​Calin Popescu Tariceanu a confirmat ca va aparea pe bannere electorale alaturi de Victor Ponta. Calin Popescu-Tariceanu, presedintele Partidului Liberal Reformator (PLR), a confirmat, la televiziunea publica, faptul ca urmeaza sa apara pe bannere electorale impreuna cu Victor Ponta. "Utilitatea acestor bannere sau afise este mai cu seama in zonele in care am avut un scor electoral mai ridicat, acolo unde am un bazin electoral caruia doresc sa ii transmit acest mesaj", a spus Tariceanu, miercuri, la TVR. El a precizat ca il sustine pe Ponta, in turul al doilea al prezidentialelor, neconditionat, pentru ca nu vrea ca "regimul Basescu sa se perpetueze", scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Liviu Dragnea: Presedintele PSD nu va fi rodul unor combinatii, ci ales prin vot direct. Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat miercuri seara la B1 TV, ca daca Victor Ponta va fi ales presedintele Romaniei, imediat dupa alegeri va exista o discutie in cadrul PSD pentru organizarea unui congres in care sa fie ales urmatorul lider al partidului si asigurat ca noul sef social-democrat nu va fi rodul unor combinatii. "Va pot spune cu siguranta ca dupa aceste alegeri va fi un congres. Discutia despre cand se va face acest congres va avea loc imediat dupa alegeri. Congresul va fi organizat ori in decembrie, ori in februarie si atunci vom alege urmatorul presedinte al PSD", a afirmat Dragnea in cadrul unei emisiuni a postului B1TV, anuntaAdevarul.

CC judeca, joi, alte noua contestatii privind alegerile, printre care una a Monicai Macovei. Curtea Constitutionala (CC) judeca joi alte noua contestatii in care se solicita anularea primului tur al alegerilor prezidentiale, printre care una inaintata de Monica Macovei, dupa ce miercuri a respins toate cele 12 sesizari similare. Cele noua contestatii pe care CC le va judeca joi au fost inaintate de Raul-Alex Terme, Geanina Stefany Florentina Iova, Costel Petre, Iulia Colici, Diana Gloria Salaoru, Ioan Marcu, Gabriel Meca, Ioan Andrica si Monica Macovei. Curtea Constitutionala a respins, miercuri, toate cele 12 contestatii in care se solicita anularea primului tur al alegerilor prezidentiale, fiind reclamat modul in care s-a desfasurat scrutinul la sectiile de votare din strainatate, informeazaGandul.

Ce nu spune propaganda PSD despre guvernarea Tariceanu. Deficit bugetar mare, numar-record de angajari la stat, crestere economica bazata pe bula imobiliara, taxa de poluare ilegala si creditele cu buletinul sau in monede exotice, iata punctele "tari" ale perioadei 2004-2008. Desi s-a vorbit foarte mult despre importanta crestere economica din timpul guvernarii Tariceanu, trebuie facute anumite precizari. Nu numai Romania a avut crestere economica masiva in perioada respectiva, ci mai toata Europa (spre exemplu tarile baltice cu 9-10% din PIB sau Polonia cu 6-7% din PIB in perioada 2006-2007). Cresterea nu s-a vazut atat in productia industriala, cat in sectorul imobiliar. Activele imobiliare cu valoare umflata au dus la o crestere artificiala a PIB. Din cresterea economica de 6% in 2007 constructiile au avut o contributie de 2,4%, iar industria de doar 1,2%, scrieRomania Libera.

Ponta: Agresivitatea celor de la PPE la adresa Romaniei trebuie redusa. Candidatul Aliantei PSD-UNPR-PC la functia suprema in stat, Victor Ponta, a declarat miercuri ca unii politicieni de la PPE manifesta un "tip de agresivitate" la adresa Romaniei, apreciind ca acest lucru trebuie schimbat "pe masura ce creste respectul pentru Romania ca tara", scrie Agerpres. "Cred ca stilul prin care cativa colegi, sunt colegi oameni politici, nu sunt colegi de miscare politica, de la PPE - si in 2012, si in 2013 si acum - se adreseaza noua, romanilor, de ce n-aveti voie sa faceti aia, trebuie sa faceti aia, va vom spune in Mecanismul de Cooperare si Verificare - mi se se pare un parti-pris pe care il inteleg pana la un punct, pana la urma si domnul Schulz, sau vicecancelarul Germaniei, domnul Sigmar Gabriel au spus: 'Il sustin pe Victor Ponta '. Dar niciodata domnul Schulz sau Sigmar Gabriel nu vor veni sa spuna: daca nu faceti nu stiu ce, o sa va scriem la Bruxelles si o sa-i spunem lui Juncker sa va scoata din Europa. Mi se pare un gen de agresivitate care nu este doar la adresa Romaniei, dar care cred ca trebuie redusa din partea celor de la PPE, pe masura ce creste respectul pentru Romania, ca tara", a afirmat Ponta la Digi 24, anuntaEVZ.