Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la Romania TV, ca Mircea Geoana si Marian Vanghelie fac parte dintr-o "fratie mafiota" impreuna cu Viorel Hrebenciuc, Catalin Voicu si Dumitru Iliescu, ce au incercat sa impuna oameni cu probleme din punctul de vedere al justitiei in functii cheie ale statului. Dragnea a afirmat ca acesta este motivul pentru care a demisionat din fruntea Ministerului de Interne, in februarie 2009, dupa numai o luna de mandat.

Intrebat daca se teme de actiunile viitoare ale lui Marian Vanghelie, Liviu Dragnea a raspuns: "Nimeni din partid nu se teme de Marian Vanghelie. El a incercat sa faca din acest partid un partid de vagabonzi. Nu merge (...) L-am auzit pe el si pe Mircea Geoana vorbind despre nu stiu ce fratie. Mircea Geoana este in continuare captivul unei fratii mafiote care-i mai cuprinde pe Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Catalin Voicu si Dumitru Iliescu. Este fratia mafiota din cauza careia am plecat de la Ministerul de Interne".

"In dimineata zilei in care trebuia sa depun juramantul, am fost chemat la Mircea Geoana in birou, unde se aflau Catalin Voicu si Dumitru Iliescu, pentru a-mi impune sa fac niste numiri, in pofida tuturor avertizarilor de la institutiile statului. Era vorba de numiri la UM 0962 si prim-adjunct la MAI. Eu am refuzat. A fost o discutie foarte urata in care cei doi ii spuneau lui Mircea Geoana ca nu accepta ca intelegerea lor sa nu fie respectata", a detaliat Dragnea, potrivit romaniatv.net.

Mircea Geoana a lansat vineri atacuri dure la sefii PSD, dupa ce joi a fost exclus din partid impreuna cu Marian Vanghelie. Geoana a spus ca "bogat si corupt a devenit noua deviza a PSD-ului condus de triada Ponta - Ghita - Dragnea" si l-a comparat pe Ponta cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un.

"Ponta e micul Kim, nu micul Titulescu. Dl Ponta a spus, citez, 'eu si cu dl Geoana nu gandim la fel'. Are dreptate, nu gandim la fel, eu nu fac parte din fratia banului Ponta-Ghita-Dragnea (...) Bogat si corupt a devenit noua deviza a PSD-ului condus de triada Ponta-Ghita-Dragnea", a sustinut Geoana.