Vanghelie: Vreau sa facem un grup mai mare anti-Ponta si mai mult, mai mult, mai mult pana se termina. Primarul Sectorului 5, fostul social-democrat Marian Vanghelie a declarat, joi, ca el nu este "anti-PSD", ci "anti-Ponta", adaugand ca doreste sa faca un grup mai mare anti-Ponta, "mai mult, mai mult, mai mult, pana se va termina". Declaratiile au fost facute in contextul in care Vanghelie a fost intrebat de jurnalisti daca PSD-ul va pierde majoritatea in CGMB. Primarul sectorului 5 a explicat ca nu stie acest lucru si ca a avut discutii cu liderii de grup din toate partidele din CGMB, nu discutii politice, ci cu privire la proiectele municipalitatii, relateaza Gandul.info.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Catalin Predoiu: Avem 12 saptamani pentru pregatirea intrarii la guvernare. Catalin Predoiu, prim-vicepresedinte al PDL, desemnat ca viitor premier din partea noului PNL, lucreaza impreuna cu o echipa PNL-PDL la viitoarea strategie de guvernare, dar nu vrea sa dea deocamdata nici un nume. Considera ca partidele trebuie sa se ocupe de lista cabinetului, dar ca viitorii ministri trebuie sa fi demonstrat in activitatea lor anterioara competenta, integritate, eficienta, scrie RomaniaLibera.ro. Predoiu cheama organizatiile esaloanelor doi si trei "sa avanseze nume de oameni noi, competenti, capabili" si cere, de asemenea, societatii civile, mediului academic si mai ales mediului de afaceri "sa arunce in arena oameni care au demonstrat lucruri bine facute in carierele lor".

Deutsche Welle:Ordonanta migratiei, neconstitutionala. Ne putem intreba ce se intampla cu o ordonanta de guvern declarata neconstitutionala. Primarii care au trecut de la un partid la altul, in termenul prevazut de lege, isi vor pierde mandatele? Curtea Constitutionala a invalidat miercuri ordonanta migratiei pe care o daduse guvernul inainte de alegerile prezidentiale. Este vorba de acel act care permitea alesilor locali sa paraseasca partidul sub semnul caruia au fost alesi fara sa-si piarda mandatul. Guvernul declansase un soi de carnaval politic, care abolea, pe durata desfasurarii sale, toate regulile decentei.

Alina Gorghiu: "Indepartarea PSD-ului de la putere e un obiectiv pe care ni-l propunem. Ar fi nefiresc sa mai lasam PSD-ul la guvernare". Noul presedinte al PNL, Alina Gorghiu, a declarat ca va continua proiectul pe care Klaus Iohannis l-a inceput. "In sedinta nu a insistat nimeni pe ideea de femeie, ci pe mesajul votului din 16 noiembrie. Acest vot este pentru mine este o mare responsabilitate si este o perioada dificila dupa alegerea lui Klaus Iohannis. Trebuie ca agenda partidului sa se suprapuna pe agenda populatiei", a spus Alina Gorghiu intr-o interventie telefonica la B1 TV, potrivit EVZ.ro.

Noul ministru de Externe cere bani de la Guvern pentru renovarea celor 116 ambasade si consulate romanesti din intreaga lume. Noul ministru de Externe, Bogdan Aurescu, a cerut bani Guvernului pentru renovarea celor 116 ambasade si consulate romanesti din intreaga lume. Acestea sunt "cartea de vizita" a statului roman, a spus Aurescu in fata parlamentarilor din comisia de Buget. Cladirile sunt amplasate in centrele capitalelor lumii si au o valoare remarcabila. Cele mai multe sunt cumparate inca de pe vremea Regilor Carol si Ferdinand. Detalii pe StirileProtv.ro.