Miron Mitrea: Eticheta de corupti ne-am creat-o singuri. Cel care are probleme sa fie dat afara din partid. Nu puteam sa fiu o exceptie. Deputatul PSD Miron Mitrea a declarat, astazi, la "Adevarul Live", ca anuntul privind iesirea sa din politica se inscrie in logica deciziei PSD de a curata partidul de persoanele care au probleme cu legea, desi nu se considera vinovat de acuzatiile care i se aduc. "Luasem decizia sa ma retrag din politica de ceva vreme si sigur ca era firesc sa le-o spun colegilor mei. Anul acesta fac 20 de ani de cand sunt in PSD. Nu poti ramane intr-o functie in numele unui partid in momentul in care pleci din partid. Am intentia sa ma retrag din politica si ma ocup de altceva", a spus Miron Mitrea. Totodata, Mitrea a spus ca presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu nu l-a simpatizat niciodata si nici el nu l-a simpatizat prea tare. "Pe mine m-a invitat sa intru in partid Adrian Nastase. Cel care m-a luat convins a fost Oliviu Gherman", a mai spus Mitrea, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Antonescu: Inca am multe lucruri neclare in ce il priveste pe Iohannis. Aproape totul. Senatorul PNL Crin Antonescu a vorbit la Gandul Live despre relatia sa cu presedintele ales Klaus Iohannis si a vorbit despre neimplicarea sa in campania pentru alegerile prezidentiale." Klaus Iohannis e un om care vorbeste putin, dar gandeste cat vorbeste. Eu stiam ce va insemna Victor Ponta ca presedinte cu PSD in spate. Nu stim cum va fi Iohannis ca presedinte. Sper si eu ca va fi bine. Vom vedea. In aceste conditii, dupa experienta din 2004, am spus, pentru ca si in 2004 s-a votat sa scapam de Adrian Nastase si am vazut in ce am dat, ca Basescu pleaca si basistii pare ca se intorc, in conditiile in care atunci am patit asta, acum spun doar jumatatea, dar nu pot intra intr-un proiect pe care nu il pot garanta. Mi s-a cerut o participare la campanie de tip monoton, de partid, sa umblam pe scene si sa zicem ca e bine. E corect, se practica, dar nu e specialitatea mea. Cred ca cei care s-au uitat atent la mine stiu ca nu am putut sustine decat lucrurile in care am crezut cu adevarat", a spus el, anunta Adevarul.

Orban si Atanasiu candideaza la sefia PNL. Conducerea PNL va alege joi cine va fi succesorul lui Iohannis in fruntea partidului, pentru aceasta functie candidand Ludovic Orban si Teodor Atanasiu. Ludovic Orban si-a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, decizia de a candida la sefia PNL, dupa alegerea lui Klaus Iohannis in functia de presedinte, el aratand ca este sustinut de "foarte multi membri" ai partidului. Contracandidatul sau va fi Teodor Atanasiu, deputat PNL, vicepresedinte al partidului. "Candidez pentru ca eu consider ca am deplina legitimitate pentru a aspira la aceasta functie. (...) Port blazonul PNL cu mandrie si cu cinste de 25 de ani. La ora actuala sunt sustinut de foarte multi membri ai PNL, foarte multi membri ai partidului mi-au solicitat sa candidez la aceasta functie", a spus Orban, informeaza Gandul.

Procesul lui Iohannis cu ANI are sanse mari sa se suspende. In conditiile in care Klaus Iohannis nu poate renunta la imunitatea prezidentiala, specialistii considera ca procesul de incompatibilitate trebuie "inghetat". Curtea Constitutionala a decis ca articolul in baza caruia inspectorii ANI i-au acuzat pe alesii locali, care fac parte din Regiile de apa si canal, de incompatibilitate este constitutional. In aceste conditii, pe 14 ianuarie 2015, incepe la Instanta Suprema judecarea dosarului de incompatibilitate al presedintelui ales Klaus Iohannis. Ce se va intampla atunci? Expertii in Drept sustin ca, odata ce s-a instalat in functie, presedintele Romaniei devine imun, atat pentru cauzele civile, cat si pentru cele penale, iar procesul se va suspenda, scrie EVZ.

Ponta, pentru Bloomberg: Parchetul General investigheaza pretinsa inchisoare CIA care ar fi existat in Romania. Premierul Victor Ponta a spus, pentru Bloomberg, ca procurorii romani investigheaza daca a existat in Romania vreo inchisoare secreta a CIA. Informatia lui Ponta a fost confirmata de Ramona Bulcu, procuror al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Ponta, care a preluat mandatul in luna mai 2012, a spus ca nu are nici o informatie privind utilizarea torturii in tehnicile de interogare a celor suspectati de terorism de catre agentia de spionaj din SUA in Romania si "daca s-a intamplat ceva, s-a intamplat acum 10 ani", arata Bloomberg. Fostul presedinte Ion Iliescu, a spus saptamana trecuta ca nu are "nicio cunostinta despre existenta unei inchisori CIA". "Din momentul in care am devenit prim-ministru, nu am primit nici o informatie oficiala din partea autoritatilor romane cu privire la acest subiect", a declarat Ponta a declarat intr-un interviu la Belgrad, anunta Adevarul.