​Se impart fotolii la Palatul Victoria. Cine va face parte din Guvernul Ponta 4. Premierul Victor Ponta s-a intalnit in cursul diminetii cu presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, in biroul sau de la Palatul Victoria, pentru a discuta despre structura noului guvern, in contextul cooptarii la guvernare a liberalilor grupati in jurul fostului premier. Tariceanu vizeaza ministerele Economiei si Finantelor, conduse, in prezent, de Constantin Nita, respectiv de Ioana Petrescu. Oficial, intalnirea dintre cei doi lideri a vizat calendarul actiunilor privind bugetul, in contextul in care, in aceasta perioada, Guvernul lucreaza intens la elaborarea proiectului de buget pentru 2015. Neoficial insa, in cadrul intalnirii, s-au purtat si negocieri privind cooptarea PLR la guvernare, in contextul iesirii UDMR-ului, scrieAdevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Vasile Blaga: "Cel mai corect ar fi sa ajungem la putere prin alegeri anticipate. Vom depune motiune de cenzura in februarie". Dupa ce si-au adjudecat Palatul Cotroceni, liberalii vor sa preia si Palatul Victoria. Varianta cea mai corecta insa, sustine copresedintele PNL, Vasile Blaga, este venirea PNL la guvernare prin alegeri anticipate. Primul pas, spune el, va fi motiunea de cenzura pe care o pregateste pentru luna februarie. Scenariul este sustinut si de presedintele ales Klaus Iohannis. Planul liberalilor dupa castigarea alegerilor prezidentiale este preluarea puterii guvernamentale cu schimbarea majoritatii nu prin cooptarea unor parlamentari ai actualei puteri, ci prin negocieri, la momentul potrivit cu celelalte partide parlamentare. "Frecventabile sunt partidele din parlament ca sa ajungem la majoritate. Trebuie sa discuti cu UNPR, UDMR, minoritatile. Vom deschide aceste discutii la momentul respectiv", a declarat Vasile Blaga, la GANDUL LIVE. Varianta cea mai corecta insa, spune el, este ca PNL sa ajunga la guvernare in urma unor alegeri anticipate, anuntaGandul.

UNPR vrea taxarea marilor averi. Liderii UNPR Gabriel Oprea, Neculai Ontanu si Eugen Nicolicea au anuntat,ieri,ca doresc in continuare adoptarea unei legi a taxarii marilor averi. "Pana acum, efortul de dezvoltare al crizei a fost suportat, din pacate, doar de unele categorii sociale - salariati si pensionari", a argumentat Ontanu. Acesta a explicat ca adoptarea unei astfel de legi ar reprezenta un act de solidaritate a capitalului si a oamenilor de afaceri in raport cu ceilalti membri ai societatii. In replica, premierul Victor Ponta nu a parut de acord cu propunerea UNPR, spunand ca Guvernul nu doreste marirea de taxe si impozite in 2015, informeazaEVZ.

Basescu: "Macoveismul este forma prosteasca a basismului". Macovei: "Macoveismul e basismul fara Udrea". Europarlamentarul Monica Macovei i-a dat replica presedintelui Traian Basescu, care a spus ca "macoveismul este forma prosteasca a basismului". Macovei i-a transmis sefului statului ca "macoveismul este basismul fara Udrea". "O sa spun o scurta propozitie. Macoveismul e basismul fara Udrea", a scpus, scurt, Macovei, la B1 TV. Jurnalista Andreea Pora a avut ieri, la receptia oferita de seful statului la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Nationale, un schimb de replici cu Traian Basescu. Jurnalista i-a marturisit presedintelui ca este "basista". "E mai rau sa fii macoveista decat sa fii basista", a glumit presedintele. "Macoveismul e forma radicala a basismului", a completat Pora. Presedintele a replicat: "Nu, e forma prosteasca a basismului. Forma teoretica extremista, cu care nu ai ce sa faci", scrieAdevarul.

Vocea Rusiei il critica pe Ponta ca a folost tehnici invechite de manipulare: "Timp de aproape doi ani, canalele RTV si Antena 3 au facut o propaganda contraproductiva in favoarea PSD. Atat i-a dus capul". Un articol de opinie publicat pe site-ul Vocea Rusiei sustine ca cea mai mare vulnerabilitate a PSD este in acest moment "imaginea". Potrivit autorului Valentin Vasilescu, partidul a ramas dupa pierderea alegerilor un "imens sac de box politic". Articolul subliniaza faptul ca in turul doi nu a fost o confruntare intre Ponta, care trebuia sa castige alegerile, si Iohannis, ci o batalie intre compartimentele de propaganda ale celor doua partide, "PSD nefiind nici pana azi capabil sa sintetizeze antidotul la propaganda anti-Ponta si sa-l ambaleze mediatic", anuntaGandul.