Afisajul electoral incaiera PNL si PSD. PNL Deva reclama incalcari ale legii si arata cu degetul spre PSD, in timp ce social- democratii anunta plangeri pentru abuz la BEJ pe numele alesilor liberali. Saptamana trecuta, presa semnala aparitia unui banner cu Victor Ponta pe sediul unei institutii de stat: Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Hunedoara. Reprezentantii Agentiei spuneau ca s-a respectat legea, mega-afisul fiind amplasat cu aprobarea conducerii institutiei, la o solicitare scrisa a organizatiei locale a PSD. Abia ieri, Politia Locala Deva a constatat ca pentru materialul electoral de dimensiuni apreciabile (8/6 metri aproximativ) nu s-a eliberat autorizatie. Agentia a fost amendata cu 2.500 de lei, iar banner-ul a fost dat jos. Decizia provoaca revolta liderului PSD Hunedoara, Laurentiu Nistor : "Politia Locala Deva a comis un abuz si vom face o plangere la Biroul Electoral Judetean. Noi am avut aprobarea necesara pentru acel banner pe care am dorit sa-l punem acolo doar ca sa mai schimbam culoarea zonei, pentru ca siasa era prea mult albastru. Probabil ca cei de la Politia Locala au actionat la ordinul sefului din Primarie", scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Tariceanu, despre Microsoft: Banii care au trecut pe la Cocos au ajuns la Basescu. Seful statului: Exclud aceasta posibilitate. Candidatul PLR la alegerile prezidentiale, Calin Popescu Tariceanu, l-a acuzat astazi, la Europa FM, pe Traian Basescu, ca ar fi primit bani din dosarul Microsoft, prin intermediul lui Dorin Cocos, pentru a-si finanta campania electorala. Prezent la Adevarul Live, Basescu a infirmat, zambind, aceasta ipoteza. "Domnul Cocos nu avea niciun rol in acest contract, nu era un broker onest care facilita realizarea contractului in favoarea firmei furnizoare de servicii. Pe la el au trecut niste bani care trebuiau sa ajunga in alta parte. Nu se justifica in niciun fel suma pe care el a incasat-o, decat prin faptul ca el trebuia sa distribuie mai departe aceasta suma. Avand in vedere ca la momentul respectiv, PDL, partid din care face aparte onorabila lui sotie, nu era angrenat in alegeri, era angrenat in alegeri numai domnul Basescu, dati-mi voie sa va spun: ghici, ghicitoarea mea, care este destinatia", a spus Tariceanu, anuntaAdevarul.

Daniel Constantin: Distanta dintre Iohannis si bugetul de stat se masoara in ani lumina. Presedintele PC, Daniel Constantin, a sustinut, marti, referitor la declaratii facute de liderul PNL Klaus Iohannis legate de buget, ca "distanta" dintre acesta si bugetul de stat "se masoara nu in ani de studii economice, ci in ani lumina". "Domnul Iohannis isi saboteaza cu succes sansele electorale, incercand sa para doct intr-un domeniu care ii este total strain. Dupa ce a scos PNL de la guvernare pentru ca nu stie economie, (reamintesc ca a refuzat pozitia vicepremier si ministru de finante, spunand ca nu se pricepe la economie), Klaus Iohannis loveste din nou, de aceasta data trezindu-se vorbind - pentru a cata oara - despre ceea ce nu intelege, adica despre buget si finante. Distanta dintre domnia sa si bugetul de stat, pe care ma indoiesc ca l-a citit vreodata, fie si in diagonala, se masoara nu in ani de studii economice, ci in ani lumina! Multi spun ca dl. Iohannis nu stie sa vorbeasca. Ii contrazic: Iohannis nu stie sa taca! ", a sustinut Constantin, potrivit unei declaratii de presa, informeazaGandul.

Ultrasii, interesati de alegerile prezidentiale. Inaintea alegerilor de duminca, mai multe galerii din tara au facut front comun si au lansat un indemn civic catre votanti. Politica si fotbalul, sau mai bine zis politicienii si suporterii echipelor de fotbal sunt doua fenomene care nu coincid. La doar cinci zile distanta de startul alegerilor pentru Presedintia Romaniei, peluzele stadioanelor din mai multe orase ale tarii au afisat un banner in timpul ultimelor partide din Liga I, pe care se putea citi un mesaj adresat celor ce vor participa la aceste alegeri. "02.11.2014 - Noi vrem o Romanie mare, libera si curata / Din mana politicienilor - falsi si patrioti - scapata!", s-a scris pe panzele intinse de ultrasi. Pana azi, mesajul a fost expus de fanii echipelor Universitatea Cluj, Dinamo si Farul Constanta, scrieEVZ.

Parvenitii politicii romanesti - toate afacerile baronilor. Cu cati bani au intrat in politica si ce averi au facut alesii care au pus stapanire pe Romania. Fiecare judet este "stapanit" de cel putin un baron local. Afacerile lor sunt cele mai prospere din toata zona, iar de cand au intrat in politica parca le-au inflorit si mai mult. "Adevarul" va arata cum au parvenit cei mai importanti baroni locali din Romania, in ultimii 25 de ani. Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, dar si primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, sunt doi edili din Capitala care de-a lungul timpului au starnit numeroase controverse iscate in jurul averilor pe care le au. Negoita a intrat in politica in 2004 si detine zeci de terenuri si sute de cladiri, in timp ce edilul sectorului 5 a luat BAC-ul la 33 de ani si nu are publicata declaratia de avere pe site-ul institutiei pe care o conduce. Robert Negoita (42 de ani) s-a nascut in localitatea Maneciu, judetul Prahova, si este primarul sectorului 3 din Capitala, dar si cel mai bogat edil din Bucuresti, potrivit declaratiei de avere de pe site-ul primariei pe care o conduce. Integral inAdevarul.