Calin Popescu Tariceanu: Protocolul pentru noul USL va fi semnat saptamana aceasta. Protocolul pentru noul USL va fi semnat saptamana aceasta, a anuntat Calin Popescu Tariceanu. Potrivit acestuia, refacerea Uniunii Soacial Liberale va fi una de substanta si va fi formata din PSD si Partidul Liberal Reformator. "Nu este o refacere simbolica, va fi o refacere cu substanta, sigur ca nu putem sa punem noul proiect intr-o suprapunere perfecta peste cel vechi, dar ceea ce este important de retinut este ca vom avea din nou o constructie politica in care sa fie reprezentat si PSD si Partidul Liberal Reformator", a declarat Tariceanu, potrivit B1 TV, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Preasfanta campanie electorala sau cand popii devin politruci sub acoperire: milioane de lei pentru milioane de voturi. Discursuri politice in biserica, biletele cu mesaje electorale impartite in curtea manastirilor, lacasuri de cult transformate in locuri de pelerinaj pentru politicieni si titluri de onoare date chiar de cei mai mari oameni din BOR sefilor Guvernului. Asa si-au aratat, in acest an electoral, trimisii Domnului sustinerea pentru anumiti oameni politici. Acestia din urma au fost parca mai darnici cu finantarea bisericilor, facuta din bani publici. Deputatul PSD Catalina Stefanescu si Stela Arhire, secretar general pentru Diaspora al PSD, au mers la Paris, in plina campanie electorala pentru alegerile prezidentiale, ca sa le spuna romanilor din Franta ca Guvernul Ponta este singurul guvern preocupat de problemele nevoiasilor. Evenimentul de la finalul lunii octombrie s-a petrecut chiar intr-o biserica romaneasca din Paris, Stefanescu si Arhire stand in fata icoanelor, langa preotul orthodox al lacasului sfant, anuntaAdevarul.

Zsolt Szilagyi ii indeamna pe maghiari sa il voteze pe Iohannis: Ponta este candidatul care uraste. Szilagyi Zsolt, fost candidat PPMT la Presedintie, ii indeamna pe maghiari sa il voteze pe Klaus Iohannis, spunand ca "nimeni nu vrea sa rupa Transilvania" si ca Victor Ponta are un discurs "nationalist-securist", fiind ca si cum l-ar asculta "pe Iliescu in anii de imediat de dupa Revolutie". "PPMT il sustine pe domnul Klaus Iohannis in alegerile de duminica", a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, Szilagyi Zsolt, care a candidat din partea formatiunii la Presedintie. Szilagyi, care este si vicepresedintele PPMT, a spus ca miza celui de-al doilea tur de scrutin este de a hotari daca "tara se balcanizeaza si mai mult prin coruptie sau se va reinnoi pe baza valorilor transilvanene", informeazaGandul.

Ponta si Iohannis continua discursurile paralele. Presedintele TVR, Stelian Tanase, a lansat, pentru a doua oara in ultimele zile, invitatia ca Victor Ponta si Klaus Iohannis sa se confrunte in direct la televiziunea pe care o conduce. "Argumentele au fost acestea: 1) neutralitatea dovedita a TVR in aceasta campanie; 2) TVR este singura televiziune care acopera intreg teritoriul national si ajunge in bune conditiuni la comunitatile romanesti din strainatate; (...) Am invitat cele doua a staff-uri sa aleaga locul de desfasurare al dezbaterilor - in studiourile TVR, la Palatul Parlamentului, la o Universitate sau oriunde considera ele ca exista conditii bune", a explicat Stelian Tanase. Tot ieri, ACL a propus o dezbatere, joi, la Parlament. Nici unul dintre cei doi candidati nu a raspuns invitatiei TVR, iar Ponta si Iohannis continua sa se prezinte singuri, seara de seara, la emisiuni televizate. Duminica, candidatul PSD s-a dus la Antena 3, in timp ce presedintele PNL a fost invitat in studioul B1. Luni seara, Iohannis urma sa fie prezent la Realitatea TV, iar Ponta la Romania TV, scrieEVZ.

Eurodeputatul Cristi Preda, scrisoare catre decidentii europeni privind umilinta romanilor din diaspora: Cereti-i lui Ponta sa respecte dreptul la vot. Cristian Preda, europarlamentar PMP, le-a transmis o scrisoare lui Jean-Claude Juncker, presedintele Comsiei Europene, si lui Marin Schulz, presedintele Parlamentului European, in care le semnaleaza problemele aparute in diaspora in primul tur al alegerilor prezidentiale. Preda le cere liderilor europeni sa aiba o pozitie publica in care sa-i solicite premierului Victor Ponta respectarea dreptului de vot a romanilor din diapora. "Ministerul Afacerilor Externe a refuzat sa deschida sectii de votare suplimentare, desi acest lucru este legal in conformitate cu legislatia romana. As dori sa mentionez ca mai multe state membre ale UE au oferit sprijin logistic pentru deschiderea de noi sectii de votare, dar MAE a refuzat in mod constant sa faca asta. Aceasta situatie a dus la proteste larg raspandit prin care cetatenii cer ca dreptul de vot sa fie respectat pentru toti romanii, atat pentru cei din tara, cat si de peste hotare", scrie Cristian Preda, conform ziaruluiAdevarul.