PSD si PLR si-au impartit ministerele. Vicepremierii se mai negociaza. Liberalii lui Tariceanu vor prelua Economia si Educatia. Daca pe functiile de ministri PLR si Victor Ponta au ajuns cat de cat la o intelegere, posturile de vicepremier sunt inca disputate. Discutiile privind lista noului guvern s-au purtat ieri, in cadru restrans, la reuniunea de la Palatul Victoria participand doar premierul Victor Ponta, vicepremierii Liviu Dragnea si Daniel Constantin, si liderul PLR Calin Popescu Tariceanu. In pofida insistentelor PLR, Ministerul Finantelor, detinut in prezent de Ioana Petrescu, va ramane la PSD, acest portofoliu urmand a fi ocupat de actualul ministru delegat pentru Buget Darius Valcov, scrie EVZ.ro.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Deutsche Welle: Schimbarea la fata a unui presedinte pentru nelinistea noastra. Macar la capat de mandat Traian Basescu are dreptul la creionari cat mai obiective ale presedintiei sale. In randul celor care n-au cotizat la operatiunea demonizarii sale marca Antena 3 a prevalat mult timp tentatia unui discurs apologetic la adresa celui care, totusi, a schimbat traiectoria Romaniei postdecembriste. Dar pe masura apropierii fazei finale a ultimului sau mandat, care a culminat cu revolutia civica declansata la capatul unei campanii electorale polarizante riscand sa scindeze natiunea ca in epoca mineriadelor, apologetii, deziluzionati, sau contaminati inconstient de energiile negative ale detractorilor profesionisti, au disparut rand pe rand.

Cine va fi urmasul lui Iohannis la conducerea liberalilor. Surse: doi ingineri se confrunta pentru sefia PNL. Ramasi fara lider dupa alegerea lui Klaus Iohannis, liberalii isi cauta acum un nou presedinte. Pe surse se vechiculeaza deja doua variante. Succesiunea la conducerea PNL se va stabili saptamana viitoare intr-o reuniune informala, scrie Mediafax, citand surse din interiorul partidului. S-ar contura doua tandemuri: Teodor Atanasiu - Marian Petrache si Ludovic Orban - Rares Manescu. Detalii peStirileProtv.ro.

Vulnerabilitatile Guvernului Ponta 4. Contrele dintre liderii coalitiei majoritare pot afecta planurile lui Victor Ponta de restructurare a Executivului. Negocierile pentru noua structura a Guvernului se dovedesc dificile. Cu toate ca lista portofoliilor si a celor care le vor ocupa trebuie finalizata pana duminica, neintelegerile dintre liderii arcului majoritar sporesc de la o zi la alta. Toate aceste neintelegeri pot afecta numarul de voturi pe care Guvernul Ponta 4 il poate obtine in Parlament, noteaza RomaniaLibera.ro.

Cine este Alexandru Alexe, omul care i-a strigat "Criminalule!" lui Ion Iliescu: "Am avut in spate milioane de romani".ICR a organizat ieri o masa rotunda pentru a marca cei 25 de ani de la Revolutie. Indignat ca oaspetele acestui eveniment a fost Ion Iliescu, Alexandru Alexe, un tanar activist, a tinut sa-i spuna personal lui Iliescu ce crede el despre Revolutie. Asa ca l-a facut criminal. Iliescu i-a raspuns: "Esti un derbedeu".Adevarula stat de vorba cu Alexandru Alexe si i-a aflat povestea.

Ce fac comunistii romani la 25 de ani de la Revolutie? Aproape s-au facut 25 de ani de la caderea comunismului in tara si deja exista o generatie de oameni de 20 si ceva de ani, ca mine, care stiu despre Ceausescu si comunism doar din filme gen Amintiri din Epoca de Aur. De-asta mi s-a parut fascinant sa aflu ca mai exista Partidul Comunist Roman in zilele noastre si inca tine plenare, desi in Romania genul asta de partide nu au voie sa participe la alegeri. Pentru o viziune de ansamblu asupra acestui partid, iti recomand fotodocumentarul Among today's communists, al artistului social Mugur Varzariu. Citeste mai mult peVice.com.

Increderea in Presedintie, de 2,5 ori mai mare de cand a fost ales Klaus Iohannis. Presedintia se plaseaza pe prima pozitie in clasamentul increderii din zona institutiilor politice, in topul institutiilor executive pe primul loc se afla Armata, in ierarhia institutiilor sociale sau private conduce Biserica, in timp ce Uniunea Europeana se bucura de cea mai multa incredere din zona institutiilor internationale, potrivit unui sondaj realizat de Inscop Research, informeazaGandul.info.