Sondaj CSCI. Cine a castigat dezbaterea prezidentiala. Potrivit sondajului realizat in timp real de CSCI, candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a castigat clar dezbaterea cu candidatul ACL, Klaus Iohannis. 70% dintre cei care au urmarit dezbaterea dintre Victor Ponta si Klaus Iohannis, de la Realitatea TV, au considerat ca premierul l-a dominat pe Klaus Iohannis, care pare ca a venit total nepregatit la confruntare. Doar 30% considera ca Iohannis a facut fata dialogului, informeaza Romania TV. Sondajul a fost realizat de CSCI in timpul dezbaterii electorale, chestionand telefonic persoane care au urmarit confruntarea. Un prim esantion a fost de 400 de persoane, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Unui deputat ii este dor de Lolek si Bolek, Ciocanitoarea Woody, Mihaela sau Balanel si Miaunel. Ce i-a cerut premierului Ponta intr-o interpelare. Deputatul PPDD Liliana Ciobanu i-a cerut premierului Victor Ponta sa precizeze ce masuri are in vedere pentru interzicerea desenelor animate care instiga la violenta, aratand ca Lolek si Bolek, Ciocanitoarea Woody, Mihaela sau Balanel si Miaunel au fost inlocuite cu monstri, roboti sau vampiri. "Va supun atentiei o problema extrem de ingrijoratoare aparuta in ultimii ani in spatiul public romanesc, respectiv violenta desenelor animate si a altor emisiuni pentru copii, situatie care-i preocupa in mod special pe parinti. In calitatea dumneavoastra de parinte, ar trebui sa cunoasteti faptul ca desenele animate nu mai sunt cele de pe vremuri, frumoase, antrenante si amunzante, cu Tom si Jerry, Mickey Mouse sau Pluto, ci s-au transformat radical, dar din rau in tot mai rau", i-a transmis deputatul PPDD premierului Victor Ponta, interimar la Ministerul Culturii, printr-o interpelare adresata in aceasta luna, anuntaGandul.

Taranistii nu-l sustin nici pe Ponta, nici pe Iohannis in turul doi al alegerilor prezidentiale. "Scrieti: <> sau <>". Comitetul National de Conducere al Partidului National Taranesc Crestin si Democrat a decis, luni, sa nu sustina niciunul dintre candidatii la presedintia Romaniei intrati in turul doi, Victor Ponta si Klaus Iohannis. Taranistii vor astfel sa traga un semnal de alarma, avertizand asupra pericolelor la care este expusa in viitor intreaga societate. Prin urmare, PNTCD indeamna membrii si simpatizantii sai ca in turul doi al alegerilor prezidentiale sa se prezinte la vot si sa anuleze buletinul de vot, scriind pe acesta: "Refuz!" sau "Monarhie Constitutionala!", informeazaAdevarul.

Catalin Predoiu, despre minivacanta studentilor: Este un abuz in serviciu pe care il face Ponta. Prim-vicepresedintele ACL, Catalin Predoiu, a criticat decizia Guvernului de a acorda doua zile libere studentilor, pe 14 si 17 noiembrie, pentru ca acestia sa poata vota acasa. "Eu sunt convins ca studentii sunt mult mai inteligenti decat dl Ponta si vor intelege ca ceea ce vrea premierul este nu sa le ofere trei zile libere, ci sa nu-i stie grupati, pentru ca votul tinerilor nu merge catre dl Ponta, merge catre dl Iohanis. Aceasta minivacanta, din punct de vedere administrativ, este un abuz in serviciu pe care il face premierul Ponta", a declarat Predoiu, intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres. Referitor la situatia din primul tur, Predoiu a precizat ca "am avut de-a face cu o actiune deliberata a MAE de a restrange dreptul la vot", aratand ca altfel nu se explica de ce au fost desfiintate foarte multe sectii de votare, in tari ca Austria, Belgia, Bulgaria sau Spania, scrieEVZ.

ACL Buzau a declansat actiuni in instanta impotriva alesilor locali PNL si PDL care au trecut la PSD. Presedintele PNL Buzau, deputatul George Scutaru, a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, ca liberalii si democrat-liberalii din Buzau au declansat actiuni in instanta impotriva alesilor locali de la cele doua partide care au trecut la PSD in urma OUG 55. La randul sau, presedintele organizatiei municipale a PNL, Dorin Badulescu, a declarat ca partidul intentioneaza sa deschida astfel de procese impotriva tuturor alesilor care au profitat de pe urma OUG 55. El a precizat ca, in cadrul procesului deschis la Tribunalul Buzau, PNL ar putea invoca o exceptie de neconstitutionalitate si astfel ordonanta data de Guvern ar putea ajunge la Curtea Constitutionala, anuntaGandul.