moment, Parlamentul, ca nu cumva sa creeze un viciu de procedura, a considerat totusi ca solicitarea sa vina numai pentru deputatul Adam, mai ales ca avocatii domnului Adam au invocat acest lucru", a explicat Ciolacu, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Sondaj: Ponta si Iohannis, pe primele doua locuri in intentia de vot. Udrea, pe trei. Potrivit unui sondaj IRES dat recent publicitatii, premierul Victor Ponta se situeaza pe locul I si ar avea votul a 43% dintre alegatori, iar prezidentiabilul ACL, Klaus Iohannis, se afla la o distanta de 13 procente, cu o intentie de vot de 30%. Locul trei este adjudecat de Elena Udrea. Au mai ramas 7 zile pana la alegerile prezidentiale si batalia electorala se inteteste. Potrivit unui sondaj IRES dat recent publicitatii, premierul Victor Ponta se situeaza pe locul I si ar avea votul a 43% dintre alegatori, iar prezidentiabilul ACL, Klaus Iohannis, se afla la o distanta de 13 procente, cu o intentie de vot de 30%. Elena Udrea este preferata de 8% dintre alegatori si se situeaza pe locul trei, in timp ce Calin Popescu Tariceanu are o intentie de vot de 6%. Monica Macovei este pe locul 5, fiind preferata de 5% dintre romani. Sondajul IRES a fost realizat in 23 octombrie, pe un esantion de 1.124 de persoane si are o marja de eroare de plus/minus 3%, anuntaAdevarul.

Elena Udrea: "La o adica, il pot bate si fizic pe Victor Ponta". Cum a devenit buna si la arte martiale. O postare de pe pagina de Facebook a candidatului PMP Elena Udrea indica faptul ca aceasta ar fi dispusa sa-si infrunte rivalul la prezidentiale si in ring, nu doar la urne. "La o adica, il pot bate si fizic pe Victor Ponta". Afirmatia ii apartine Elenei Udrea, sau, mai precis, persoanei care are grija de pagina de Facebook a candidatului PMP la presedintie. Prilejul pentru aceasta declaratie belicoasa a fost prezenta Elenei Udrea duminica la un festival de arte martiale, unde a primit si o diploma de "Shogun", scrie stirileprotv.ro. Mesajul care a aparut duminica pe pagina de Facebook a candidatului Miscarii populare este urmatorul: "La Festivalul de arte martiale" am invatat de la tinerii sportivi suficiente miscari incat, la o adica, sa il pot bate si fizic pe Victor Ponta daca este nevoie. Am primit chiar si o diploma care atesta noile miscari pe care le-am invatat, informeazaGandul.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Marian Neacsu: Poate fi un vot saptamana viitoare in cazul Dinita. Liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu, a declarat azi ca un eventual vot in cazul solicitarii arestarii preventive a deputatului Ion Dinita ar putea fi reluat saptamana viitoare, admitand faptul ca unii colegi au ales sa nu voteze, dar si ca Viorel Hrebenciuc nu ar mai avea calitatea de deputat. "In prima parte a sedintei (Camerei Deputatilor, n.r.), din cele cateva voturi care au fost exprimate cu acel prilej, au fost prezenti in sala inclusiv pentru alegerea vicepresedintelui 257 de colegi, daca nu ma insel, adica suficienti pentru a fi asigurat cvorumul de sedinta. Adica au ales probabil sa nu vina sa voteze (...) Mai devreme sau mai tarziu votul respectiv va fi dat (in cazul Dinita, n.r.), lucrul asta este cat se poate de clar. Opinez ca tergiversarea nu este pozitiva si nu confera o imagine favorabila Parlamentului", a spus Neacsu, citat de Mediafax. El a fost intrebat daca va lua vreo masura impotriva colegilor din PSD care au absentat de la sedinta de plen in a doua parte a acesteia, scrieEVZ.

Alegeri prezidentiale 2014: Totul despre procedura de vot. Desi romanii au de 25 de ani exercitiul votului liber, inaintea fiecarui scrutin au survenit modificari legislative privind procedura de vot care au facut ca nicio votare sa nu semene cu cea precedenta. Nu altfel s-a intamplat in acest an, cand Guvernul a modificat din nou, prin ordonanta de urgenta, legislatia privind procesul electoral. Va prezentam, astfel, o grafica animata care explica procedura de vot, asa cum este ea prevazuta in legislatia in vigoare pentru scrutinul prezidential din 2 si 16 noiembrie 2014, anuntaAdevarul.