"Executii" la PP-DD, in miez de noapte. Intr-o sedinta convocata in miez de noapte, Biroul National al PP-DD a decis "executarea" deputatilor care s-au rasculat impotriva conducerii partidului si au rupt protocolul de colaborare cu PSD. Potrivit unor surse parlamentare, "victimele" incearca o apropiere de PNL. Anuntul a fost facut de Daniel Fenechiu, care a scris pe pagina sa de Facebook ca membrii Biroului s-au intalnit la ora 1 noaptea ca "huhurezii" pentru a da o lovitura de gratie. Fenechiu a mai spus ca actuala conducere a formatiunii, in frunte cu presedintele Simona Man, are o intelegere cu UNPR, obiectivul final fiind fuziunea si mentinerea cu orice pret la "ciolan". Urmare a deciziei conducerii centrale, grupul deputatilor PP-DD a intrat in disolutie, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

UDMR protesteaza fata de incercarea de hartuire a lui Marko Attila si se declara solidara cu el. UDMR protesteaza fata de incercarea de hartuire a deputatului Marko Attila si se declara solidara cu acesta, dupa ce plenul Camerei Deputatilor a decis, miercuri, sa incuviinteze masura arestarii preventive a parlamentarului Uniunii. Potrivit unui comunicat al UDMR transmis, miercuri, si semnat de presedintele Kelemen Hunor, impotriva deputatului Marko Attila s-a inceput procesul de urmarire penala, "fara a se lua in considerare faptul ca acesta nici macar nu a fost prezent la sedinta de comisie la care Parchetul face referire", anuntaGandul.

Nastase: Nu s-au pierdut alegerile din cauza lui Iliescu. Aceste comentarii nu au facut decat sa-l victimizeze. Ar trebui un Congres rapid. Fostul lider al PSD, Adrian Nastase, s-a razgandit si crede ca un Congres al PSD trebuie sa aiba loc cat mai curand, nu in primavara, asa cum a decis actuala conducere a partidului. Fostul premier mai spune ca PSD nu a pierdut alegerile prezidentiale din cauza fostului presedinte Ion Iliescu, acesta fiind o victima al comentariilor care s-au facut pe marginea vinei pe care o poarta. "Daca initial consideram, ca un spectator in politica, ca un congres ar fi necesar primavara viitoare, cred si eu ca un congres mai rapid ar trebui si ar putea sa fixeze lucrurile inainte ca ele sa intre intr-o dezbatere mult mai intensa", a spus Nastase, la finalul celei de-a X-a editii a Premiilor de Excelenta ale Fundatiei "Acad. Marin Voiculescu", raspunzand intrebarilor presei, informeazaAdevarul.

Daniel Funeriu: Guvernul trebuie sa cada cat mai repede. Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu a afirmat ca guvernul Ponta trebuie sa cada cat mai repede, urmand ca presedintele Iohannis fie sa numeasca un premier care sa propune o majoritate viabila, fie sa mearga pe drumul declansarii alegerilor anticipate. "Dilema: daca Ponta nu este dat jos imediat, se face cadou nemeritat lui si pesedeului. Daca Ponta este dat jos imediat nu Ponta deconteaza catastrofa bugetara care va veni in 2015, ci noul guvern (si se poate repeta cazul Boc 2008). Contextul acestei dileme este un PSD demoralizat dar mai organizat decat noul PNL, care este mai entuziast. Solutia acum este sa trecem peste astfel de calcule politice si sa privim interesul national. Asadar: guvernul trebuie sa cada cat mai repede. Dupa? Simplu: daca PNL nu este pregatit sa preia guvernarea sa o spuna la consultarile cu presedintele (prevazute de constitutie) iar acesta fie sa numeasca un premier care propune o majoritate viabila, fie sa mearga pe drumul anticipatelor", a scris fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, pe pagina sa de Facebook, conformEVZ.

Gabriela Firea il ataca din nou pe Iohannis. Senatoarea PSD Gabriela Firea l-a atacat din nou pe presedintele ales, Klaus Iohannis. Ea il acuza pe Iohannis ca ar fi preluat un mesaj de campanie al lui Victor Ponta si ii cere acestuia sa faca toate demersurile pentru retragerea Ordinului National Steaua Romaniei acordat lui Laszlo Tokes. Gabriela Firea sustine ca presedintele ales a copiat aspectele legate de unitatea nationala din mesajele folosite de Victor Ponta in campania electorala, anuntaGandul.

Mihai Sturzu, presedinte TSD: Coruptii sunt prezenti in primele esaloane ale PSD. Presedintele Tineretului Social-Democrat (TSD), Mihai Sturzu, admite ca PSD are o serie de probleme interne, prima dintre ele fiind data de prezenta coruptiilor in prima linie a partidului. "PSD-ul are o serie intreaga de probleme interne, incepand cu prezenta coruptilor in primele esaloane, dar ele ne privesc in primul rand pe noi, membrii de partid. Electoratul nu ne-a iertat pentru asta si a avut dreptate sa nu ne ierte. Daca PSD isi poate spala cu ceva obrazul, dupa 16 noiembrie, ar trebui sa fie principalul promotor al unei initiative privind votul prin corespondenta", a aratat Sturzu, intr-o scrisoare deschisa, informeazaAdevarul.