Ponta: Semnez cu Tariceanu un acord de colaborare guvernamnetala in zilele urmatoare. Premierul Victor Ponta a declarat, dupa ce a primit votul de investire pentru Guvern, ca va semna in zilele urmatoare acordul de colaborare guvernamentala cu liderul PLR Calin Popescu Tariceanu, acord ca va cuprinde prioritatile de guvernare, dar si de reforma politica. "Noi avem un acord de principiu - cel pe care l-am semnat in 14 noiembrie. Insa acum, pe baza votului Parlamentului si a programului de pe agenda de prioritati pe care am propus-o, cu siguranta acest acord, zilele urmatoare, va cuprinde nu doar prioritatile noastre cele de guvernare, ci si cele de reforma politica: schimbarea Constitutiei, a sistemului electoral, a structurii adminstrativ-teritoariale", a spus Ponta. Surse politice au precizat, pentru Mediafax, ca acest acord de colaborare guvernamentala dintre PSD si PLR va viza si cedarea catre PLR a unui procent din deconcentrate, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Udrea neaga interventia la ANRP. "Este normal ca un astfel de document sa fie dat 'pe surse' unui fost colaborator (sau actual) al Serviciilor"? Liderul PMP, Elena Udrea, a scris pe pagina sa de Facebook ca niciodata nu a intervenit pentru cineva la conducerea ANRP. Reactia liderului PMP vine ca urmare a publicarii pe blogul lui Robert Turcescu a unui referat DNA, in care numele sau apare alaturi de alte nume grele, precum Liviu Dragnea, dar si Dorin Cocos, Ovidiu Tender sau Bogdan Buzaianu, milionari cercetati in dosarele procurorilor din subordinea Alinei Bica. "Nu am nicio legatura cu presupusa interventie la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) facuta pentru a aproba un dosar de restituire pentru Gheorghe Stefan. Niciodata, in nicio situatie nu am intervenit pentru nimeni la conducerea ANRP, nu am vorbit cu niciun reprezentant al acestei institutii, pe care, de altfel, nici nu-i cunosteam", a scris Udrea, pe Facebook, anunta Adevarul.

Ce spune Mircea Geoana despre reforma din PSD. Fostul presedinte al PSD Mircea Geoana a declarat, luni, cu privire la reforma pe care Victor Ponta si Livu Dragnea vor sa o promoveze in PSD privind separarea functiei publice de cea administrativa, ca cei doi ar trebui sa dea un exemplu personal si sa inceapa cu varful partidului, relateaza Mediafax. "Victor Ponta si Liviu Dragnea trebuie sa dea un exemplu personal. Daca vrei reforma si vrei sa nu mai ai de a face cu coruptia si cu tot soiul de acuzatii de comunism sau de baroniada, trebuie sa incepi cu varful partidului", a spus Geoana. El a aratat ca, in opinia sa, Ponta si Dragnea ar trebui sa demisioneze si din functiile de la Guvern si din cele de conducere pe care le detin in PSD. "Care e integritatea si care e debaronizarea PSD, cu Liviu Dragnea la conducere?", a continuat Geoana, informeaza Romania Libera.

O saptamana pana la depunerea juramantului. Prioritatile lui Klaus Iohannis. Intors in Romania, dupa o vacanta in SUA si o vizita la parintii din Germania, presedintele ales isi petrece zilele dinaintea depunerii juramantului punand ordine in PNL si pregatindu-se de instalarea la Cotroceni. Echipa de consilieri a presedintelui ales Klaus Iohannis este pe cale sa fie finalizata, dar nu se anunta schimbari majore in raport cu numele vehiculate. La intalnirea pe care Iohannis a avut-o, ieri, cu vicepresedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen, au participat, printre altii, Leonard Orban, Andrei Muraru si Dan Mihalache. Intreaga discutie din aceste zile se axeaza pe stabilirea unui succesor a lui Klaus Iohannis la sefia vechiului PNL, care sa conduca partidul alaturi de Blaga. Nu este sigur catre cine se vor indrepta voturile: Ludovic Orban sau Teodor Atanasiu, scrie EVZ.

MRU, despre Guvernul Ponta IV: E un guvern de supravietuire politica, de serviciu pana in martie. Senatorul Mihai Razvan Ungureanu a vorbit, la Adevarul Live, despre urgentele Romaniei in 2015 si modul in care vor fi asumate de un nou presedinte cu un guvern ostil, care urmeaza sa primeasca astazi votul de incredere in Parlament. Fostul premier Mihai Ravan Ungureanu a mai vorbit, la Adevarul Live, despre remanierea Guvernului Ponta, lista noilor ministri si care sunt sansele ca noul cabinet sa treaca de votul Parlamentului. De asemenea, MRU a explicat in ce fel se pregateste noul PNL pentru a prelua guvernarea dar si cand se poate intampla acest lucru, anunta Adevarul.