Petrescu, Pricopie si Nita ar putea fi remaniati, alaturi de majoritatea ministrilor delegati. Ioana Petrescu (Finante), Remus Pricopie (Educatie) si Constantin Nita (Economie) se numara printre ministrii care ar putea fi remaniati de premierul Victor Ponta, din viitorul Cabinet urmand sa nu mai faca parte nici majoritatea ministrilor delegati, au precizat surse politice citate de mediafax.ro. Sursele citate au aratat ca, in afara de Petrescu, Pricopie si Nita, care sunt ministri plini, Ponta ar putea sa-i remanieze si pe Mihnea Costoiu (ministru delegat pentru Cercetare), Bogdan Stanoevici (ministru delegat pentru Romanii de pretutindeni), dar si pe alti ministri delegati, cu scopul de a comasa ministerele. Ministri delegati mai sunt Darius Valcov (Buget), Florin Jianu (IMM-uri si Turism), Doina Pana (Ape, Paduri si Piscicultura), Razvan Nicolescu (Energie), Aureliea Cristea (Dialog social). Pe de alta parte, surse parlamentare au precizat ca premierul Victor Ponta i-ar fi promis liderului PLR, Calin Popescu-Tariceanu, doua posturi de ministri in viitorul Guvern, unul dintre acestea fiind portofoliul Finantelor, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Constantin (PC), dupa ce Voiculescu a cerut suspendarea lui Basescu: Colegii de partid nu simt nevoia unui asemenea demers. Presedintele PC Daniel Constantin a declarat, marti, ca nu exista, in momentul de fata, in partid un curent favorabil demersului de suspendare a presedintelui Traian Basescu, aratand ca in urma cu cateva saptamani existau motive si ingrijorari pentru a face acest lucru, dar acum contextul este altul Intrebat, dupa sedinta Biroului Executiv al PC, in legatura cu faptul ca Dan Voiculescu a indemnat PC sa mearga mai departe cu demersul de suspendare a presedintelui Traian Basescu, Daniel Constantin a spus ca la sedinta s-a discutat foarte putin acest aspect si colegii nu au ridicat aceasta problema, anuntaAdevarul.

Robert Negoita este consiliat de un neamt. Cine este Bernd Pfeiffer. Robert Negoita, primarul sectorul 3 al Capitalei, a fost zarit in compania unui personaj misterios. O sursa din primarie a divulgat insa numele prietenului lui Negoita: este vorba de Bernd Pfeiffer, locotenent in rezerva al armatei germane. Bernd Pfeiffer este specializat in restructurarea si reorganizarea institutionala si a restructurat armata Germaniei de Nord, conducand trupele din Afganistan pe vremea cand era in activitate.Militarul in rezerva nu se afla la prima vizita in Bucuresti. In luna iulie, el a venit in Capitala insotit de Torsten Svecke, primarul districtului Eimsbuttel din Hamburg. In urma cu doi ani, Primaria Sectorului 3 si cea din Hamburg au semnat un parteneriat, care a determinat transformarea Scolii Generale nr. 195 intr-o unitate cu predare in limba germana, "Scoala Hamburg", informeazaGandul.

PNL, intre motiune de cenzura si anticipate. Vicepresedintele PNL Sulfina Barbu a anuntat ca liberalii vor depune o motiune de cenzura in sesiunea parlamentara de dupa 1 februarie 2015. "Fiind un mijloc constitutional de a face opozitie, as spune de pe acum, da, PNL va depune o motiune de cenzura in sesiunea parlamentara de dupa 1 februarie 2015. Tema, momentul vor fi alese de catre partid, in functie de gravitatea guvernarii domnului Ponta si a Guvernului condus de domnia sa", a declarat Sulfina Barbu, la RFI. In ciuda declaratiilor publice, liberalii nu se grabesc sa preia guvernarea. Acestia iau in calcul de fapt, depunerea unei motiuni de cenzura in martie sau aprilie, cel mai devreme, scrieEVZ.

Presedintele Basescu l-a decorat pe Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova. Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, un decret de decorare a lui Vlad Filat, presedintele Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, acestuia fiindu-i conferit Ordinul National "Serviciul Credincios" - in grad de Mare Cruce. "Astfel, in semn de inalta apreciere a intregii activitati pusa in slujba dezvoltarii, pe multiple planuri, a relatiilor dintre Republica Moldova si Romania, pentru abnegatia cu care a promovat valorile democratiei si parcursul european al Republicii Moldova, domnul presedinte Traian Basescu a conferit Ordinul National "Serviciul Credincios" - in grad de Mare Cruce domnului Vladimir Filat, presedintele Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale. Presedintele Basescu a mai semnat marti un decret de decorare a Mariei Ciobanu, deputat in Parlamentul Republicii Moldova, si a lui Iulian Filip, scriitor, anuntaAdevarul.

Kelemen Hunor, sah la Ponta: "UDMR va analiza joi ramanerea la guvernare". UDMR va avea joi o sedinta in care va analiza ramanerea la guvernare, urmand totodata sa fie analizat rezultatul alegerilor prezidentiale si dezbatuta strategia pentru perioada urmatoare, a anuntat luni presedintele UDMR, Kelemen Hunor. "Joi vom avea o sedinta a Consiliului permanent, unde vom analiza rezultatul alegerilor si, bineinteles, acolo vom analiza si ceea ce trebuie sa facem in perioada imediat urmatoare. Guvernarea pentru noi si pentru mine niciodata nu a fost un scop in sine, este o posibilitate, este un instrument pentru a pune in aplicare un proiect politic, un program politic sau parte dintr-un proiect politic. (...) Intr-un an electoral, nici guvernarea nu e foarte-foarte stralucita nici pentru noi, nici pentru altii. Deci, vom face o analiza si, daca guvernarea nu este pentru oameni, nu este pentru comunitati, atunci nu are rost sa stam la guvernare, daca nu poti sa aduci beneficii pentru oameni", a declarat Kelemen Hunor, informeazaGandul.